Морав за брзо ми треба колата а неможев да најдам на други места и требаше салам да чекам порачкаМожно е да е до хладњакот мада детска болест на исузуто е температурата, пази ја. Дефинитивно скапо си го платил хладљакот.
Obavezno menuvaj go i senzorot za temperatura. Moja preporaka. Jas ja inav istata na vremeto i toj najcesto zaglavuvase. Ne deka ne raboti, samo zaglavuva.Дечки имам Опел Вектра А од 1995 Исузу мотор 1,7 ТД. Е сеа последнава година и пол има мака со температурата прво перката не чинеше ја сменав, ми се деси да ми крени 98 темп да застанам одма да си падни на 93-94 па да откријам дека пумпата водна ми пукнала али не прегреа, некни пак истото на сред воење ми летна цела вода ко застанав стигна до 98 температурата застанав одма падна на 90 не прегреа напротив остана стабилно на 90-93 степени иако скоро цела вода истече на брзина го отворив казанчето за вода кога видов турив 3 шишиња вода + антифриз. Некни ја однесов до мајстор да ти испадни хладњакот (кој претходниот газда пред ехее години) го менвал не чини не бил оргинален и да работат само два канали за вода натре (или одводи доводи сеедно) од не знам колку па кога ќе постигнела температура немало капицитет толку да ја лади колата натре за во град нема гјале али за на отворен то било. И сеа кога ќе кренела температурата водата од шо нема кај да оди количната избивала негде па сега од кај ја исфрли е мистерија цревата се сите здрави.
Е сеа си порачав нов хладњак денес ме фати 7800 мислам оргининален (демек) сеедно битно ми беше да е нов сите шо ги прашав ми рекоја полесно ќе ладни ќе неам ич мака со температурата, вистина ова или? И сакав да е нов да нема рѓа ни траг од иста натре. А искрено не е преграна нит меша масло со вода нит крева брзо на пр низ град од 88 не мрда.
Ќе ставам такви, мислам дека се добри, на крај краева ќе провериме, само 165/70 наместо сегашните 175/70. Па да видимеToyo се јапански гуми, фирмата прави исто и тркачки гуми така да мислам дека од кумхо до нив има огромна разлика
Mnogu me bendisa audiov, samo 180k km ne se mn? Oti mi e strav posle da ne ima mn davacki..Ауди А4 ТДИ од 2009/10 година и господ ќе го видиш јас би земал без двоумење.
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=2089109
Може да се најде подобра
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
За давачки веќе се платени све,а километражата можеш да најдеш и за 150/160.000км инаку километражите не се многу туку таман си легна моторот како што треба и згора на тоа ако редовно вршиш сервисирање (масла,филтри и друго ) и можеш да тераш и милион километри така што ИЧ не му ја мисли за километражите тоа зависи од газдата каков е за одржување .Mnogu me bendisa audiov, samo 180k km ne se mn? Oti mi e strav posle da ne ima mn davacki..
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Не би требало да е тешко. јас сум ставал ксенони на две возила, а овде би требало да е уште полесно.Ме интересира дали некој има искуство со конвертирање на H7 сјалици за предни светла со LED H7, не со HID (xsenon).
Нема да има проблем ако ставаш такви лед сијалици,но секој по 15 дена или еден месец ќе прегори и пак ќе ставаш нови лед сијалици и после 15 дена или еден месец и повеќе зависи од квалитеот од лед сијалици и пак ќе прегори до бесконечен круг затоа за да спречи вакви проблеми за тоа треба додатни делови за електрика а за тоа ви треба автоелектричар бидејќи вашата кола е направена според фабрички декларирана според таква-каква сијалици значи ви треба да се додаде релеј нешто слично како на сликиве постои разни модели за различни коли.Ме интересира дали некој има искуство со конвертирање на H7 сјалици за предни светла со LED H7, не со HID (xsenon).
A drugo so bi preporacal nastaro 2009+ za istite pari?За давачки веќе се платени све,а километражата можеш да најдеш и за 150/160.000км инаку километражите не се многу туку таман си легна моторот како што треба и згора на тоа ако редовно вршиш сервисирање (масла,филтри и друго ) и можеш да тераш и милион километри така што ИЧ не му ја мисли за километражите тоа зависи од газдата каков е за одржување .
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk