Воени авиони

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
..денес сите имаат АВАКСи,така да ко константа во први извод на формулата се бришат:sneaky:
..иако LЕТ тројка го префрлуе муабетот на јебачко поле , сепак останува фактот дека русиве конструираат супериорни авиони во однос на американците. Друга песна е после пристапот до нивното производство. Русите ги прават најефтино што може, американците развлекуваат за да земат повеќе пари...Но ко што еднаш напишал некој паметен инжињер: машината не е совршена кога на неа веќе неможеш да додадеш ниеден дел повеќе , туку тогаш кога, ако од неа демонтираш било кој дел .., таа ќе престане да работи...
Да не спомињам што американците да прават вистински борбени авиони, а не полици за книги... ги научија руси :):)
[DOUBLEPOST=1469521400][/DOUBLEPOST]
...изгледа на овие им е 998-та :sneaky:
Конкретно за Су-27 вс Ф-15 тргнуваат еден кон друг.....

Пилотот на СУ-27 “Брат ко ќе му се приближам, ко ќе почнам да маневрирам околу него де горе де долу сад ме видиш сад ме не видиш, па ко ќе почнам со акробации наоколу ...“ БААААААМММММ!!!
( Су-27 паѓа во пламен погоден од АIM 120D Испукана од 100 километри далечина)

додека во огнена топка паѓа сухојот а русот вришти заглавен у кабина “НЕЕ Е ФЕЕРР НЕ Е ФЕРРР“ - америчкиот пилот веќе слетува на својот аеродром и размислува каде да ја изведе жената на вечера

Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
Улогата на визуелна борба е се помала, ова не се однесува само за US, се разбира ако барем една од страните има современи авиони опремени со последните генерации на радари и проектили.

А за Ф35 веќе го имаат првиот оперативен сквадрон за еден од подваријантите Ф35B.
First operational F-35 squadron declared ready for combat
Vizuelanata borba e namalena zatoa sto 90% od voenite vozdusni dejstvia gi ima izvedeno NATO koj e superioren vo bitkite vo koi ucestvuval.

Gi pratam site vesti, mozat da imaat i 10 skvadroni no vo seriozni bitki ke nema da ucestvuvaat uste dolgo vreme, i tamu kade sto ke ucestvuvaat okolu niv ke ima najmalku 2 skadrona F-16, kako i F-22 i ke dejstvuvaat na mesta kade sto nema golema opasnost.

Брее го најде крив Ф-15 шо соборил толку авиони.
“Не чинел, зато толку воздушни победи имал...“

Цивилна верзија на Су-27??
то нешо за спортски клубови ги прат? без електроника, со послаб мотор и полоша аеродинамика??

не дете, Сухоите кои ги има Америка се оригиналните, борбени и купени се од украина. И доообро се истренираа америчките пилоти во дуели со нив
Ne go najdov kriv F-15 nitu rekov deka ne cini daleku od toa, se trudam relno da gi sogledam rabotite. No edno e da imas pobeda nad protivnik koj e od tvoj rang drugo e da imas pobeda nad poslabi.

Ajde da da vidime kakvi SU-27 imaat SAD

United States
Two Su-27s were delivered to the United States in 1995 from Belarus.Two more were bought from Ukraine in 2009 by a private company, Pride Aircraft. They were to be used for aggressor training for U.S. pilots

Variants
Soviet era

• Su-27S (Su-27 / "Flanker-B"): Initial production single-seater with improved AL-31F engine. The "T10P"
Former operators
Belarus

Belarusian Air Force inherited 23-28 Su-27s from the former 61st Fighter Aviation Regiment of the Soviet Union.[60] They had 22 in service as of December 2010.[61] Two or three Su-27 were sold to Angola in 1998. Belarus had 17 Su-27P and 4 Su-27UBM1 aircraft remaining when they were retired in December 2012.[55][74][75]
Soviet Union

Soviet Air Force and Soviet Air Defence Forces.[76] Passed to different successor nations in 1991.
Eve Ukrainskite vo kakva sostojba se

Ukraine

Ukrainian Air Force – 70 Su-27s. It has 50 Su-27s in inventory as of January 2013. The number of airworthy air-frames was reduced to 36 in 2014 and then down to 16 in 2015

A za sto vsusnost stanuva zbor
Private ownership
According to the U.S. FAA there are 2 privately owned Su-27s in the U.S. Two Su-27s from the Ukrainian Air Force were demilitarised and sold to Pride Aircraft of Rockford, Illinois, USA. Pride Aircraft modified some of the aircraft to their own desires by remarking all cockpit controls in English and replacing much of the Russian avionics suite with Garmin, Bendix/King, and Collins avionics. The aircraft were both sold to private owners for approximately $5 million each.

Koga stanuva zbor za kupuvanje na borbeno letalo za privatni celi, avionot pominuva niz proceci i otstranuvanje na voenata tehnologija koja ja ima letaloto i e trasformirano vo civilno. Ne gledam problem i na tebe da ti prodadat, civilni verzii mozes da vidis vo Bugarija na Mi-24, najnovo vo Srbija Soko G-2 mozes da letas kako i da dobies licenca isto i vo Hrvatska, isto i vo Gracija no so postari avioni itn...

Ete i da ne e taka, posto so tebe debatite se iscrpuvacki i nemaat poenta, stanuva zbor za sovetski model S koj ne e veke relevanten i ne moze da se sporeduva so nadgradenite modeli osobeno ne so novite na koi e napravena celosna izmena.
Osobeno koga ke se zeme vo predvid deka stanuva zbor za Ukrainski avioni zgora na se kupeni vo 2009 koga Ukrajna e pod vlijanie na Rusija i ne e nekoja vest kako sto se obiduvas da ja prikazes. Vo USA ima i Mi-24, Mig-21 i itn.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Osobeno koga ke se zeme vo predvid deka stanuva zbor za Ukrainski avioni zgora na se kupeni vo 2009 koga Ukrajna e pod vlijanie na Rusija i ne e nekoja vest kako sto se obiduvas da ja prikazes. Vo USA ima i Mi-24, Mig-21 i itn.
Значи некој крш од сухои имаат Американците?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Конкретно за Су-27 вс Ф-15 тргнуваат еден кон друг.....

Пилотот на СУ-27 “Брат ко ќе му се приближам, ко ќе почнам да маневрирам околу него де горе де долу сад ме видиш сад ме не видиш, па ко ќе почнам со акробации наоколу ...“ БААААААМММММ!!!
( Су-27 паѓа во пламен погоден од АIM 120D Испукана од 100 километри далечина)

додека во огнена топка паѓа сухојот а русот вришти заглавен у кабина “НЕЕ Е ФЕЕРР НЕ Е ФЕРРР“ - америчкиот пилот веќе слетува на својот аеродром и размислува каде да ја изведе жената на вечера
..почна фикшн новели да пишуеш??? :):):)
..добро бе знаеш ли ти од кога е напуштена тактикта на визуелно бркање во воздушна војна. Одамна е само долетување, пролетување со најголема можна брзина, испалуење што е планирано да испалиш и бегање главом без обзира.. Па уште Месершмит 109` е направен на основа на таа филозофија....:):) Тоа што се наоѓа по некоја будала у амерички филмови за ко Топ Ган да продава каубојци , тоа е веќе друга работа. Поише има врска со продадени карти у кино....
Самиот список , што си го дал, ако е точен.. на што се соборил Ф15 у своја доооолга кариера на толку труд, трошоци и злопатење по светски вукојебини е катастрофа, е брука жива и срамота ....Мислам дека поише Ф15 се испокршиле у инциденти....., а само ескадрилата на црвениот барон Ритхофен има соборено трипати по толку....

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
..почна фикшн новели да пишуеш??? :):):)
..добро бе знаеш ли ти од кога е напуштена тактикта на визуелно бркање во воздушна војна. Одамна е само долетување, пролетување со најголема можна брзина, испалуење што е планирано да испалиш и бегање главом без обзира.. Па уште Месершмит 109` е направен на основа на таа филозофија....:):) Тоа што се наоѓа по некоја будала у амерички филмови за ко Топ Ган да продава каубојци , тоа е веќе друга работа. Поише има врска со продадени карти у кино....
Самиот список , што си го дал, ако е точен.. на што се соборил Ф15 у своја доооолга кариера на толку труд, трошоци и злопатење по светски вукојебини е катастрофа, е брука жива и срамота ....Мислам дека поише Ф15 се испокршиле у инциденти....., а само ескадрилата на црвениот барон Ритхофен има соборено трипати по толку....
Тое само списоче од соборени авиони од страна на Ф-15 во заливската војна, инаку званично има нешо над 100 потвдени соборувања Ф-15 до сега
А инаку акробации и измотавања у ваздух се главниот адут на Су27 не на ф15, Ф15 нема време за такви зезања, он полетува, испалува - соборува и се враќа

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Тое само списоче од соборени авиони од страна на Ф-15 во заливската војна, инаку званично има нешо над 100 потвдени соборувања Ф-15 до сега
А инаку акробации и измотавања у ваздух се главниот адут на Су27 не на ф15, Ф15 нема време за такви зезања, он полетува, испалува - соборува и се враќа
..хммм ти ги мешаш маневарските способности на авионот со профилот на лет и тактиката на користење на авионот . Па зар марифетлуците на саемите во Париз,Берлин или Фарнборо ги сметаш за целиот памет на русите??? Тоа што авионот може да прави манври кои на американците дури сега им се посреќува да ги копираат значи само дека има предност на избегнување на апансас ударите од 100 километра, со елегантна пируета на примабалерина , за да се замафта американецот и не ја регистрира ракетлата која ќе му обезбеди лична средба со Маниту...
Џабе праиме муабет Су27 е мислена именка за Ф15..., башка инжињерска посласица, колаче со шлаг...кичма на која се накачени крилата десно и лево, кабината и клунот напред, моторите десно ин лево, практично надвор лесно достапни , фино ладени, пилони со стабилизаторите у огледало и стајниот трап доле...ко лего коцка е... :)

Последно уредено:
Член од
13 февруари 2014
Мислења
233
Поени од реакции
110
Џабе објаснуваш на трол со исперен амерички мозок.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
..хммм ти ги мешаш маневарските способности на авионот со профилот на лет и тактиката на користење на авионот . Па зар марифетлуците на саемите во Париз,Берлин или Фарнборо ги сметаш за целиот памет на русите??? Тоа што авионот може да прави манври кои на американците дури сега им се посреќува да ги копираат значи само дека има предност на избегнување на апансас ударите од 100 километра, со елегантна пируета на примабалерина , за да се замафта американецот и не ја регистрира ракетлата која ќе му обезбеди лична средба со Маниту...
Џабе праиме муабет Су27 е мислена именка за Ф15..., башка инжињерска посласица, колаче со шлаг...кичма на која се накачени крилата десно и лево, кабината и клунот напред, моторите десно ин лево, практично надвор лесно достапни , фино ладени, пилони со стабилизаторите у огледало и стајниот трап доле...ко лего коцка е... :)
Убиќете носталгија...
А бе ти како љубитељ на жироскопи, лостови и запчаници мојш да му се дивиш на една таква играчка, али на војската и треба опрема и оружје кое ќе ја заврши работата.
А тоа е Ф-15
Тоа го прави со успех веќе 40 години и ќе го прави уште најмалце следни 20

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
У право сте сите ,само ми се чини дека никој не ја доловува суштината,а таа е дека руските форсираат високо-маневарски платформи бидејки за нив од огромно значење е dog-fight от,или ти блиска борба у визуелно поле.Нешо шо перцепираат дека ќе им донесе финална предност у директна конфронтација со најсовремените западни платформи(под услов да мораат да идат на тоа како последна опција)
Не дека се фрлаат само на тоа,не ги паметам добро сите параметри,може слободно да се провееи дека е у некои работи посупериорем од конкурентите.
Тоа е е целта на муабетот,америте тој концепт го одфрлаат делумно после втора светска,конечно после Виетнам ако не сум грешка.

Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
У право сте сите ,само ми се чини дека никој не ја доловува суштината,а таа е дека руските форсираат високо-маневарски платформи бидејки за нив од огромно значење е dog-fight от,или ти блиска борба у визуелно поле.Нешо шо перцепираат дека ќе им донесе финална предност у директна конфронтација со најсовремените западни платформи(под услов да мораат да идат на тоа како последна опција)
Не дека се фрлаат само на тоа,не ги паметам добро сите параметри,може слободно да се провееи дека е у некои работи посупериорем од конкурентите.
Тоа е е целта на муабетот,америте тој концепт го одфрлаат делумно после втора светска,конечно после Виетнам ако не сум грешка.

Ne stanuva zbor samo za Rusija i USA i drugite zemji ne zaostanuvaat mnogu vo razvoj na avioni, Ima avioni koi se sozdadeni za vizuelna so raketi i za dalecna borba, presretnuvanje tie imaat pogolemi performansi, isto taka ima
lovci bombarderi ili poznati kako avioni so poveke ulogi nivnite performansi se razlikuvaat od gore navedenite isto taka ima od ovie avioni koi imaat razlicni predispozicii nekoi od niv se podobri lovci a nekoi bombarderi. Isto taka ima i samo bombarderi koi imaat mnogu poslabi performansi od gore navedenite, isto taka ima i avioni za podrska na K.O.V so limitirani performansi kako i razoznavacki vo site kategorii nema zastoj postojano site vlozuvaat. Zavisi za sto e namenet avionot taka mu se pravat performansite. Ne znam zosto si dosol do takov zaklucok.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Ne stanuva zbor samo za Rusija i USA i drugite zemji ne zaostanuvaat mnogu vo razvoj na avioni, Ima avioni koi se sozdadeni za vizuelna so raketi i za dalecna borba, presretnuvanje tie imaat pogolemi performansi, isto taka ima
lovci bombarderi ili poznati kako avioni so poveke ulogi nivnite performansi se razlikuvaat od gore navedenite isto taka ima od ovie avioni koi imaat razlicni predispozicii nekoi od niv se podobri lovci a nekoi bombarderi. Isto taka ima i samo bombarderi koi imaat mnogu poslabi performansi od gore navedenite, isto taka ima i avioni za podrska na K.O.V so limitirani performansi kako i razoznavacki vo site kategorii nema zastoj postojano site vlozuvaat. Zavisi za sto e namenet avionot taka mu se pravat performansite. Ne znam zosto si dosol do takov zaklucok.
Муабетот беше за f 15 vs SU 27 двата се скоро ист тип на борбен авион tactical\fighter ,иста генерација, не навлегов ја у друг муабет за други концепти и улоги на други типови авиони.
Заклучокот не е мој, туку е општ.

Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
Муабетот беше за f 15 vs SU 27 двата се скоро ист тип на борбен авион tactical\fighter ,иста генерација, не навлегов ја у друг муабет за други концепти и улоги на други типови авиони.
Заклучокот не е мој, туку е општ.
Убаво си напишал скоро ист тип.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.412
Поени од реакции
43.221
Според @Let 3 заклучивме дека су-27 е авион што сака да се заебава а ф-15 е многу сериозен тип намќор.

Kajgana Shop

На врв Bottom