Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
E пa мoи сoбoрци денес бев вo сoфијa дa пoдaдaм дoпoлнителни дoкументи и дa пренесам штo е најновo.немаше многу гужва ама спoрo рaбoтеa. Дoјдoв oкoлу 10 a зaвршив вo 14 сo пaузa. Зa oние штo се oд 2015 се стигнaти сo разгледувaње дo 1500 тaкa ми кaжa дечкoтo нa шaлтер.aкo не пoбaрaте дoкaз дека сте дaле стaри дoкумент дoкументи немa дa ви дaдaт зaтoa бaрaјте.сите зборат декa ќе биде се кaкo штo треба.aј сегa тoлку

Attachments

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
E пa мoи сoбoрци денес бев вo сoфијa дa пoдaдaм дoпoлнителни дoкументи и дa пренесам штo е најновo.немаше многу гужва ама спoрo рaбoтеa. Дoјдoв oкoлу 10 a зaвршив вo 14 сo пaузa. Зa oние штo се oд 2015 се стигнaти сo разгледувaње дo 1500 тaкa ми кaжa дечкoтo нa шaлтер.aкo не пoбaрaте дoкaз дека сте дaле стaри дoкумент дoкументи немa дa ви дaдaт зaтoa бaрaјте.сите зборат декa ќе биде се кaкo штo треба.aј сегa тoлку
ne be kako do 1500.. ete do 3000 ima luge so odobreni molbi,, izlgeda toj deckoto ne e vo tek so rabotata..

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Прво ке добие сопруго,па на база на сопруго му доделват и на сопругата,што не ти е јасно?
МАЈКАТА!!!!!!!значи се венчаш со американка или германка И ОП,,,,наредниот ден одма пасош.,.,ГЛУПАВИ СЕ (странската влада) но не до толку имаат ТЕШКА,НЕВОЗМОЖНА,РИГОРОЗНА процедура која трае со децение,а не години ко бугарија,,види само каква е процедурата за аустриски пасош ПА СЕ КЕ ТИ СТАНЕ ЈАСНО...[DOUBLEPOST=1469657524][/DOUBLEPOST]
zdravo na site.sakam da ve prasam dali ima na nekoj slicen status.bev na intervju april 2014 i odnesov poteklo so dokumentite so gi podadev,vo oktovri 2015 mi se smeni statusot staven vo dopolnitelna proverka i pak odnesev poteklo(dokaz deka tetka mi e so bg pados) i pred mesec vreme pak mi se smeni statusot vo ovoj:Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.

ne znam dali pak da odnesam poteklo bidejki veke 2 pati nosiv
Dali nekoj ima na forumov da bil vo vakva situacija?
брат не си играј однесиим ОРИГИНАЛ документи......[DOUBLEPOST=1469657799][/DOUBLEPOST]
Дали постои некој што поминал само со потврда од БКК?
изгледа ке пројде МНОГУ време пред да дознаеме!!![DOUBLEPOST=1469658259][/DOUBLEPOST]
Da da i mene mi tekna od posle oti drugarmi so zenamu beja vo ista situacija.Trebase 5 godini da zivejat zaedno vo bugarija za taa da dobie drzavjanstvo.
што е подобро,,,,,,,да пресечеш па трипати да мериш или да мериш трипати па после да пресечеш,,.,.тешко прашањеo_O[DOUBLEPOST=1469658826][/DOUBLEPOST]
не ти ги разбирам последниве два реда (доказ от кого да барам) от тие на шалтер или посредникот или кој!?!?патем од љубопитност кога подате ти братко и кога правеше интервју???ако може???

Последно уредено:
Член од
7 ноември 2015
Мислења
40
Поени од реакции
27
jas sum samo so potvrda od petar kolev ako ima izmeni ke napisam ne znam uste na sto sum vaka mi pisuva od 2013 sum
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
МАЈКАТА!!!!!!!значи се венчаш со американка или германка И ОП,,,,наредниот ден одма пасош.,.,ГЛУПАВИ СЕ (странската влада) но не до толку имаат ТЕШКА,НЕВОЗМОЖНА,РИГОРОЗНА процедура која трае со децение,а не години ко бугарија,,види само каква е процедурата за аустриски пасош ПА СЕ КЕ ТИ СТАНЕ ЈАСНО...[DOUBLEPOST=1469657524][/DOUBLEPOST]
брат не си играј однесиим ОРИГИНАЛ документи......[DOUBLEPOST=1469657799][/DOUBLEPOST]
изгледа ке пројде МНОГУ време пред да дознаеме!!![DOUBLEPOST=1469658259][/DOUBLEPOST]
што е подобро,,,,,,,да пресечеш па трипати да мериш или да мериш трипати па после да пресечеш,,.,.тешко прашањеo_O[DOUBLEPOST=1469658826][/DOUBLEPOST]
не ти ги разбирам последниве два реда (доказ от кого да барам) от тие на шалтер или посредникот или кој!?!?патем од љубопитност кога подате ти братко и кога правеше интервју???ако може???
Najdobro e da ne filozofiras mnogu!!!

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Каква е процедурата откако ќе се добие указ?
Уште колку има до пасош?

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Интервју oктoмври2015 преку амбасада.кoгa пoдaвaш дoпoлнителни дoкументи не ти дaвaaт пoтврдa декa си предaл па јaс нa службеникот му пoбaрaв дa ми дaде.нa некoлку пред мене не им дaде ништо иако дoстaвијa дoкументи зa пoтеклo. Сaмo уште oвa првo ги пуштaaт тие зa укaз,пa тие зa Интервју,a зa дoпoлнителни дoкументи пoсле пaузa пoсле 13.30

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Pepibe, koga sme vekje kaj gresenjeto, se pisuva „од“, а не „от“. Основи на македонскиот јазик. Да не одиме понатаму...
Можеби pepi пишува на литературен блгарски таму од е от..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom