Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Си се организираш сам, си купуваш карта, само за да не постои никаква шанса да го пропуштиш мечот дали нема да има кој да ти обезбеди пренос, дали управа нема да ти обезбеди карти и да те заебе за најбитниот меч годинава, а длабоко во себе имав некое чувство дека ќе ги треснеме на Максимир, а ќе беше штета да се пропушти такво нешто...И се пушташ на форум читаш 100 страни како е местена и како по недела дена уште се врти истиот муабет...Да ти се одмили и овој мизерен фудбал што ни остана од тие кладионичарски муабети...100% сум сигурен дека не беше местена, факти има премногу и ме мрзи да ги пишувам сите, дечките одиграа и повеќе од своите можности и фала им барем на моменти што осетив радост и еуфорија, мислам дека срцето ќе ми излеташе на 2:1 :) битно залепив едно 20-тина налепници по пат и во околината :icon_mrgr:

Инаку, Хамба најверојатно ќе не напушти...Не знам ние зошто не донесеме уште некој играч, не сме нешто многу подобри од Шкендија ќе се мачиме до последен момент...:jajce: И стварно се дебили што го копирале ланскиот распоред на лигава, :tapp: а лигата пак можеби и не звучи така лошо по имиња, ама екипите се катастрофа и освен Вардар и Шкендија другиве тимови и втора лига да играат може да не завршат на првите места...И пак ќе се игра фудбал на ливади и ќе играш против екипи што ќе играат како во финале на ЛШ против Вардар и затоа што побрзо се оформи балканска / екс ју лига тоа подобро за нас...Така и многу полесно би донеле некој квалитетен играч кој ќе игра против Динамо, Звезда и ќе игра на стадиони пред 10,20 000 публика, него ли вака да излажеш некој да ти игра во Кратово...

Одлчино би било и Комити посериозно да ја одработат годинава, колку само жално беше да се гледа еден Динамо без своите навивачи, буквално како Металург во ракометот изгледаа, исто со некој тип со јако иритантен глас што ја тераше со сила да навива обичната публика а врв беше Динамо води со 3, а овие му враќаат 2 и така 3 пати :facepalm:

И со среќа нека ни биде сезонава, да ја одбраниме титулата и конечно да добиеме полесен противник да не мораме да местиме :oeoeoe:

Наш е Вардар шампион :kruna: :cujte:

Зошто, кои играчи ќе ги бркаат?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Има еден куп играчи за бркање, но со оглед на тоа што нема премногу достапни играчи (македонци) нема да ме чуди да останат и пак да имаме еден куп просеци во тимов. А како што почнаа со давање на договори од 2 години на пациенти ко Обрегон истиот филм ќе го гледаме и наредно лето...осевен ако не планираат и на него да му го исплатат договорот како што направија со Ќеран. Сега наместо да се почне со градење на тим за наредната година и да се избркаат просеците од тимот ние ќе треба да чекаме да им истечат договорите зошто ако почнат сите да ги исплаќаат ќе немаме пари ни за прашок.

Интересно е тоа што постои интерес од надвор за двајца вардарци ( нема да ги именувам :D ) па ако испадне нешто од сето тоа ќе има клубот убава пара на располагање за трансфери и ќе видиме нашата драга управа дали ќе донесе нешто квалитетно. :D За Барсегјан сеуште нема официјално дали е потпишан или не, но и доколку го потпишат ќе го пропушти почетокот на сезоната од оправдани причини.

Se poveke tonat u go.nata ovie, ke pravele evropksi vardar, lazat milionski budzet imale ova ona, a na mladinskite i pionerskite kategorii, bez sram im barale po 100 evra da platat za pripremive vo struga i plus za prevoz po 1200 den, ej na talentite sto treba se da im e besplatno, samo da idat i da treniraat oni pari im baraat.
E so takvo vodenje na klubot nit ke bideme evropski nit ke izvadime nekoj igrac.
A sramota e so se prekutuva od portalive toa.

Se poveke tonat u go.nata ovie, ke pravele evropksi vardar, lazat milionski budzet imale ova ona, a na mladinskite i pionerskite kategorii, bez sram im barale po 100 evra da platat za pripremive vo struga i plus za prevoz po 1200 den, ej na talentite sto treba se da im e besplatno, samo da idat i da treniraat oni pari im baraat.
E so takvo vodenje na klubot nit ke bideme evropski nit ke izvadime nekoj igrac.

Ne se ova talentite nego tie sto probuvaat da se nametnat i voedno naucat nesto.

Ne se ova talentite nego tie sto probuvaat da se nametnat i voedno naucat nesto.
Abe kako ne se, mladinci, kadeti, pioneri i pomladi pioneri.
Katastrofa ej, da se falis so nekakva si akademija, a vo isto vreme i da gi suris decata so po 150 evra e sram neviden.
Pa oprema ne im smenile use tri godini, po eden par dresovi gostinski i domasni i igraat so iskinati pa siebi dresovi, brojkite izljupeni od pot i od perenje poso tri gosini stari dresovite.
Katastrofa, pak ke kazam najlesno e da izgradis nekoj objekt, koa imas pari, ama napravi go da funkcionira kako so trrba e tuka e znaenjeto i tuka se gleda kolku imaat pamet tie so go vodat vardar.
Izgradija akademijata ispraa parite i so im e gajle decata, so nemaat dresovi, so trebaat da plakaat po 150 evra za da idat na pripremi.

После избори повеќе пари, сега избори доаѓаат.

Каква академија какви бакрачи. Никогаш нема да се развие такво нешто кај нас. Таа академија со илјада и кусур деца е најголемата перална направена во македонскиот фудбал. Заеби ти први тимови, намештаљки глупости. Којзнае какви пари за превози и опреми се перат преку децата во ФК и РК.

Што ви е со тоа перење пари не знам... Знаете ли воопшто што тоа значи? Што е целта?

Зашто клубот да плаќа за некое дете од 10 год што после 2 месеци решило дека сака да учи карате...

Па колку деца знаете што смениле 2-3 спорта или пак се препуштиле на цигарите на тродневна во Охрид.

Според мене селекцијата треба да се правинпд 15 години нагоре, и од кадетити и младинци да се има бесплатни припреми и стипендии.

Што ви е со тоа перење пари не знам... Знаете ли воопшто што тоа значи? Што е целта?

Зашто клубот да плаќа за некое дете од 10 год што после 2 месеци решило дека сака да учи карате...

Па колку деца знаете што смениле 2-3 спорта или пак се препуштиле на цигарите на тродневна во Охрид.

Според мене селекцијата треба да се правинпд 15 години нагоре, и од кадетити и младинци да се има бесплатни припреми и стипендии.
Pa jas i za tie pravam muabet, i vo toa e problemot, so bas tie deca sea treba da plakaat enormni sumi za nasi uslovi. A za mesec dena mozda ke debitira vo prv sostav, i so koe pravo Vardar posle ke bara osteta za toa dete, koa toa treninzite i opremata i patni troskovi t.w bukvalno za se samo si plakalo.
Pak ke kazam, ovie ke ostanat kako najnesposobni vo istorijata na Vardar.
Na stabilen sponzor koj frla solidno za balkanskive prostori, da ne mozat ni uspeh ni organizacisji da go sredat klubot e nesposobnost. Tri godini se vo Vardar, niso posebno ne napravija, za klubot, so tie uslovi so gi imaa.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom