Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не се смени тренерот и Меси да се донеси џабе е. Нека му иди умот додека е време за потоа да не си ја чукаме глата дека вака требало да биди онака требало да биди и да губиме бодови од некои мизерии.

Ајдеее,и Горазд го зедоја:tapp:
Плус Спасе како бек ап:pos:
Добро бе,уште Војводи нека ги донесат и таман,таман на цел Тетекс cut-paste му манаја,барем нека не се осеќат како гости во Битола.:boksix:
Шо е ова бе?

Ама во текстот не пиши дека ќе биди тренер овај Горазд, туку дека ќе биди помошник на Љаме стручњакот. :shook::shook::shook:
Незнам зошто експерименти се прат со тренерот, се глеа дека нема капацитет чоекот. Шо го фрлат во оган, џабе да го пцуеме цела сезона без потреба.:vrtioci:
Донеси таму некој кадарен шо ќе има шо да му кажи на екипата, да постави тактика.
Значи мора секогаш да чкрипиме со стручниот штаб. Па не памтам последно кога имавме салам тренер во екипата години уназад. Се некој ликој како Боче, Мане, Џате, Миљачо па и овај Љамче.
Дај земи таму некој странец, нека смени малце работата на тренинзите... Уште тренираме како во 80та шо се тренирало.

Ама во текстот не пиши дека ќе биди тренер овај Горазд, туку дека ќе биди помошник на Љаме стручњакот. :shook::shook::shook:
Незнам зошто експерименти се прат со тренерот, се глеа дека нема капацитет чоекот. Шо го фрлат во оган, џабе да го пцуеме цела сезона без потреба.:vrtioci:
Донеси таму некој кадарен шо ќе има шо да му кажи на екипата, да постави тактика.
Значи мора секогаш да чкрипиме со стручниот штаб. Па не памтам последно кога имавме салам тренер во екипата години уназад. Се некој ликој како Боче, Мане, Џате, Миљачо па и овај Љамче.
Дај земи таму некој странец, нека смени малце работата на тренинзите... Уште тренираме како во 80та шо се тренирало.

Pomosnik ke bide 3-4 kola posle ke go izbrkaat Ljamce i ovoj ke si doe. Ke gi namestat utakmicite da gubat i ke imaat osnova za brkanje. Igracite se na Blasko i toa e toa :D Klasika

Денес околу утакмицата, пак се ојде со комбиниран состав како грото од пријателските во Бугарија, сабота играме во Битола со Академија Пандев па тука ќе ги видиме квалитетите иако неможи да се донеси одма заклучок, затоа што на сите пријателски првите 45минути играше една екипа, а второто полувреме друга екипа...
Денес некој фудбалери си беа на кафе на Широк Сокак а некои со опремите чекаа бус за Кичево :D

Околу тренерот, не е убо одма да се брка и Љамче, чоекот не е некој кадарен тренер, ама мислам да му се дај шанса јас, првите 5 кола ни се сите лесни и милум силум мора да имаме 5/5 победи да собериме од старт 15 бода па после нека не бркаат...
Ова испаќа како на времето пример минатата сезона си слаб тренер ти е Џате, следната сезона прајш добра екипа, имаш некој си буџет тренерот го бркаш носиш друг, па после другата сезона пак иста песна се е по старо :D

Единствено Љамче требаше сам да си дај оставка откако не внесе во 1 лига, во втора лига во викнаја чоекот на 5-6 кола до крај и не влеси во 1 лига, е сега на кој начин со местење било, другите играле за нас или не, тоа е најмалце битно затоа што по 3-4 години се ќе се заборај и ќе остани дека ПЕЛИСТЕР од ВТОРА ЛИГА ВЛЕГОЛ ВО ПРВА ПОД ВОДСТВО НА ЉАМЧЕВСКИ и чао пријатно...
Ама изгледа и Љамче еуфорија го фати од овај "амбициозен" тим и не сака одма да го напушти кормилото, виде дека сега се врти некоја пара и не е улаф и тој пред време да си оди а само 5-6 утакмици водел без баражот...
И јас сум да му се дај шанса барем до 5то коло, ако има резултати нека остани, ако не се знај шо го чека :D А ова со Горазд е жива глупост :facepalm::facepalm:

В сабота со Пандевци ќе се игра под Тумбе Кафе или на Ќумурното ?

Денес околу утакмицата, пак се ојде со комбиниран состав како грото од пријателските во Бугарија, сабота играме во Битола со Академија Пандев па тука ќе ги видиме квалитетите иако неможи да се донеси одма заклучок, затоа што на сите пријателски првите 45минути играше една екипа, а второто полувреме друга екипа...
Денес некој фудбалери си беа на кафе на Широк Сокак а некои со опремите чекаа бус за Кичево :D

Околу тренерот, не е убо одма да се брка и Љамче, чоекот не е некој кадарен тренер, ама мислам да му се дај шанса јас, првите 5 кола ни се сите лесни и милум силум мора да имаме 5/5 победи да собериме од старт 15 бода па после нека не бркаат...
Ова испаќа како на времето пример минатата сезона си слаб тренер ти е Џате, следната сезона прајш добра екипа, имаш некој си буџет тренерот го бркаш носиш друг, па после другата сезона пак иста песна се е по старо :D

Единствено Љамче требаше сам да си дај оставка откако не внесе во 1 лига, во втора лига во викнаја чоекот на 5-6 кола до крај и не влеси во 1 лига, е сега на кој начин со местење било, другите играле за нас или не, тоа е најмалце битно затоа што по 3-4 години се ќе се заборај и ќе остани дека ПЕЛИСТЕР од ВТОРА ЛИГА ВЛЕГОЛ ВО ПРВА ПОД ВОДСТВО НА ЉАМЧЕВСКИ и чао пријатно...
Ама изгледа и Љамче еуфорија го фати од овај "амбициозен" тим и не сака одма да го напушти кормилото, виде дека сега се врти некоја пара и не е улаф и тој пред време да си оди а само 5-6 утакмици водел без баражот...
И јас сум да му се дај шанса барем до 5то коло, ако има резултати нека остани, ако не се знај шо го чека :D А ова со Горазд е жива глупост :facepalm::facepalm:

Nema sansi prvite 5 kola 5 pobedi da imame. Treba da sme zadovolni i so 10 boda od prvite 5 kola

Здраво, имам неколко прашанија :icon_lol:
Гриша Ганчев(сега е шеф на ЦСКА), дава ли уште пари/фудбалери на Пелистер?
К'де играе братучед ми Трајче Ников, голман ... ? Немам слушнато за него од неколко години(нито му имам Фејсбук), а педерот си е сменил телефонот :icon_lol:
И сакам да прашам за јевстовски, сега играе за Локомотив Пловдив ... доб'р ли е ?

Здраво, имам неколко прашанија :icon_lol:
Гриша Ганчев(сега е шеф на ЦСКА), дава ли уште пари/фудбалери на Пелистер?
К'де играе братучед ми Трајче Ников, голман ... ? Немам слушнато за него од неколко години(нито му имам Фејсбук), а педерот си е сменил телефонот :icon_lol:
И сакам да прашам за јевстовски, сега играе за Локомотив Пловдив ... доб'р ли е ?
Бидејќи ги гледам настаните кај вас во фудбалов и ги знам поприлично добро работите слободно можам да кажам Гриша Ганчев да прати во Пелистер некој циган како што праќаше порано од типот на Миранда и Жуниор додека беше газда на Литекс, мислам дека Пелистер без проблем ќе се вмеша во борба за титулата со Вардар и Шкендија. Знам дека има добри односи со некој битолчани но сеуште му е валкан теренот во Цска. Ако се стабилизира и ги направи плановите што ги замислил како што правеше во Литекс, Пелистер може да профитира на долги патеки од таа соработка.
За Трајче Ников незнам да ти кажам а Јефтовски е млад играч и незнам колку е добар бидејќи го немам многу гледано. Од зимата е во Локо Пловдив.
Уште двајца Македонци ќе играат во ваша лига годинава.
Дарко Стојанов во Дунав Русе и Бојан Георгиевски во Нефтохимик Бургас.
И двајцата се добри играчи.

@Stoichkov
Врската помеѓу Гриша Ганчев и Пелистер, Гоце Монголот е моментално во клубот со сегашната управа заедно со Блашковци од Тетекс. Имаше муабети дека ќе финансира во Пелистер годинава но незнам шо се деси. Ама штом е Монголот во клубот сигурно ќе прат некои шеми во иднина со Гриша. Нема да ме чуди ако овие Бразилците и Бугарите шо се моментално во Пелистер ги плаќа Гриша.

Денес за прв пат тренираа под Тумбе кафе и од тоа шо можев да видам засилувањата се ок сите се тука некаде освен Тошевски детето дели вкрај е добар ковачев си е топ и Бујчевски се вратил во форма а другите се тука некаде како нашите боби божиновски се повреди го еба раменото и стварно не знам кој ќе игра прва постава на слатки маки е љамче но се мислам дека блашко ќе пресечи инаку и стадионот ќе се шминка и се ќе биди спремно за првото коло
P. S. Ников мислам во миравци бранеше прошлата сезона
P. P. S. Тренер не ниту љамче ниту горазд кој е земен за лиценцата туку то кондициониот тренер пепи или како беше тој ги тренира а љамче и спасе се ради реда

Последно уредено:
Па и сегашнита бразилци во Пелистер, Фернандо и Лукас се донесени од Гриша, значи штом е Монголот во клубот работи таа релација со Гриша и претходните бразилци Миранда, Жуниор и Стенио Жуниор беа донесени по негова препорака, сигурно не ги донесов јас, не сум сигурен само за онај ѓупако уште пред Миранда да дојди средина играше Соуза ли беше не се сеќавам шо го кажаја дека до 18 години играл во младинците на Милан во Италија :pos: Батето неможеше топката да ја пренеси на другата половина, какво дрво само беше :D Зато и одма го шутнаја од кај нас не се задржа долго :D
П.С. Ников лани бранеше во Кожуф Гевгелија, би требало уште да е таму не сум сигурен....
П.П.С. Дали вистина мислеше дека Боби Божиновски би играл прва постава ? :D Боби е во залезот на кариерата не е тој Боби од порано, бадијала и се купи тој...

Бразилците ќе ги видиме за месец дена колку вредат сега е уште рано не аклиматизирани но факт е дека за во нашата лига да дојсиш играч ос втора грчка или бугарска лига е добар шо ни покажува минатото инаку бекот е малку повреден а тој кирлниот напаѓач денес одмараше на меѓу себниот натпревар не играше како и другите шо беа вчера прва постава против влазрими
Што и да биди сигурно ќе биди подобро од колку шо беше пред два месеци кога бевме на прагот за во трета лига
Полека но сигурно се средва клубот до душа многу споро но има надеж и најважно е да биде долгорочен проект а не само до избори или сезона две а за тоа се надевам дека газдите на клубот ќе го земат под концесија и стадионот па рает да бидиме и да куртулиме од двојче и лагите негови за проекти тендери и студии

P. S. За боби вистина е така ама кој да биди е греота да се спремаш тренираш два месеци и на една недела пред почетокот на сезоната да се повредиш да не заиграш...
P. P. S. Со првиот тим од младинци нема никој освен ма кашето синму а на припреми беше и панделевски некое дете од охрид шо играло царев двор

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom