Staufer
Драган Богдановски
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 16.635
- Поени од реакции
- 22.371
Мора да си некој фејк или па живееш во паралелен свет како Роко.[DOUBLEPOST=1470162542][/DOUBLEPOST]Не сум активен на форумов, но темава ме заинтересира. Сите оние што мислат дека МКД има убав и здрав живот се лажат, и те како се лажат, проверете cost of living index,
http://www.numbeo.com/cost-of-living/rankings_by_country.jsp
Македонија е безмалку на последно место, па Албанија живее поубаво од нас.
Америка, животот во Америка е толку различен и богат што нашиве во МКД не можат ни на сон да осетат како е правилно да се живее.
Знаете кај нас playstation 4 е мисловна именка, 99% добиват шок коа детенце или кој и да е бара конзола за игри. Америка 99% од фамилиите имаат по 10 playstations, и 15 xbox one.
Кај нас 90 проценти имаат просечен мобилен од 50 еур на кого едвај смс можеш да напишеш. Америка 90% користат ајфони.
Свесни сте дека немаме mc donalds у мкд, h&m, ca, tom ford. Мислам немате избор на храна, има една еднолична храна. Никаква алтернатива. Сите оние бизнисмени со огромна заработка, дали ви е јасно дека кинеска храна не можете да јадете во мкд, (ocean star) ве молам' или бурито.
И јас со моите 50 еур месечни примања и вие со вашите 50.000 еур месечни примања конзумирате и ја јадете истата мизерна еднолична монотона исхрана.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Мора да си некој фејк или па живееш во паралелен свет како Роко.Не сум активен на форумов, но темава ме заинтересира. Сите оние што мислат дека МКД има убав и здрав живот се лажат, и те како се лажат, проверете cost of living index,
http://www.numbeo.com/cost-of-living/rankings_by_country.jsp
Македонија е безмалку на последно место, па Албанија живее поубаво од нас.
Америка, животот во Америка е толку различен и богат што нашиве во МКД не можат ни на сон да осетат како е правилно да се живее.
Знаете кај нас playstation 4 е мисловна именка, 99% добиват шок коа детенце или кој и да е бара конзола за игри. Америка 99% од фамилиите имаат по 10 playstations, и 15 xbox one.
Кај нас 90 проценти имаат просечен мобилен од 50 еур на кого едвај смс можеш да напишеш. Америка 90% користат ајфони.
Свесни сте дека немаме mc donalds у мкд, h&m, ca, tom ford. Мислам немате избор на храна, има една еднолична храна. Никаква алтернатива. Сите оние бизнисмени со огромна заработка, дали ви е јасно дека кинеска храна не можете да јадете во мкд, (ocean star) ве молам' или бурито.
И јас со моите 50 еур месечни примања и вие со вашите 50.000 еур месечни примања конзумирате и ја јадете истата мизерна еднолична монотона исхрана.
Sent from my iPhone using Tapatalk