Дали вреди да се напушти нашава земја?

Дали би ја напуштиле Македонија доколку ви се пружи прилика?

• Вкупно гласачи
    585
Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Не си бил на часот по социологија кога се учи разграничување на класите :) Ама нема да те едуцирам јас тука. Само еве ти мал хинт: Не е според средината во која живееш. :)
:) Пред да учиш било кој, научи што е социологија а што економија. И каде спаѓаат аргументи за куповна моќ, примања и стандард.

Понатаму, освен "не е така" дали имаш воопшто некој аргумент? :)
Што застапуваш? Дека на глобално ниво е одреден стандардот? :) Ако е така баш би сакал да чујам еве конкретниот пример што го цитирав погоре: 20 000$ годишен приход, во која "глобална" категорија на примања спаѓаат? Ниски, средни или високи? Поздрав

Последно уредено:
Член од
12 мај 2015
Мислења
112
Поени од реакции
172
:) Пред да учиш било кој, научи што е социологија а што економија. И каде спаѓаат аргументи за куповна моќ, примања и стандард.

Понатаму, освен "не е така" дали имаш воопшто некој аргумент? :)
Што застапуваш? Дека на глобално ниво е одреден стандардот? :) Ако е така баш би сакал да чујам еве конкретниот пример што го цитирав погоре: 20 000$ годишен приход, во која "глобална" категорија на примања спаѓаат? Ниски, средни или високи? Поздрав

Nekojx, баџо сериозно колку години имаш бе брат? Имаш над 18??

DGT

Член од
28 јули 2016
Мислења
7
Поени од реакции
4
..dodeka e vreme i dodeka seuste se moze .....tutanj od ovde:motorce:

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Никогаш не би ја напуштил, освен со тенк за Солун ама тоа не се важи заради агресија.
Тука сум израснал, тука имам деца кои растат и им ги пружам сите услови кои ги можам. Никогаш нема да дозволам да бидам кираџија, и да создавам за други. Сум имал можност сум пропатувал многу, има преубави места и држави, ама моја си е Македонија и нејзе сакам да ја видам развиена, модерна и моќна. Интересна тема со интересни размислувања. Сепак како што многу пати сум кажал, на маса кога ќе седиш од другата страна неможеш да правиш муабет со парите. Преубаво ми е со семејството, роднините и пријателите. Мислам дека нашите жени се најдоброто нешто и нив не би ги напуштил. :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.878
Јас па едвај чекам да дојдам на Балканот и продавачката да ми рече "сине". Ќе стојам и ќе ја гледам со солзи во очите затоа што сум дошла на место каде луѓето покажуваат емоции, какви и да се.
Извини што те цитирам овде, ама enough said, никакви пари не може да ги заменат овие нешта :icon_mrgr:

Член од
19 јули 2012
Мислења
47
Поени од реакции
4
Ја напуштив пред 2 години и сигурен сум дека тоа ми е една од најдобрите одлуки досега.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Извини што те цитирам овде, ама enough said, никакви пари не може да ги заменат овие нешта :icon_mrgr:
Ova "sine" ke go stavis vo tegla i ke go odneses na salter koga ke plakjas smetki da platis so nego. Happy times!

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Ја напуштив пред 2 години и сигурен сум дека тоа ми е една од најдобрите одлуки досега.
Тоа ти вака за на форум. Едно е пари друго е, од кај ти е папокот. Уште три ти давам и ќе бараш назад.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.878
Ova "sine" ke go stavis vo tegla i ke go odneses na salter koga ke plakjas smetki da platis so nego. Happy times!
И другар ми вака викаше, па се врати за пола година, не можејќи да живее со рамнодушноста на западно-европските народи. Џабе почетна плата од 900 евра (и тоа на пробен период), џабе е добриот ноќен живот, кога нема да најдеш некој што ќе се потруди да те разбере кога ти е тешко. Себичноста на луѓето некако правопропорционално се зголемува со подобрувањето на нивната финансиска состојба. Сум го почуваствувал и кај моите роднини кои живеат во странство. Несреќни деца, несреќни постари луѓе заборавени од своите деца, родители кои единствено се грижат за своите кариери и задоволството го наоѓаат во мобилните, компјутерите и социјалните мрежи.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.548
Има многу pros and cons. Многу! Ама гледам тука повеќето се сконцентрирани на финансиите па поради тоа и не сакам да се мешам.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.878
Има многу pros and cons. Многу! Ама гледам тука повеќето се сконцентрирани на финансиите па поради тоа и не сакам да се мешам.
За финансиите нема што да се коментира, никаков аргумент немам во таа битка :icon_mrgr:

Член од
28 јули 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
И другар ми вака викаше, па се врати за пола година, не можејќи да живее со рамнодушноста на западно-европските народи. Џабе почетна плата од 900 евра (и тоа на пробен период), џабе е добриот ноќен живот, кога нема да најдеш некој што ќе се потруди да те разбере кога ти е тешко. Себичноста на луѓето некако правопропорционално се зголемува со подобрувањето на нивната финансиска состојба. Сум го почуваствувал и кај моите роднини кои живеат во странство. Несреќни деца, несреќни постари луѓе заборавени од своите деца, родители кои единствено се грижат за своите кариери и задоволството го наоѓаат во мобилните, компјутерите и социјалните мрежи.
Ама на вас таму во Македонија да не ви се родителите и да се до вас и да ве "дојат" и до 35 годишна возраст има да се мрднете тотално.
Кутро ти соросоидно возрасно бебенце, немој случајно да те пуштат само да се снаоѓаш во суровиот свет.:icon_lol:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.878
Ама на вас таму во Македонија да не ви се родителите и да се до вас и да ве "дојат" и до 35 годишна возраст има да се мрднете тотално.
Кутро ти соросоидно возрасно бебенце, немој случајно да те пуштат само да се снаоѓаш во суровиот свет.:icon_lol:
Не дај боже да ме пуштат, може да прегазам некое дете :jajce:

Kajgana Shop

На врв Bottom