Кучиња (грижа, општи дискусии)

Член од
6 февруари 2008
Мислења
39
Поени од реакции
5
Здраво
Денеска приметив на кучето топче на грлото. Веднаш го однесов на ветеринар но таму само го напипаја и констатираја дека се може да биде. Воспаление, бубаче да го има каснато, проблеми со Гуша ја исклучија дека поспоро се оформува и би го приметил до сега. Ми рекоја да почекам еден ден да се види дали ќе се намали отокот ако не ќе му дадат нешто за воспаление.
Дали некој се соочил со ваков или сличен проблем да сподели искуство?
Инаку се работи за Малиноа, 9месеци стар.

Член од
23 јуни 2014
Мислења
241
Поени од реакции
131
Здраво
Денеска приметив на кучето топче на грлото. Веднаш го однесов на ветеринар но таму само го напипаја и констатираја дека се може да биде. Воспаление, бубаче да го има каснато, проблеми со Гуша ја исклучија дека поспоро се оформува и би го приметил до сега. Ми рекоја да почекам еден ден да се види дали ќе се намали отокот ако не ќе му дадат нешто за воспаление.
Дали некој се соочил со ваков или сличен проблем да сподели искуство?
Инаку се работи за Малиноа, 9месеци стар.
Idi kaj Dime uste utre, ne cekaj, znam slucaj sto zavrsi loso, ama da ne te plasam bezveze. Od takvi veterinari "daj da pocekame" si otide kutreto kurban. Posle muabetot bese "si trebal porano da go doneses"

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Znaci lugje,kuckava veke vtor mesec uzasno mi se linja.i na mesta kao da ima kafeavi vlakna a taa e crna,cesljaj,so c esljanje tie pagjat,banjaj i pak isto,eden kup vlakna.Nekakvi mislenje slicno iskustvo,sovet?Labradorce staro god.dena.
Ne se plasi :) normalno r. Kafeavoto e mrtva dlaka i zatoa lesno pagja. Kupi furminator i koristi go.

R

Runner

Гостин
Pepa,aj te molam ako sakas kazi koj e najdobar furminator za labradorcevo i kaj moze u sk da se najde.A nekoj dodatok za poubava dlaka,pls:)
jas zemav edno slicno sto se vika Foolee i e mnogu podobro od furminatorot. lifetime guarantee ima i sum prezadovolen. go ima vo pet shop park ama e dosta skapo (skoro duplo od da go naracas online kako i se sto e vo pet shop park) bitno, mnogu e dobro i go preporacuvam
http://www.foolee.fr/

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Pepa,aj te molam ako sakas kazi koj e najdobar furminator za labradorcevo i kaj moze u sk da se najde.A nekoj dodatok za poubava dlaka,pls:)
Ete ima i nesto podobro. Jas go koristam originalniot furminator, ali go kupiv pted nogu godini od stranstvo i me kostase okolu 20 evra mislam. Si vredi. No vnimatelno mora da se koristi i ne sekogas,samo vo sezona na linjanje oti vadi poddlaka onaa kafeavata mrtva.

Za kvalitet na dlaka, prvo zavisi sto jade? Bi ti rekla da dodades jajce, ili da da vovedes dime zacin.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.831
Поени од реакции
17.779
Дечки се отепав барање неможам да најдам што ми треба за Ада да ја носам за Хрватска или па сум неписмен. Некој да ми помогни? Значи Пасош имам, вакцините се примени, чип има, уште шо ми фали :D ?

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Дечки се отепав барање неможам да најдам што ми треба за Ада да ја носам за Хрватска или па сум неписмен. Некој да ми помогни? Значи Пасош имам, вакцините се примени, чип има, уште шо ми фали :D ?
Мораш да прашаш луѓе што скоро иделе за Хрватска или ветеринарен инспектор. Кај нас еден период укинаа барање на титар тест али хрватите пак бараа титар. А за него прикаската е долга и широка. Прашај на време не да ј боже да мораш титар да правиш ќе ти требаат неколку месеци.

Simple mind

Паметни баби
Член од
19 јуни 2010
Мислења
57
Поени од реакции
1
Здраво дечки, Имам 6 месеци женски вучјак на кој му давам калциум таблети по килажа по 2.5 на ден ( една на 10кг, околу 25кг е моментално ). Денеска ги заборавив на прозор таблетите, ги дофатила и изела негде 30тина од нив. Поминаа негде 2 саати откако ги изеде и изгледа најнормално и активно како ништо да не и е. Ако некој имал слично искуство или пак ако има некој ветеринари по форумов, дали треба да сум загрижен? Таблетите се бело пластично кутивче со 50 парчиња со слика од вучјак на нив. Ви благодарам

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795
Здраво дечки, Имам 6 месеци женски вучјак на кој му давам калциум таблети по килажа по 2.5 на ден ( една на 10кг, околу 25кг е моментално ). Денеска ги заборавив на прозор таблетите, ги дофатила и изела негде 30тина од нив. Поминаа негде 2 саати откако ги изеде и изгледа најнормално и активно како ништо да не и е. Ако некој имал слично искуство или пак ако има некој ветеринари по форумов, дали треба да сум загрижен? Таблетите се бело пластично кутивче со 50 парчиња со слика од вучјак на нив. Ви благодарам
Мoже би ќе имa бели гoмцa oдреденo време, нo не е стрaшнo. Не и дaвaј кaлциум некoлку недели.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.486
Поени од реакции
3.301
Дечки, имам едно малце незгодно куче. Има три месеци и помеѓу останатиот куп на лудории што ги прави цело време гризе. Тоа и не би било проблем да гризе со мера, нели мало е, мора да грицка малце, ама почна доста јако да гризе. Кога и' викам "Не!", како да го сфаќа тоа како предизвик и уште повеќе се разбеснува и засилува наместо да отстапи. На моменти ја фаќаат будалите и со скокање сака да касне, ова мене не ми го прави толку ама пример на сестра ми кога ќе и' се пушти она не може да се одбрани.

Дајте некој совет, на кој начин да ја одвикнам од гризењево, и дали е ова фаза што ќе помине или како расте ќе не' изеде сите по дома? :).

Sent from my A8 using Tapatalk

Член од
4 јули 2016
Мислења
5
Поени од реакции
1
Здраво! :)
Имам златен ретривер има 1 год. Ќе ве молам за некаков совет, некако му се намали апетитот и малку е заслабнат. :/

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Здраво! :)
Имам златен ретривер има 1 год. Ќе ве молам за некаков совет, некако му се намали апетитот и малку е заслабнат. :/
Zesko mu e drugar, ne go forsiraj so hrana. Samo pogrizi se da ima mnogu voda i kade da se skrie od gorestinive. Ako e se drugo vo red,togas e ova, na site ni se slucuva istoto. Ako mislis deka e nesto povekje trk do veterinarot.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
кучево уште ми се драпа од болви...и тоа коа ќе почне се занесува, коа ќе го ухапе некоја се врти нагло према тоа место, еднаш и ногата у уста си ја стави...џабе и Адвантикс ампулава и прашаков Неопитроид, до сега прашаков барем одма му ги ништеше ама еве не му делува више :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom