- Член од
- 22 февруари 2008
- Мислења
- 376
- Поени од реакции
- 15
Декодира ли некој Nokia C3-00 и колку парички? Благодарам
5051xКој модел е поточно OT- ???? пишува под батеријата или во сетингс - абаут
Пробај со ресет нетворк сетингс па пак или со ресторе па активирај го[DOUBLEPOST=1469117405][/DOUBLEPOST]Пак јас...Имено,наводно од One го отклучиле телефонот и сега ми се појавува следново
10 дена без телефон and counting..
Може, цена на ПП5051x
2000 den, zedno idat staklo i touch.Дечки , колку чини замена на стакло за Sony xperia m2 ? Само стаклото е скршено/испукано ,тачот си работи нормално .
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
"Добра цена " за поправка Да не сака некој да го купи телефонов ...2000 den, zedno idat staklo i touch.
Sent from my ONE A2001 using Tapatalk
Во мк нема да најдеш сигурно, порачај си секако оди комплетно екран и тач па за монтажа не е проблемдечки колку чини стаколо за huawei honor 5x и дали се менува само стакло или оди се комплет со дисплеј.
http://www.shelaf.com/2015/05/method-to-change-qualcomm-device-imei.htmlНајпрво здраво на сите, имам еден проблем со телефонот па ви се обраќам за да ме советувате како би можел да го решам.
Имено, пред некој ден решив да го флешнам телефонот со сток ром (Huawei g620s - qualcomm) , но настана проблем при кој сега телефонот неможе да ја прочита сим картичката.
Е сега проблемот е во тоа што IMEI-то на телефонот е избришано и ми треба некој начин за да го убацам IMEI-то на телефонот повторно за да можам да ја користам сим картичката.
Значи пребарав се што можев да најдам на интернет, но неможев да најдам ништо за qualcomm чипсет како да направам промена на IMEI-то, а гледам дека на MTK уредите целиот тој процес е доста полесен и се прави со само една алатка.
Ако има некој решение како би можел да се среди проблемот нека каже, бидејќи телефонот ми е потребен, а не би купувал друг во овој момент
Поздрав
Симни го последниот официјален фирмверНајпрво здраво на сите, имам еден проблем со телефонот па ви се обраќам за да ме советувате како би можел да го решам.
Имено, пред некој ден решив да го флешнам телефонот со сток ром (Huawei g620s - qualcomm) , но настана проблем при кој сега телефонот неможе да ја прочита сим картичката.
Е сега проблемот е во тоа што IMEI-то на телефонот е избришано и ми треба некој начин за да го убацам IMEI-то на телефонот повторно за да можам да ја користам сим картичката.
Значи пребарав се што можев да најдам на интернет, но неможев да најдам ништо за qualcomm чипсет како да направам промена на IMEI-то, а гледам дека на MTK уредите целиот тој процес е доста полесен и се прави со само една алатка.
Ако има некој решение како би можел да се среди проблемот нека каже, бидејќи телефонот ми е потребен, а не би купувал друг во овој момент
Поздрав