Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ajde nekoj koj e od Kumanovo da mi isprati na Privatna poraka ako znae posrednici od Kumanovo i tel broj od niv treba da odam vo Sofija vo skoro vreme za da predam dopolnitelni dokumenti

Abe na stranata na dabc mi pisuva izdadeno ama vo realnosta uste bile stignati do 27-8 mart a jas sum 1 april i eve cekam da gi zeme proizhodite mojot posrednik pa da odime da podneseme.
da i jas mislev gotovo izlezen e, ama posrednikot mi vika cekaj izlezen e, ama nema uste potpis

Ај да замолам некого да пише адреса кај можам да се обратам во мин.за правосудие и да се информирам околу едно бројче. интервју во Јануари годинава а уште стои “Липсват Данни“
Ваљда нема некој проблем,секако е пробано да се внесат податоците и пак исто.

сепак да ве прашам,,СЛУЧАЈНО открив дека од мајками (ПРВ) братучед има пасош од првите (десетина год.) е сега ме интересира ДАЛИ ИМАМ НЕКОЈА ШАНСА со него?????поздрав

Ај да замолам некого да пише адреса кај можам да се обратам во мин.за правосудие и да се информирам околу едно бројче. интервју во Јануари годинава а уште стои “Липсват Данни“
To
bgcitizen@justice.government.bg

Уважаеми.
Молја за една информација
При проврка на Информација за кореспонденција в'веждате дадените Молба вх.номер и ПИН и излиза Липсват данни ште молја за проверка, които данни липсваха, за да може процедурата да прод'лжи.

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ
Молба вх.номер БРОЈ НА МОЛБА КОГА ПОДДАВАШЕ ВО М.П
ПИН БРОЈ КОГА БЕЧЕ НА ИНТЕРВЈУ
Благодарја ви и се надјавам на отговор.

сепак да ве прашам,,СЛУЧАЈНО открив дека од мајками (ПРВ) братучед има пасош од првите (десетина год.) е сега ме интересира ДАЛИ ИМАМ НЕКОЈА ШАНСА со него?????поздрав

Jas odam so takov dokument. Zemav porizhod bez problem, bev na intervju vo Juni i sea cekam... momentalniot status e:Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.

Cim se smeni nesto kje te informiram

Процедурата станува се по заострена...нови услови,по заострени стари.
Посебно ако се знае како било пред 10 години...
Првиот пост е од април а во вториот пиши дека ке се формира работна група мегу институциите за да се разрешат проблемите.Незнам кај прочита за заострување!?

Првиот пост е од април а во вториот пиши дека ке се формира работна група мегу институциите за да се разрешат проблемите.Незнам кај прочита за заострување!?
Ne znaeme dali ke ima zaostruvajne ili se nadevam olesnuvajne, no znaeme deka tuka pisi deka se planira doprva da formiraat rabotna grupa za izmena na toj del od zakonot za drzavjanstvo sto znaci noviot zakon za bugarsko drzavjanstvo sto site go cekame da se izglasa e mnogu daleku od glasajne, toa e negativnoto inace kakov I da donesat zakon sigurno ke bide olesnuvajne na postapkata za nas

најдов документ дома (воена книшка) од дедо ми (со исто презиме и име како моето, идентично) каде пиши дека е бугарин и дека два пати служел војска бугарска.

имам шанси за државјанство? ако имам, долго ќе тера постапката?
датумот на раѓање на дедо ми и мојот се со разлика од само еден ден. јас на 5ти тој на 6ти.

To
bgcitizen@justice.government.bg

Уважаеми.
Молја за една информација
При проврка на Информација за кореспонденција в'веждате дадените Молба вх.номер и ПИН и излиза Липсват данни ште молја за проверка, които данни липсваха, за да може процедурата да прод'лжи.

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ
Молба вх.номер БРОЈ НА МОЛБА КОГА ПОДДАВАШЕ ВО М.П
ПИН БРОЈ КОГА БЕЧЕ НА ИНТЕРВЈУ
Благодарја ви и се надјавам на отговор.

Оди во Софија на шалтер во министерството. Не се надевај на одговор по емаил ниту некој да ти крене телефон. Се беше испробано и 100 пати и освен одење ништо не вроди со резултат.[DOUBLEPOST=1470041606][/DOUBLEPOST]
најдов документ дома (воена книшка) од дедо ми (со исто презиме и име како моето, идентично) каде пиши дека е бугарин и дека два пати служел војска бугарска.

имам шанси за државјанство? ако имам, долго ќе тера постапката?
датумот на раѓање на дедо ми и мојот се со разлика од само еден ден. јас на 5ти тој на 6ти.
Дај најди една книшка и за мене :oleee:

da mi pojasni nekoj sto treba da napravam, pred 4 godini go pominav toa intervju i go podnesov dokumentot vo opstinata vo sofija kade sto se vodi prijavenata adresa mislam deka bese toj ukaz vo opstinata mi kazaa za 10 dena da pojdam pak i da si go zemam dokumentot, e sega sto dokument e neznam bi trebalo da e maticniot ali ne sum pojden ninza 10 dena ni do den denes, pa pomos sto treba da napravam sledno, koja e postapkata treba li zakazuvanje ili ne?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom