Воен Удар во Турција

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
Тиквата ќе пукни кога америте ќе го одбијат султанот за екстрадиција на Ѓулен во Турција. А тоа ќе значи све повеќе заладување на односите САД-Турција и кој знае каде ќе биде крајот на тоа

Каков ќе биде исходот на било каков судир на било кое поле меѓу САД и Турција? :)

Проблемот со диктатурите е што после извесен период почнуваат да мислат дека ќе владеат вечно и почнуваат да се занесуваат, да се преценуваат, што подолго се на власт тоа повеќе губат контакт со реалноста. Така и Едроган и неговата клика, прво инциденти со Израел па со Русија сега со САД, потребен е необичен талент за да се влечат такви потези, обичен морон не може да ги достигне тие висини.

Има материјал за читање. Утре кога ќе ги објават збирките на одбрани дела(мејлови у документи) ќе биде за греота, не за смеење.

има многу материјал ама ја бутнаа викиликс... барем засега :)

Christiane Amanpour i CNN ochekuvaa neshto golemo, neshto kako Ukraina, ama se zaebaa debelo. Sega se kako posrani :pos::tapp:.
Nekoj debelo gi zaebal.

Ај некој ако милува да сподели некој интересен меил дали ќе се ископа... јас прочепкав десеттина нема веза, ми ги прати ли документите, да ги копирав, прати ми адреса.. колку ова колку она.. дрн дрн милојко меилови....

13692630_1632820480380809_8590576708034757167_n.jpg

Ататурк е позната дебарска школа. Од планинине дебарски се симнал, од були и шалвари, луѓе нормални да ги напраи. Му се испосраа на делото, дивјаци.

Последно уредено:
Ердоган не треба да се зближи со Русија. Тука му е најголемата грешка. Тој постојано се занесува со добрите руски односи. А заборава дека Турција е членка на НАТО. Тоа е апсолутно неприфатливо за човековиот разум. Местото на Турција е во ЕУ и НАТО. А не со русите. Во спротивно ќе има несакани последици. И тоа не за Турција. Туку лично за него ќе има големи последици.

"Турција не е наследник на Отоманската империја, Турција е последната ослободила се држава од Отоманската империја.

Ќе бутване минариња на џамиите, бидејќи креваат врева и ми пречат на Виенските валсове кои сакам да се слушаат во Турција.

Турција веќе ќе биде пријател на Русија и никогаш повеќе нема да војуваме со неа.

Секој кој се мисли за султан или е поврзан со султанското семејство, да биде избркан засекогаш од Турција! "

M.K. ATATURK

Како ќе одлучи сиромашниот народ така ќе биде :) Сите модерни криминални властодржци ја научија таа фора и ја практикуваат. Он без 10.000 евра не седнува на маса да јаде, а тие што гинат за него (Бачето на пример), неможат ни на лист хартија да напишат 10.000 евра не па да ги помирисаат или недај боже имаат. Тргнав да правам психолошка анализа на НАРОДОТ што се спомнува секаде каде што сиромашниот го брани богатиот ама сфатив дека нема поента.

http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=607FE3A61A7A5548A10B5BE56692C3E6
Ако сакате да видите Мирко што мисли на темава.
Настрана нејзините глупости што ги тресе, не е првпат да се повикува на некакви ексклузивни информации од права рака кои не ги знае никој друг. Дали е во прашање некој љубавник кој работи во МНР (или можда во Кремљ) или нешто друго тоа е интересното прашање.

Ако сакате да видите Мирко што мисли на темава.
Настрана нејзините глупости што ги тресе, не е првпат да се повикува на некакви ексклузивни информации од права рака кои не ги знае никој друг. Дали е во прашање некој љубавник кој работи во МНР (или можда во Кремљ) или нешто друго тоа е интересното прашање.
Мирко баш е фраер.

Што се однесува до Турција:
Turkey coup: Purge widens to education sector
  • More than 15,000 education staff in Turkey have been suspended after last week's failed coup, as a purge of state officials widens still further.
  • More than 1,500 university deans have also been ordered to resign and the licences of 21,000 teachers working at private institutions revoked.
И така.

Мислам дека подржувачите на Ердоган а и он самиот нема ништо против Ататурк. Проблемот е турската гранка на Операција Гладијо-Ергенекон, која имала цел да спречи советско влијание во Турција. Генералите кој фактички контролирале се во Турција биле дел од оваа програма.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom