и во Охрид е „од“. а Пепибе можит да пишит на охридски, не ми сметат.Vecer koga ke procita pepi sto mu go vregate ohritskioT ke ima 50 spoeni mislenja
и во Охрид е „од“. а Пепибе можит да пишит на охридски, не ми сметат.Vecer koga ke procita pepi sto mu go vregate ohritskioT ke ima 50 spoeni mislenja
ми годи што сум тема,(луге без работа) расправате за македонштината а барате ОТ балгарите пасош,не ме чуди што бугаритев го свртеја грбот на нестабилен човек и јас би му го свртел грбот,второ во охрид има г0олеми села бугарски и охрид за бугарите е втор ерусалим,и трето гледате дека писувам само во единственото слободно време во денот што го имам тоа е околу ПОЛНОК,незнам зошто и се замарам веке на форумов БЕЗНАДЕЖЕН Е........го направивте ко ирачки пазар, .,...можеби и време е да го укинам и профилот?!?!??!и во Охрид е „од“. а Пепибе можит да пишит на охридски, не ми сметат.
Dali koga gi podavase dopolnitelnite dokumentite imase napisano na bugarski jazik sto dokumenti si im predal ??? ova te prasuvam poradi toa sto nekoi na forumov velat deka imale napisano koi stari dokumenti gi imaat predadeno na bugarski jazikE пa мoи сoбoрци денес бев вo сoфијa дa пoдaдaм дoпoлнителни дoкументи и дa пренесам штo е најновo.немаше многу гужва ама спoрo рaбoтеa. Дoјдoв oкoлу 10 a зaвршив вo 14 сo пaузa. Зa oние штo се oд 2015 се стигнaти сo разгледувaње дo 1500 тaкa ми кaжa дечкoтo нa шaлтер.aкo не пoбaрaте дoкaз дека сте дaле стaри дoкумент дoкументи немa дa ви дaдaт зaтoa бaрaјте.сите зборат декa ќе биде се кaкo штo треба.aј сегa тoлку
Кога предаваш стари документи предаваш и изводи преведени или умреница или пасош на некој роднина.сите документи кои се издадени од мк.институции се преведуваат и легализираат. Бугарски документи не се преведуваат. Кога ги предаваш на шалтер ги прегледуваат и бугарските документи ги внесуваат во компјутер кон твојата преписка. Ги сортира во една папка сите документи и тоа е тоа. Ако не побараш потврда дека си предал дополнителни документи нема да ти дадат. Мој совет е да побараш.Мене ми кажа ти си денес прв кој бара а пред мене влегоа 20души.И ми даде.Тоа е мое искуствоDali koga gi podavase dopolnitelnite dokumentite imase napisano na bugarski jazik sto dokumenti si im predal ??? ova te prasuvam poradi toa sto nekoi na forumov velat deka imale napisano koi stari dokumenti gi imaat predadeno na bugarski jazik
I kako sega toa na edni davaat dokaz sto stari dokumenti si dal a na drugi ne
neli treba na site da gi dadat sto dokumenti imas predadeno za da ne daj boze se zagubi utre dokumentot kako ce dokazes deka nesto si predal
30 leva mislamDa li se za podizanje ukaza placa taksa u bugarsko amerkinaskoj banci preko puta ministarstva pravde?
A да кажеш со што документи доби?Образувана преписка N:***/***/**.**.** г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 69 от 2016 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација. toa e toa...ajde site da si nacekate..!!!
Pisi broj odprilika godinaОбразувана преписка N:***/***/**.**.** г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 69 от 2016 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација. toa e toa...ajde site da si nacekate..!!!
So vencanica od baba mi i dedo mi!! se vencale vo bugarsko vreme...i gi prifatija kako proishod
od februari 2015[DOUBLEPOST=1469787507][/DOUBLEPOST]Pisi broj odprilika godina
Pisi broj odprilika godina
so bugarski dokument od baba i dedoA да кажеш со што документи доби?
Е така другар да дознаеме како си добил па за арно да ти послужиod februari 2015[DOUBLEPOST=1469787507][/DOUBLEPOST]
so bugarski dokument od baba i dedo
50leva + 5 leva bankarska provizija[DOUBLEPOST=1469814745][/DOUBLEPOST]30 leva mislam
20-tina metra od Ministerstvo od desna strana...Da li se za podizanje ukaza placa taksa u bugarsko amerkinaskoj banci preko puta ministarstva pravde?
Во Охрид ниту имало нит ќе има бугарски села, а што се однесува до мене слободно можеш да го укинеш, и тоа веднаш.ми годи што сум тема,(луге без работа) расправате за македонштината а барате ОТ балгарите пасош,не ме чуди што бугаритев го свртеја грбот на нестабилен човек и јас би му го свртел грбот,второ во охрид има г0олеми села бугарски и охрид за бугарите е втор ерусалим,и трето гледате дека писувам само во единственото слободно време во денот што го имам тоа е околу ПОЛНОК,незнам зошто и се замарам веке на форумов БЕЗНАДЕЖЕН Е........го направивте ко ирачки пазар, .,...можеби и време е да го укинам и профилот?!?!??!