Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Аман луѓе ако немате некој пријател или роднина пријавувајте се на службената адреса. БГ не случајно ја одредила. Нема ништо да изгубите а напротив бидејќи прават проверки и има комплицирана процедура за пријавување приватни адреси најверојатно ќе си направите проблем. Ова ви е од сигурни извори.

Камо среќа повеќето од нас тука да дојдеме до тие слатки маки.
Дајте од 2013 пријавете се дали поминал некој скоро и со какви документи. И кој број е отприлика....

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Zdravo na site.imam podneseno dokumenti vo 2013 na intervju pominat januar 2014.posle izleguvanjeto na proishodot bev staven na dopolnitelna proverka i dostaviv dokumenti od bkkod strumica.Od mart godinava statusot se smeni vo Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.Dali kai nekoi se ima istovo sluceno idali znai nekoi sto znaci ova .PIsete ve molam .Pozdrav
Seuste si na dopolnitelna nisto novo ima objasneto edno stotina strani nazad.

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Чекаме абер од некој 2013 што поминал не што номинално му се преформулирал статус како и на сите други на дополнителна! :uzi:

И аман читајте наназад зар до толку сте мрзи?
Ако можам јас да го следам форумот речиси секој ден направете и вие барем пола од тој напор.

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
Deckoto ne prasa za sluzbenata adresa tuku za privatnite posebno onie od kustendil se na proverka momentalno i da toa bea golemi prevari na posrednicite na nekoj adresi ima prijaveno i poveke od 200 luge.Bratuced mi e prijaven na takva.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Jas odam so takov dokument. Zemav porizhod bez problem, bev na intervju vo Juni i sea cekam... momentalniot status e:Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.

Cim se smeni nesto kje te informiram
со СЕРЌА аман не заборавај..патем и јас имам за правење интервју во јуни,каква случајност.поз.среќно

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Seuste si na dopolnitelna nisto novo ima objasneto edno stotina strani nazad.
Сега му се бара да достави документи од права линија за потеклото не е исто како претходно. Значи ако пишува да представи документ од взходашт блгарин се бара од дедо, татко, баба, мајка, прадедо. Не вујко, тетки, братучеди. Убаво пишува само не ми се допаѓа што на многу луѓе кои се на дополнителна им излегува овој статус

den

Член од
31 мај 2016
Мислења
118
Поени од реакции
36
Zdravo na site.imam podneseno dokumenti vo 2013 na intervju pominat januar 2014.posle izleguvanjeto na proishodot bev staven na dopolnitelna proverka i dostaviv dokumenti od bkkod strumica.Od mart godinava statusot se smeni vo Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.Dali kai nekoi se ima istovo sluceno idali znai nekoi sto znaci ova .PIsete ve molam .Pozdrav
Zdravo isto so dokumenti podaddeni 2013 broj 57../2013 nisto nema istiot status

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Сега му се бара да достави документи од права линија за потеклото не е исто како претходно. Значи ако пишува да представи документ од взходашт блгарин се бара од дедо, татко, баба, мајка, прадедо. Не вујко, тетки, братучеди. Убаво пишува само не ми се допаѓа што на многу луѓе кои се на дополнителна им излегува овој статус
Znaci ovoj status e istiot status po stariot sistem samo sega e poinaku formuliran bidejki sega ne izleguva protokol kade ke go pise ova.Gledas deka nema rok do koga da podnese.Bidejki mu e pominal.Na vratenite od 2014-2015 so istiot status stoe i data.

Член од
27 јуни 2016
Мислења
16
Поени од реакции
9
Дечки дали е точно дека Август месец сите ќе бидат на одмор па целата процедура ќе биде стопирана?

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.012
Поени од реакции
867
Jas kako sto znam toa e sluzbena adresa ti ja dodeluvaat po podiganjeto na ukazot ako nemas tvoja adresa vo BG kade sto zivees.Imaat odredeno brojka kolku mozat da se prijavat na taa adresa.Postojat nekolku takvi adresi taka da mislam deka toa e se izmislica.
Posrednikot mu e od kjustendil i tamo na negova adresa go prijavil. Neli posrednicive nivnite klienti gi prijavuvaat na nivna domasna adresa...

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Posrednikot mu e od kjustendil i tamo na negova adresa go prijavil. Neli posrednicive nivnite klienti gi prijavuvaat na nivna domasna adresa...
Toa ne e dobro bidejki taj posrednik ima mos 400 luge.Preku taj sto odev jas koga ja pocnuvavme postapkata ne stavase na nekoj si negovi adresi vo Kustendil i Blagoevgrad.Ali po zemanjeto na ukazot koga odevme za adresa bese navedena sluzbenata adresa.Znam deka me bea prasale dali sakam Sofija ili Blagoevgrad.Za vo Blagoevgrad se doplakalo uste nekoj 20 evra.Sea zdravje naredna promena na dokumentite ke se prefrlam u Blagoevgrad.I da toa na adresata na posrednicite sto bea staveni na mnogu posrednici im napravi problemi.Zatoa od MP ne sakaat da gi vidat vo blizina na ministerstvoto.Site imaat fateno advokati i notari sto im gi teraat tie raboti.Koga potpisuvavme izjava deka se osekame kako bugari ni davaa i da potpiseme polnomosno deka sme slozni site raboti advokatot zaedno so notarot da ni gi tera.Celata taa kontrola na adresite e pocnata uste 2013 godina koga se zaostri rabotata okolu dokumentite i izdavanjeto na ukazi.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom