Пивофест 2016

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување

Таман тогаш че бидам ќофте, ќе ја искршам кичмата, пичке хаос лудило[DOUBLEPOST=1466790317][/DOUBLEPOST]@Sungerot Bob ако идиш ПП, обавезно пиши ми, единствен си шо сакам да те запознам од форумов, дури и би те честел сладолед, а ако си женско можеби и една бомбица во алфа. ;)

па шо знам дали не е така
Дали не е како?
Сакаш да кажеш дека Хари е турбофолк? Најди ми еден елемент на турбофолк во негова песна. Во било која, каде завива трилери или има иритантна ала гранд музика.
Едно е Хари, друго е на пример Митар Мирич. Едното е поп музика, балади, другото е чист турбофолк, немаат никаква допирна точка освен јазикот.
Тоа е како да речеш дека Каролина Гочева и сузана Гавазова се исто затоа што на ист јазик пејат.

Дали не е како?
Сакаш да кажеш дека Хари е турбофолк? Најди ми еден елемент на турбофолк во негова песна. Во било која, каде завива трилери или има иритантна ала гранд музика.
Едно е Хари, друго е на пример Митар Мирич. Едното е поп музика, балади, другото е чист турбофолк, немаат никаква допирна точка освен јазикот.
Тоа е како да речеш дека Каролина Гочева и сузана Гавазова се исто затоа што на ист јазик пејат.
Не е ХариМатаХари турбо-фолк, но неговите песни имаат речиси иста уметничка вредност како турбо-фолк песните.

Ова ќе ми е најок за слушање. Онака лајт.

а на рада манојлович ќе одиш?
На сите ваљда ќе сум излезен, али понастрана, в парк, со друштво, зато шо муабетите се побитни од музиката (освен ако не идат пример Radiohead, тогаш не се побитни) :D

Ајааа ми се оди четвртоок тока тока бе мераци..
Инаку да ве потсетам дека за лица до 26год. е фри возење во воз :D

до каде ќе биди затворен центарот за паркирање?
дали од ова тркалото после мак куќа натаму ќе биди затворено? мислам дека лани така беше...

upload_2016-7-12_23-52-52.png

Ако има собиранка нешто да го зберам Раде и идиме :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Искрено никогаш не сум бил на Пиво Фест а и немам некој мерак но според мое мислење е дека треба да направат една вечер да биде само македонско друга вечер да е странско, третата да е изведувачи од бивша југославија и четврта да има некој концерт целовечерен. Или нека направат како на Eгзит повеќе стејџови па нека има секој стејџ свој жарн на музика кој ќе се фура.

Овака испомешано тотално е глупо. Не личи, викнале регејанец и после него Тropico bend.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom