Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе ја идев со една девојка 2 години.Но некако пред да завршиме чуствував дека не ја сакам.Незнам зошто:toe:.Потоа и раскинав некако.Пред некое време почнавме повторно да се дружиме.На кафе,искачање тн тн. али како другари. Сега ми се Свига НЕНОРМАЛНО МНОГУ.Дури праефме и муабет сериозен за она нашето.Али она никоаш мислам дека нема да ми се врати зашо на крај ја а повредив многу.Она беше лудо заљубена у мене,а сеа не. Како згасна таа голема љубов толку брзо? Можно е да не ме сака веке? ии како да ми се врати? :toe::nesum:
Не знаеш што имаш додека не го загубиш. Не се дружи повеќе со неа, оддалечи се ако сакаш да не бидеш и ти повреден. Си излегол ѓубре кон неа, не ми е јасно што понатаму сакаш... Во секој случај, ако ти се повтори таква врска која е долга, а чувствуваш дека не ја сакаш, пробај малце излез од монотонијата во излегувањата.

Кратко прашање... Се заљубуе оженет маж у друга...не за една вечер, него баш онака "платонски" :love1:
И? Шо праи? :tapp:

Се преиспитува што понатака?
Ако е еден од оние на кои им мрда опавчето многу па у секоја 2 се заљубува зошто има такви ...... ама во секој случај не ги разбирам ако неможат да останат со жената нека стават крај на бракот, вака е измачување и за него , и за неа иако незнае дека мажов ја вара, нека реши кратко и јасно со таа или со оваа , ако е фрер може и со двете:pos2:

Кратко прашање... Се заљубуе оженет маж у друга...не за една вечер, него баш онака "платонски" :love1:
Или полошата ситуација: ке ги матка двете додека не научи жената и не го откачи...

Наоѓа начини да ги среди емоциите, да одреди што му е поважно и она кое највеќе му одговара. Но, во никој случај не треба да си остане со двете.

treba mi sovet
deckoto sto mi se dopada sekoj vecer koga ke izlezam sekogas e so mene
nemozam od nego so nikogo da razgovaram
sekoj den mi se javuva po telefon
znam deka ima devojka
koja jas nikogas koga ke izlezam toj sekogas e so drugari
duri vcera mi prizna deka ima devojka
toj dojde kaj mene doma da vidi zasto me nemase izlezeno
negovata vrska bila liberalna a celo vreme me isprasuvase
kaj sum bila i so koga su bila
pomos sto da pravam:jaj:

treba mi sovet
znam deka ima devojka
Ко шо успеав да сфатам нешо...типот е чкљ... незнам, ја да сум на твое место би го забораила и би си нашла друг. Чим така се понаша, а уште нишо немате праено, ондак у врска ќе се праи бог...заеби таа работа, бегај си на време!!! Гуд лак:smir:

treba mi sovet
znam deka ima devojka
дај му под итно шут карта бидејќи мислам дека не му значиш толку многу,т.е сака само да добие два прста месо ако ме разбираш

treba mi sovet
znam deka ima devojka
Искрено ама баш најискрено не те сфатив многу многу ама испаѓа дека се работи за некој типац шо уствари има женска, но е и со тебе и сака да те контролира све така?
Епа ако е така мој совет прекини со него...
со такви шупаци(извинете на зборов) не вреди да им се обрни внимание..
прво размисли дали ти е убо да си во втор план, па после останатото

Луѓе ја идев со една девојка 2 години.Но некако пред да завршиме чуствував дека не ја сакам.Незнам зошто:toe:.Потоа и раскинав некако.Пред некое време почнавме повторно да се дружиме.На кафе,искачање тн тн. али како другари. Сега ми се Свига НЕНОРМАЛНО МНОГУ.Дури праефме и муабет сериозен за она нашето.Али она никоаш мислам дека нема да ми се врати зашо на крај ја а повредив многу.Она беше лудо заљубена у мене,а сеа не. Како згасна таа голема љубов толку брзо? Можно е да не ме сака веке? ии како да ми се врати? :toe::nesum:
Епа брат, ти не ја не ја сакаш, ко што викаш си ја свиѓал, а девојчето греота две години со тебе, па сеа пак се заебаваш со неа.
Остај го девојчето не и давај лажна надеж да мисли дека па ја сакаш

treba mi sovet
znam deka ima devojka

Дај му тонч! Сака само да те легне... Плус...кој знае шо и прави на таа кутрата му девојка. Батали го, има "милион" други дечки шо ке ти се засвиѓаат и шо ке си ги засакаш. Со среќа...

Става на вага што му е поважно во животот и решава: или ќе ја остави жената или ќе ја остави другата.

Дефинитивно. И ја викам вага, ама треба да знаеш да вагаш. У тоа е штосот.

Се преиспитува што понатака?
Ако е еден од оние на кои им мрда опавчето многу па у секоја 2 се заљубува зошто има такви ...... ама во секој случај не ги разбирам ако неможат да останат со жената нека стават крај на бракот, вака е измачување и за него , и за неа иако незнае дека мажов ја вара, нека реши кратко и јасно со таа или со оваа , ако е фрер може и со двете:pos2:

Или полошата ситуација: ке ги матка двете додека не научи жената и не го откачи...

Значи вака, другаров не се заљубуе секој ден, абе мирен тип шо да ти кажам. И не ги матка двете пошто он уствари не ја вара жена му, зашо "немал срце".

Наоѓа начини да ги среди емоциите, да одреди што му е поважно и она кое највеќе му одговара. Но, во никој случај не треба да си остане со двете.

А за средување на емоциите у 3 лепе пм. А и нема намера со двете. Он уствари бира, ја као шо го сватив него.
У секој случај, и ја не знаев шо тачно да му кажам па викам ај вас ке преиспитам, знам имаше некоја ваква тема. Ке ве информишем шо како ке заврши сапуницата. Поздрав

kat pa so mu objasnuvas i mu dozvoluvas da ti se ponasa, niso ne ti e.i da ti e ne dozvoluvaj. ili neka ja otkaci devojkata i neka bide so tebe ili cao prijatno.a glumenje ludilo od deckoto ne e potrebno. najdobro batali go dodeka ne si napravila nisto.:toe:

pomosh:S

luge daj pomognete pls nz so da praam so edna drugarka se znam veke 4 godini i pred dve nedeli se muvavme se do pred nekoj den i nz neso ispadna zaebav rabota neso ispadnav kreten i neso preku poraki se ispokarav i se dog da se najdam u sk8 park da pravam muabet i praime muabet i onaka sosema greshno me razbra jas i vikam da zaboraime na porakite od denes i slicno i na kraj me svati deka sakam da prekinam so nea i da ostanam samo drugar i posle vecerta pak praev muabet i i objasniv deka gresno me svatila i nz go zbuniv devoj4eto i se dog so nea da i ostavam vreme malce da razmisli a za toa vreme si praime moabet na msn i see naj ok ali nemozam niso da doznam na ljuboven plan so misli kako misli probav preku mn drugari i drugarki ali site ja krijat nekako nemam shansi da doznam moj najbolje drugar praehe muabet so nea i posle mi vika uzivaj brat i toa niso drugo luge aj pomosh so da praam :S:/ :nesum::jaj::toe:

luge daj pomognete pls nz so da praam so edna drugarka se znam veke 4 godini i pred dve nedeli se muvavme se do pred nekoj den i nz neso ispadna zaebav rabota neso ispadnav kreten i neso preku poraki se ispokarav i se dog da se najdam u sk8 park da pravam muabet i praime muabet i onaka sosema greshno me razbra jas i vikam da zaboraime na porakite od denes i slicno i na kraj me svati deka sakam da prekinam so nea i da ostanam samo drugar i posle vecerta pak praev muabet i i objasniv deka gresno me svatila i nz go zbuniv devoj4eto i se dog so nea da i ostavam vreme malce da razmisli a za toa vreme si praime moabet na msn i see naj ok ali nemozam niso da doznam na ljuboven plan so misli kako misli probav preku mn drugari i drugarki ali site ja krijat nekako nemam shansi da doznam moj najbolje drugar praehe muabet so nea i posle mi vika uzivaj brat i toa niso drugo luge aj pomosh so da praam :S:/ :nesum::jaj::toe:
Аууу брат збунка додека те прочитам...вака остави нека помине некое време,пр 10-тина дена после и се јавуваш,праќаш порака,мсн што ли знам и се договараш за на кафе,таму и ја објаснуваш целата ситуација што чувствуваш за неа,кај си погрешил,што мисли она за тебе,нема бегање се во четири очи,среќно :smir:

Ме остави без здив! Ни точка, ни запирка, ни прашалник...И нз зш пиш с скр збр? Ве мрзи?

Инаку за проблемот (да не испадне дека мрчам само) не труби по секој, и не барај помош од другари и другарки туку седни со девој4ето и отвори ги картите. Така само времето ви поминува.

Никад, ама стварно никад, не труби. Можеш да прашаш некој близок, ама не секого.
За проблемот, најубаво како шо веќе ти пишаа, почекај малце (само неколку дена, не повеќе за да не мисли дека си ја баталил), па после седнете само вие двајца и кажи шо како осеќаш у вези неа.
АМА, би те советувал, ПРВО да си смислиш брат шо ќе и кажеш, за да не се посереш ( извини на изразот) као првиот пат. А ако пак имаш проблем со изразувањето, сврти го проблемот у своја корист. Кажи и дека кога е до тебе се осеќаш као маѓепсан и не можеш тачно да и кажеш шо осеќаш за неа уствари.
Ај со среќа па пиши шо ќе напраиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom