Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам по кој основ си ми брат.

.

Да не треба човек да се зачлени во вашата секта МПЦ за да се викате вие луѓето браќа еден со друг? Добро, да си знам јас дека е така... доволно ми е тоа.;)
Нејќит Исус, не можит, вети, но не исполни...

@SpaceTraveler @MIKI1
Ќе ве банирам од тема перманентно па ќе си брчите по дома Вр....бр...бр...
Прекинете со спамирање “кај е исус“, па вр...бр...бр...
Не сте мали деца, аман.

@MIKI1 да го имаше Исус пример немаше да дојде до ова. Јас ќе бев баниран, а ти по неговата телекинетичка моќ ќе куртулеше од бан и казнени поени и покрај тоа што цело време пробуваш да му ја запалиш бор машинката. Ама Исус го нема, единствена моќ што ја имаат неговите следбеници е да тролаат или преку лаги, клевети или насилство да го шират големиот ерес, немоќното христијанство и неговиот немоќен госпот бок.

Вас таков ви е синдромот, да си бидете жртви. Не, воопшто никој не се плаши од христијанството и христос, зошто би се плашел од лик кои не ги исполнува своите ветувања? Вас овде што ве рендаме ...
Ах деца деца, неизживеани деца... кого сте рендале бе кутри душички намачени?!!! Па гледајте и читнете ги постовите троа наназад!!!
Ја и Мики само одговараме на тролл прашања поставени од некакви избезумени ликови, кои освен манијата да наштетат на Христа и Христијанството немаат друга цел во животот!
Изменето од модератор..........
п.с: Ако сакаш да го видиш Христос, отиди на некоја Литургија! При крајот од службата, живите членои на Црквата Негова се причестуваат со Крвта и Телото на Воскреснатиот Христос и стануваат едно со бога, кој стана едно со човекот кога се овоплоти! Секое ви добро!!!

Последно уредено од модератор:
Ах деца деца, неизживеани деца... кого сте рендале бе кутри душички намачени?!!! Па гледајте и читнете ги постовите троа наназад!!!
Ја и Мики само одговараме на тролл прашања поставени од некакви избезумени ликови, кои освен манијата да наштетат на Христа и Христијанството немаат друга цел во животот!
Изменето од модератор..........
п.с: Ако сакаш да го видиш Христос, отиди на некоја Литургија! При крајот од службата, живите членои на Црквата Негова се причестуваат со Крвта и Телото на Воскреснатиот Христос и стануваат едно со бога, кој стана едно со човекот кога се овоплоти! Секое ви добро!!!
Ова е мој и еден профил на кајгана. Сум бил на литургија, сум имал духовен отец, сум ја кажувал госпотовата молитва. Исус го немаше, навистина го немаше. :)
Лесно е кога си изрендан да лажеш дека за тоа ти се криви нечиј профили кои постојат само во делузиите во твојата глава заедно со онаа дека Исус ќе дојде, но ете... ГО НЕМА

Sent from my C2000 using Tapatalk

Последно уредено од модератор:
Кој ги шиша лагите на христијанството. Вас ве мачат светците, вие сте тие што затваравте здруженија, исцелувавте инвалиди, бркавте демони... Вие се боКоборците кои што се стремат да ја спасат церкфата не знам од што... И така Исус го нема да и биде од помош

Sent from my C2000 using Tapatalk

Ја и Мики само одговараме на тролл прашања поставени од некакви избезумени ликови, кои освен манијата да наштетат на Христа и Христијанството (со отворени изјави на омраза и пцуења на пп) немаат друга цел во животот!

Пред 2000 години Исус им ветил на луѓето тогашни дека ќе го доживеат неговото враќање и воспоставувањето на кралството божје на земјата.
Но ниту дојде ниту се воспостави такво кралство.
Зошто - не знае никој, Одговорот на Мики е “Врррр Вррррр“, синодот ќути не се јавува по тоа прашање.
А враќањето на исус и воспоставувањето на кралството божје е основ на постоење на христијанството. Без тоа враќање и кралство, нема да треба ни цркви ни манастири ни палати за владики ни мерцедеси и масератија за попови.
Значи за основната причина на постоењето на црквата - црквата нема одговор
Зошто Исус не се вратил и воспоставил кралевство божје како шо им ветил на луѓето пред 2000 години дека тоа и ќе го доживеат.

Ова е мој и еден профил на кајгана. Сум бил на литургија, сум имал духовен отец, сум ја кажувал госпотовата молитва. Исус го немаше, навистина го немаше. :)
Лесно е кога си изрендан да лажеш дека за тоа ти се криви нечиј профили кои постојат само во делузиите во твојата глава заедно со онаа дека Исус ќе дојде, но ете...
Чисто сумњам ама еве, да речеме дека е така како што кажуваш ти, дека си бил во некаква црква (не е посочено дал е Православна или некаква секта). Во Црквата секој наоѓа она што бара, некои пари, некои барат внимание, некои другари, некои партнер/ка, некои забава, некои помош, некои разбирање, некои Светлина, Некои Вистина, некои едноставно го бараат Бога! Христос рекол, блажени се чистите по срце зошто тие ќе го видат Бога!
И јас сум бил мнооогу години сатанист, окултист. Сум медитирал, сум правел разноразни ритуали, магии, дроги, оргии, све и свашта... сум читал и проучувал повеќето книги кои ги имате в раце и, фала Богу, на крајот го најдов Бога (Он ме најде мене, најверојатно). Кој што си бара, тоа ќе си најде!!!

Кој ги шиша лагите на христијанството.

Напиши една вистина; „една„, не појќе, оти за тебе би било премногу се‘ што е појќе од „еден„.
Не знаеш, така?...[DOUBLEPOST=1469464404][/DOUBLEPOST]
@MIKI1 да го имаше Исус пример немаше да дојде до ова. Јас ќе бев баниран, а ти по неговата телекинетичка моќ ќе куртулеше од бан и казнени поени и покрај тоа што цело време пробуваш да му ја запалиш бор машинката. Ама Исус го нема, единствена моќ што ја имаат неговите следбеници е да тролаат или преку лаги, клевети или насилство да го шират големиот ерес, немоќното христијанство и неговиот немоќен госпот бок.

Евангелијата ни сведочат дека Христос чини чуда, но не и лични желби, понајмалку желби од поединци кои забраздиле во злото и од таа состојба на тешка огревовеност, очекуваат некој да им испунуе желби.

За споредба: верните не бараат чуда од Бога, како „докази„ за Неговото постоење, а неверните бараат чуда, но не било какви, туку токму по нивниот кеиф...

Чисто сумњам ама еве, да речеме дека е така како што кажуваш ти, дека си бил во некаква црква (не е посочено дал е Православна или некаква секта). Во Црквата секој наоѓа она што бара, некои пари, некои барат внимание, некои другари, некои партнер/ка, некои забава, некои помош, некои разбирање, некои Светлина, Некои Вистина, некои едноставно го бараат Бога! Христос рекол, блажени се чистите по срце зошто тие ќе го видат Бога!
И јас сум бил мнооогу години сатанист, окултист. Сум медитирал, сум правел разноразни ритуали, магии, дроги, оргии, све и свашта... сум читал и проучувал повеќето книги кои ги имате в раце и, фала Богу, на крајот го најдов Бога (Он ме најде мене, најверојатно). Кој што си бара, тоа ќе си најде!!!
Можеш ли на кратко да ни ја опишеш таа чудотворна "средба" со Бог и навистина ме интересира дали останаа некои последици од тој твој сатанистички, наркомански, оргијашки оклултистички живот??:)

...навистина ме интересира дали останаа некои последици од тој твој сатанистички, наркомански, оргијашки оклултистички живот??:)
Колку јас што сум бил поп, толку тој бил окултист. Тоа му е само смешен и мизерен обид да го оцрни тоа што не го разбира.

Евангелијата ни сведочат дека Христос чини чуда, но не и лични желби, понајмалку желби од поединци кои забраздиле во злото и од таа состојба на тешка огревовеност, очекуваат некој да им испунуе желби.
12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.

Јован 14

Можеш ли на кратко да ни ја опишеш ...
Не одговарам сериозно на несериозни питања, поготово не на суштински![DOUBLEPOST=1469471183][/DOUBLEPOST]
... Каде и кога твојот немоќен бок излечи некој инвалид или некој слеп прогледа? Пред далечните 2000 години само? А тоа што вети дека во негово име ќе лечите слепи и глуви и ќе истерувате демони во негово име? Тоа каде е? ...
http://www.manastir-lepavina.org/kategorija.php?id=10[DOUBLEPOST=1469471245][/DOUBLEPOST]
Колку јас што сум бил поп, толку тој бил окултист. Тоа му е само смешен и мизерен обид да го оцрни тоа што не го разбира.
Црното неможе да се оцрни! Кратко ем јасно!

Црното неможе да се оцрни! Кратко ем јасно!
Ни лагата неможе да стане вистина, затоа залудни ти се сите лаги и клевети што ги имаш кажано за нас. Нема принцип, правило или заповед од твојата религија што не си го прекршил! Секој втор пост ти е клевета и лажно сведочење против нас!

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.

Јован 14

Кажи ми што е напишано во овој стих:

Само немој да киднеш како другар ти @Ipsissimus ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom