Дали вреди да се напушти нашава земја?

• Креатор на темата Креатор на темата Ag0rA
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би ја напуштиле Македонија доколку ви се пружи прилика?

• Вкупно гласачи
    585
Не си бил на часот по социологија кога се учи разграничување на класите :) Ама нема да те едуцирам јас тука. Само еве ти мал хинт: Не е според средината во која живееш. :)
:) Пред да учиш било кој, научи што е социологија а што економија. И каде спаѓаат аргументи за куповна моќ, примања и стандард.

Понатаму, освен "не е така" дали имаш воопшто некој аргумент? :)
Што застапуваш? Дека на глобално ниво е одреден стандардот? :) Ако е така баш би сакал да чујам еве конкретниот пример што го цитирав погоре: 20 000$ годишен приход, во која "глобална" категорија на примања спаѓаат? Ниски, средни или високи? Поздрав

Последно уредено:
:) Пред да учиш било кој, научи што е социологија а што економија. И каде спаѓаат аргументи за куповна моќ, примања и стандард.

Понатаму, освен "не е така" дали имаш воопшто некој аргумент? :)
Што застапуваш? Дека на глобално ниво е одреден стандардот? :) Ако е така баш би сакал да чујам еве конкретниот пример што го цитирав погоре: 20 000$ годишен приход, во која "глобална" категорија на примања спаѓаат? Ниски, средни или високи? Поздрав

Nekojx, баџо сериозно колку години имаш бе брат? Имаш над 18??

..dodeka e vreme i dodeka seuste se moze .....tutanj od ovde:motorce:

Никогаш не би ја напуштил, освен со тенк за Солун ама тоа не се важи заради агресија.
Тука сум израснал, тука имам деца кои растат и им ги пружам сите услови кои ги можам. Никогаш нема да дозволам да бидам кираџија, и да создавам за други. Сум имал можност сум пропатувал многу, има преубави места и држави, ама моја си е Македонија и нејзе сакам да ја видам развиена, модерна и моќна. Интересна тема со интересни размислувања. Сепак како што многу пати сум кажал, на маса кога ќе седиш од другата страна неможеш да правиш муабет со парите. Преубаво ми е со семејството, роднините и пријателите. Мислам дека нашите жени се најдоброто нешто и нив не би ги напуштил. :)

Јас па едвај чекам да дојдам на Балканот и продавачката да ми рече "сине". Ќе стојам и ќе ја гледам со солзи во очите затоа што сум дошла на место каде луѓето покажуваат емоции, какви и да се.

Извини што те цитирам овде, ама enough said, никакви пари не може да ги заменат овие нешта :icon_mrgr:

Ја напуштив пред 2 години и сигурен сум дека тоа ми е една од најдобрите одлуки досега.

Извини што те цитирам овде, ама enough said, никакви пари не може да ги заменат овие нешта :icon_mrgr:

Ova "sine" ke go stavis vo tegla i ke go odneses na salter koga ke plakjas smetki da platis so nego. Happy times!

Ја напуштив пред 2 години и сигурен сум дека тоа ми е една од најдобрите одлуки досега.
Тоа ти вака за на форум. Едно е пари друго е, од кај ти е папокот. Уште три ти давам и ќе бараш назад.

Ova "sine" ke go stavis vo tegla i ke go odneses na salter koga ke plakjas smetki da platis so nego. Happy times!
И другар ми вака викаше, па се врати за пола година, не можејќи да живее со рамнодушноста на западно-европските народи. Џабе почетна плата од 900 евра (и тоа на пробен период), џабе е добриот ноќен живот, кога нема да најдеш некој што ќе се потруди да те разбере кога ти е тешко. Себичноста на луѓето некако правопропорционално се зголемува со подобрувањето на нивната финансиска состојба. Сум го почуваствувал и кај моите роднини кои живеат во странство. Несреќни деца, несреќни постари луѓе заборавени од своите деца, родители кои единствено се грижат за своите кариери и задоволството го наоѓаат во мобилните, компјутерите и социјалните мрежи.

Има многу pros and cons. Многу! Ама гледам тука повеќето се сконцентрирани на финансиите па поради тоа и не сакам да се мешам.

Има многу pros and cons. Многу! Ама гледам тука повеќето се сконцентрирани на финансиите па поради тоа и не сакам да се мешам.
За финансиите нема што да се коментира, никаков аргумент немам во таа битка :icon_mrgr:

И другар ми вака викаше, па се врати за пола година, не можејќи да живее со рамнодушноста на западно-европските народи. Џабе почетна плата од 900 евра (и тоа на пробен период), џабе е добриот ноќен живот, кога нема да најдеш некој што ќе се потруди да те разбере кога ти е тешко. Себичноста на луѓето некако правопропорционално се зголемува со подобрувањето на нивната финансиска состојба. Сум го почуваствувал и кај моите роднини кои живеат во странство. Несреќни деца, несреќни постари луѓе заборавени од своите деца, родители кои единствено се грижат за своите кариери и задоволството го наоѓаат во мобилните, компјутерите и социјалните мрежи.
Ама на вас таму во Македонија да не ви се родителите и да се до вас и да ве "дојат" и до 35 годишна возраст има да се мрднете тотално.
Кутро ти соросоидно возрасно бебенце, немој случајно да те пуштат само да се снаоѓаш во суровиот свет.:icon_lol:

Ама на вас таму во Македонија да не ви се родителите и да се до вас и да ве "дојат" и до 35 годишна возраст има да се мрднете тотално.
Кутро ти соросоидно возрасно бебенце, немој случајно да те пуштат само да се снаоѓаш во суровиот свет.:icon_lol:
Не дај боже да ме пуштат, може да прегазам некое дете :jajce:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom