Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јули 2016
Мислења
12
Поени од реакции
12
Ај да замолам некого да пише адреса кај можам да се обратам во мин.за правосудие и да се информирам околу едно бројче. интервју во Јануари годинава а уште стои “Липсват Данни“
Ваљда нема некој проблем,секако е пробано да се внесат податоците и пак исто.
Ти сигурен ли си дека ги внесуваш бројките во полињата правилно?
'Липсват Данни' пишува кога се внесуваат грешка броевите, т.е. входјашт номер и ПИН.

Член од
26 септември 2015
Мислења
36
Поени од реакции
47
Pozdrav do site clenovi, mi treba infoormacija. Slucajno nekoj vo skoro vreme da bil da podiga ukaz od Ambasada vo Skopje, zasto kako sto mi kazaa sega se popolnuvalo nekakov formular i go prakale za Bg, pa posle 10-12 dena ke mozes da si go podignes ukazot od Skopje. Da ne ima nekoj da spodeli nekakva informacija ?

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
Pozdrav do site clenovi, mi treba infoormacija. Slucajno nekoj vo skoro vreme da bil da podiga ukaz od Ambasada vo Skopje, zasto kako sto mi kazaa sega se popolnuvalo nekakov formular i go prakale za Bg, pa posle 10-12 dena ke mozes da si go podignes ukazot od Skopje. Da ne ima nekoj da spodeli nekakva informacija ?
Kako sto velea site vo prethodnive postovi,jas mislam deka ukaz se podignuva SAMO od Sofija.Pa duri i slikanjeto i izdavanjeto mozelo samo od tamu!

Член од
26 септември 2015
Мислења
36
Поени од реакции
47
Sega po noviot zakon tie sto podnele vo Skopje mora od tamu da si go podignat i plus vo ambasada vo Sk prijavuvas adresa i ti vikaat deka ke ti se javat za 10do 14 dena za da dojdes da si go zemes ukazot .
Kako sto velea site vo prethodnive postovi,jas mislam deka ukaz se podignuva SAMO od Sofija.Pa duri i slikanjeto i izdavanjeto mozelo samo od tamu!

Член од
19 мај 2016
Мислења
26
Поени од реакции
51
Sega po noviot zakon tie sto podnele vo Skopje mora od tamu da si go podignat i plus vo ambasada vo Sk prijavuvas adresa i ti vikaat deka ke ti se javat za 10do 14 dena za da dojdes da si go zemes ukazot .
Zdravo Jas imam podneseno dokumenti vo ambasada vo Skopje a ukazot go podignav vo Sofija na 26.Juli.16 ukazot mi bese potpisan na 13.Juni.16 zakazav termin za podiganje preko internet i zavrsiv za 5 minuti rabota pred da vlezam vo Minasterstvo uplativ 50+6 vo Post Banka imav dve sliki sluzbenickata me prasa koja adresa da pise Jas ja pisav sluzbenata Lege 6 i kraj p.s ne slusajte muabeti "ti rekov mi rece" ima mnogu ubavo objasneto od clenovite na forumot vo predhodnite postovi ja preku niv se informirav i zavrsiv rabota ne mi trebase posrednici vo moj slucaj Pozdrav do site i se najdobro

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
Ah cico dule do koga vejke ova nasevo ke dojdi kako porano sto cekale za bg pasos namesto poubrzana procedura ova vejke ne se trpi vejke

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
имам шанси?
Секако дека имаш добри, дури солидни шанси. Само поврзи се со изводи/умреници од дедо ти до тебе, легализирај ги/преведи ги во БГ, и ако имаш некое несовпаѓање со датумите во нив консултирај се со нотар. Некои членови тука пишуваа дека дале изјави со сведоци кај нотар дека се работи за истото лице. И со убаво нека е.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.012
Поени од реакции
867
Na nekoi posrednicive im kazuvale deka na edna adresa imalo po 300 dusi prijaveno. Bugarskite institucii proveruvale i dosle do toj zaklucok. I kako sto rece drugarov posrednikot mu rekol deka za toa ke plakale kazni. Da ne znae nekoj nesto za ova ili e nekoja nova ujdurma na posrednicive kako sto mi mirisa?

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Дечки едно прашање, до колку пати може да се закаже за подавање документи во монистерството за закажување на интервју? Веќе 2 пати бев приморан да одложам, и дали нешто после тоа се плаќа или нема ограничување?

Член од
11 февруари 2013
Мислења
178
Поени од реакции
141
zdravo drugari
pred se na borcite kako mene od 2013
nemam pisano odamna citam sekoj den ama nisto
vo noemvril lani odnesov bg licna katra original od 1912
so se slika od pradedomi seto uredno povrzano so umrenici
legalizirano i nema aber dali ima nekoj redosled ama gledam nema
pred izvesno vreme vidov nekoj clen 16... od 2013 pisa promena nekoja
jas sum 138.. sto mislite ?
dali ke bide
gi molam site od 2013 sto imaat bilo kakva promena na status
ili informacija pisuvajte koj broj godina dokumenti mn znaci na nekoi tuka
zosto veke odamna nema smisla ova
pozzz do site i so sreka.

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Na nekoi posrednicive im kazuvale deka na edna adresa imalo po 300 dusi prijaveno. Bugarskite institucii proveruvale i dosle do toj zaklucok. I kako sto rece drugarov posrednikot mu rekol deka za toa ke plakale kazni. Da ne znae nekoj nesto za ova ili e nekoja nova ujdurma na posrednicive kako sto mi mirisa?
Jas kako sto znam toa e sluzbena adresa ti ja dodeluvaat po podiganjeto na ukazot ako nemas tvoja adresa vo BG kade sto zivees.Imaat odredeno brojka kolku mozat da se prijavat na taa adresa.Postojat nekolku takvi adresi taka da mislam deka toa e se izmislica.

Член од
21 март 2015
Мислења
2
Поени од реакции
0
Zdravo na site.imam podneseno dokumenti vo 2013 na intervju pominat januar 2014.posle izleguvanjeto na proishodot bev staven na dopolnitelna proverka i dostaviv dokumenti od bkkod strumica.Od mart godinava statusot se smeni vo Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.Dali kai nekoi se ima istovo sluceno idali znai nekoi sto znaci ova .PIsete ve molam .Pozdrav

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom