А колку време трае топлината од кога ќе наполниш? Дали 2,3,4... часа? И колку време му е потребно да се загрее?Да, со 15 минути ефективни во еден час одржаваше 21-22 степени во соба од 16кв со многу лоша изолација.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А колку време трае топлината од кога ќе наполниш? Дали 2,3,4... часа? И колку време му е потребно да се загрее?Да, со 15 минути ефективни во еден час одржаваше 21-22 степени во соба од 16кв со многу лоша изолација.
Дали пак термо печка 3,5 би била поекономично решение?Значи вака, полни за некои 5 минути а од кога ќе го изгаснеш му требаат 20-30 минути за да се олади, затоа ти реков кај мене 15 минути во саатот работеше ефективно и немаше голема потрошувачка, смешно е за 4 часа 1-1.5кв во зима да троши. Уљен радиатор ЗАСС со два греачи од по 1кв и вентилатор од 600вати, на кец го ставам, термостатот на 3/4 наместен и тера без гајле.
Абе човек да не ви пише за друго греење освен за клими, ќе ве удри срцето упм...Ova e vo mesec april,maj ili januari, bidejci ako e vistina deka se polni za 5 minuti a prazni za 20-30 , znaci ti vlece struja ili od komsiite ili direktno od jonosfera po teslinite principi na bezicen prenos na energija. Abe se prevrtuvaat vo grob site poznati, pa i nepoznati fizicari ....
не ми се сменети прозорите, многу се стари самоправски, немам потреба од лувтирање, 24 часа природно несакајќи си влегува воздух низ нив![]()
Најдобро да не го гасиш. Пушти на малку и терај цела зима, декември, јануар и пола февруари цел ден и ден и ноќА колку време трае топлината од кога ќе наполниш? Дали 2,3,4... часа? И колку време му е потребно да се загрее?
оваа година само 4-5 пати го палев каминот, се греам со Неото во 20м2 соба и трошам помалку од иљадарка месечноЗначи сепак мојот стан од 2015 год е топлински поефикасен
Среќа што живееш во Гевгелија, па не ти се лади многу зимно време. А колку кубика трошиш годишно?
Ама да не влече многу струја? Јас минатава зима со панелна греалка се греев и еден месец ми гореше на еден греач од 1250W а од кога ја поставив за да загрее еден ден на 2500W. Кога дојде после струја 7000ден. А на еден греач убаво и фино затоплуваше, ама влече многу струја. Потоа ја палев кога ќе седам во соба, ама не е тоа тоа, само за брзо да загрее мора на 2 греача да гори...Најдобро да не го гасиш. Пушти на малку и терај цела зима, декември, јануар и пола февруари цел ден и ден и ноќ
Каде се најефтини и колку пари од прилика е еден?Обавезно, греачите со термостат одат комплет.
A zosto bi se prefrlal od panelka na radijator, odnosno ako vekje ja imas panelkata zasto bi kupuval greac za radijator pa ulje pa majstori ?? Mislam deka toa ti e ideaata ako dobro te svativ ?Ама да не влече многу струја? Јас минатава зима со панелна греалка се греев и еден месец ми гореше на еден греач од 1250W а од кога ја поставив за да загрее еден ден на 2500W. Кога дојде после струја 7000ден. А на еден греач убаво и фино затоплуваше, ама влече многу струја. Потоа ја палев кога ќе седам во соба, ама не е тоа тоа, само за брзо да загрее мора на 2 греача да гори...
А иначе за ова, јас имам ребраст радијатор од парно и идејата е да се испушти водата (ама мислам дека и нема воопшто), да се наполни со уље и греач да се купи. Друго треба нешто, термостат или..?
А иначе за ова, јас имам ребраст радијатор од парно и идејата е да се испушти водата (ама мислам дека и нема воопшто), да се наполни со уље и греач да се купи. Друго треба нешто, термостат или..?