Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Конечно ќе имаме неколку спонзори на дресојте и ќе го заличи барем малце на нешто нема како до сега без ништо резил ! Јас сум ЗА и назад на вратот горе да стои амблемот на Чкембари. Акциите уште не се скрос префлени од Општина другата недела требало да се дозавршат тие работи. Нови играчи сега за сега не планират да земат, а мислам дека ни треба некое крило експолизвно или ептен квалитерн гол игач :rolleyes:

Не е толку важно шо ќе има нешто на дресот односно по убо е да нема ништо како шо беа барса и билбао туку е важно и убо шо акциите кои денес мислам ги клале на берза (за жал не ми отвора на моб да видам) и шо ќе ги поделат четири пет фирми пелистерка, зик, орка, стопанска итн... Шо значи поголем буџет и подобро шо некој ако се откажи ќе можи друг да го води клубот а не како претходно се да се чека само од цермат вака ќе си ги поделат трошиците па боже здравје да видиме барем една трибина да се почни пред избори ;)

P. S. Ај некој нека го види дневниот извештај на берзата www.mse.mk дали се акциите клаени па до среда се да се заврши и со еден прес да се означи новиот почеток!

Последно уредено:
Не е толку важно шо ќе има нешто на дресот односно по убо е да нема ништо како шо беа барса и билбао туку е важно и убо шо акциите кои денес мислам ги клале на берза (за жал не ми отвора на моб да видам) и шо ќе ги поделат четири пет фирми пелистерка, зик, орка, стопанска итн... Шо значи поголем буџет и подобро шо некој ако се откажи ќе можи друг да го води клубот а не како претходно се да се чека само од цермат вака ќе си ги поделат трошиците па боже здравје да видиме барем една трибина да се почни пред избори ;)

P. S. Ај некој нека го види дневниот извештај на берзата www.mse.mk дали се акциите клаени па до среда се да се заврши и со еден прес да се означи новиот почеток!
Не се клаени барем како шо видов :))

К'де играе братучед ми Трајче Ников, голман ... ? Немам слушнато за него од неколко години(нито му имам Фејсбук), а педерот си е сменил телефонот :icon_lol:

Трајче Ников зимата од Силекс отиде во Миравци. е сеа пошо испаднаа во Трета Лига, не верувам дека ќе остане кај нив.

http://www.gol.mk/fudbal/fk-pelister-dobiva-novi-sopstvenici

Изглеа при крај е со продажбата на акциите, па највероватно ќе свикат прес да видиме шо ќе кажат кој се планојте, амбициите итн...
Засеа уште е се матно и не се знај кој кого еби во клубот, ама се надевам дека пред почетокот на првенството ќе излезат со име и презиме и барем една веб страна да се напрај, срамота е 21век сме неаме официјална веб страна.

Osven stadionot odnosno infrastrukturata novite gazdi odma mora da reagiraat i baraat resenie za skolata oti tamu sme rezil mozi da otpadnime od ligata nema deca site se otkazaa so poradi lani so glupostite so drygite so vredeja od Bitola gi zedoa skopje vo akademijata isto oti nitu edno dete ne kladoja vo prv tim ili so stipendija da zalazat da pustat na pizajmica za prviot tim e jasno deka e dobar i ke ima rezultati za toa ne se somnevam no sepak drugo e da imas tim a sosem treto da pravis klub se nadevam deka ke vlozat i ke bidat seriozni novite gazdi pa da se izradvame i nie nesto vo gradot
Znaci osven pari treba da se donesi nekoj kordinator od stranstvo za da mu napraj prepisi programa po koja ke se raboti za posle da izvajme nekoj igrac i da nema so rodnini prijateli kako i da se soberat decata so vredat od skolite oti se ni izbega...

Последно уредено:
Пелистер со нови сопственици
Според спорт акциите веќе се продаени на новите сопственици. На извештајот од берзата за денес стојат акциите на Пелистер, ама дали се продаени незнам пошо не пиши дали е тргувано денес со нив. Ваљда е завршена работата.

upload_2016-7-29_22-16-25.png

Кoгa се прoдaвa aкциoнерскo друштвo нa oднaпред пoзнaт купувaч , aкции oдaт вo блoк трaнскцијa пo oднaпред утврденa ценa oд aкцијa.
Тoa знaчи ги немa нa слoбoднa кoтaцијa зa купувaње нa берзa.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Како и да е од ерата на Цермат се надевам дека неможи полошо да биди. Местеле не местеле, ако сме стабилен прволигаш и се стабилизираме финансиски, не глеам ништо лошо во цела ова работа.
Дека ќе имаме кузнај какви успеси, или ќе се атакува на титули, за то сите сме свесни дека нема да се случи, ама барем да бидиме во првите 5 екипи во наредните сезони ќе биди успех.

Се надевам дека за многу брзо истите овие ќе ги откупат и акциите во ракометот и конечно Рк Пелистер ќе добие официјално спонзори и финансиска поддршка. Се збора дека и таму ќе фрлале по некоја банка, ама засеа нема ништо конкретно и се е сведено само на шпекулации. Ама има време за таму, сезоната почнува дури во септември.

Абе куп ќе си земиме, освен со Чкенди ако не се сретниме нож в коски ќе биди работата...
А за местење нека местат со исаф (и нека кажват која ќе ја пукаат 2-1 или 1-2 ) :P
Кога местат големите екипи Барса, Реал, Манчестер, шо е пак Пелистер да не мести ? :D И така цела лига години наназад е цела местена....
Само да не се случи случајот Победа оти ќе ги нема од мапата.

@Stoichkov
Врската помеѓу Гриша Ганчев и Пелистер, Гоце Монголот е моментално во клубот со сегашната управа заедно со Блашковци од Тетекс. Имаше муабети дека ќе финансира во Пелистер годинава но незнам шо се деси. Ама штом е Монголот во клубот сигурно ќе прат некои шеми во иднина со Гриша. Нема да ме чуди ако овие Бразилците и Бугарите шо се моментално во Пелистер ги плаќа Гриша.
Оти веке нема Литекс, а ЦСКА Софија ! Ганчев затоа ни сакаше, сеа ке продава за повеке пари играчите, ЦСКА е име, како Звезда, Стјауа, Динамо и т.н.
јас иначе со скаутинг се занимавам, гледам играчи ... ала учам се все уште и така .[DOUBLEPOST=1469894991][/DOUBLEPOST]Гледахме еј тоја вашија, албанец, много доб'р, има потенциал !
http://www.transfermarkt.com/egzon-belica/profil/spieler/99044[DOUBLEPOST=1469895049][
https://www.youtube.com/watch?v=kXkWImPtlqs[DOUBLEPOST=1469895272][/DOUBLEPOST]
Трајче Ников зимата од Силекс отиде во Миравци. е сеа пошо испаднаа во Трета Лига, не верувам дека ќе остане кај нив.
Фала много, ке го најдам.[DOUBLEPOST=1469895874][/DOUBLEPOST]https://www.youtube.com/watch?v=kXkWImPtlqs
Ноемрви е слободен играч !

Последно уредено:
Бујче и Иве мелат во нападот секоја утакмица. Бразилецот нигде го нема засега.
Добро е шо се враќат и Иве и Бујче полека во форма. Ако се погоди и ГОиано напред ќе неаме мака цела сезона.
Ристе глеам се повредил, то е лошо многу. Тој ни ја држи цела средина. Ако е нешто посериозно тогаш е лошо ептен.

Bujce vistina dade gol ama pola bese na caki gi iskina desno i antonio samo zavrsi isto ive za golit na gla mu ja namestija no dobar ima pas igra i so mozok igra pa ne daj boze riki ako e mnofu povreden ke mora ive da go zameni ili ljamce a povredata bese kako nekni na ramoto radva igrata nazad kovacev i mendo se stabilni posebno bugarinot smiren iskusen i silen samo edna greska imase a tosevski e zver deteto pari vredi od drugata strana fikata se ufralse i dobar e oti toj popzlatanov e slab za da go zamenva steta brazilecot bekot ne znam kako ke fati mesto pokraj kiko na sredina imame za izvoz igraci ne znam koj ke gi pustat samo znam deka riki mora da bidi prva postava a napred po ubo igravme so bale i bujce iako demir prvoto brkase mnogu ama e mal mora klasicen spic pokraj nego iako da se prasvam jas ke igram so bale ibbujce a caki na strana riki buki i petrov na drugata strana a nazad standard
Vo sekoj slucaj pandevci dobri moze da bidat vo prcite tri za prva liga
Najvazno e da tepame so pobeda posle ke bidi polesno i ke gazime no me plasi od so ima golema konkurencija so e zdrava rabota i se gleda site se borat i trcaat toa sto da ne pocnat da se sebicat mnogu pa da gubime bodovi i kako da nema hemija megu igracite tuku samo takmicenje megu niv mora ljamce odnosno strucniot stab da gi spolatat igracite za da vidat site deka najvazni se rezultatite a ne koj kolku ke igra no vo sekoj slucaj ima nadez ke ne bidi godinava ;)

Bujce vistina dade gol ama pola bese na caki gi iskina desno i antonio samo zavrsi isto ive za golit na gla mu ja namestija no dobar ima pas igra i so mozok igra pa ne daj boze riki ako e mnofu povreden ke mora ive da go zameni ili ljamce a povredata bese kako nekni na ramoto radva igrata nazad kovacev i mendo se stabilni posebno bugarinot smiren iskusen i silen samo edna greska imase a tosevski e zver deteto pari vredi od drugata strana fikata se ufralse i dobar e oti toj popzlatanov e slab za da go zamenva steta brazilecot bekot ne znam kako ke fati mesto pokraj kiko na sredina imame za izvoz igraci ne znam koj ke gi pustat samo znam deka riki mora da bidi prva postava a napred po ubo igravme so bale i bujce iako demir prvoto brkase mnogu ama e mal mora klasicen spic pokraj nego iako da se prasvam jas ke igram so bale ibbujce a caki na strana riki buki i petrov na drugata strana a nazad standard
Vo sekoj slucaj pandevci dobri moze da bidat vo prcite tri za prva liga
Najvazno e da tepame so pobeda posle ke bidi polesno i ke gazime no me plasi od so ima golema konkurencija so e zdrava rabota i se gleda site se borat i trcaat toa sto da ne pocnat da se sebicat mnogu pa da gubime bodovi i kako da nema hemija megu igracite tuku samo takmicenje megu niv mora ljamce odnosno strucniot stab da gi spolatat igracite za da vidat site deka najvazni se rezultatite a ne koj kolku ke igra no vo sekoj slucaj ima nadez ke ne bidi godinava ;)

Dajboze riste da ne e seriozno povreden da mozi da igra od prvo kolo. Toshevski navistina dobro deteto super si izigra a moe mislenje e fikata ako igra ko denes poarno da ne go klavat prva postava oti ne me bendisa mn mn. Popzlatanov kako sho vidov desen bek igrase znaci toj ke bidi zamena za Toshevski a ne brazilecot oti toj lev bek igra I ako ne go igrat fikata lev bek brazilceto ke igra a za levo krilo ke se borat fikata I demir se trudese denes toj bagji istrca ke vidime sho ke bidi mnogu igraci imame po kvalitet skoro site tuka se negde ke ima golema konkurencija ostanva na strucniot stab da proceni koj treba da ostani I da igra koj ne :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom