Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто јас? Ова што го споделив се зборови на Кроули, а тој е мртов - не би можел да се пријави на конкурсот за „Златен Венец“ :)
Не сум до толку добар поет јас секако, иако на блогот имам две-три поеми мои...

Ете една од нив, се вика: Дајте ми вина кои се пенат, можеби ќе се пронајдеш во неа ;)

Ај да те видам колку разбираш:

- старозаветните пророци и пратријарси, исто како и новозаветните Апостоли, беа очевидци, пишуваа како сведоци и сето тоа го чинеа под благодатната енергија Божја.
- муслиманските списи се пишувани од поедицни кои се во тешка прелест.

И сега што? Ме разбра?

Или пак ќе почнеш да препрепрепрепишуваш дека сме го имале нашиот збор против нивниот?...:pos:
Почна да се губиш ало!!! Не ни читаш што беше прашањето!
Секако;: ти веруваш во настани кои ниту се случиле, ниту се случуваат, нити ќе се случат!

Спореди со мојот претходен допис: разликата е очигледна.
Јас не барам да ми објаснуваш нешто па да неразберам! Те прашувам да кажеш кои се тие настани во кои сум верувал и кои биле фантазија и поезија!

Ај да те видам колку разбираш:

- старозаветните пророци и пратријарси, исто како и новозаветните Апостоли, беа очевидци, пишуваа како сведоци и сето тоа го чинеа под благодатната енергија Божја.
- муслиманските списи се пишувани од поедицни кои се во тешка прелест.

И сега што? Ме разбра?

Или пак ќе почнеш да препрепрепрепишуваш дека сме го имале нашиот збор против нивниот?...:pos:
И Илијада и Одисеја е запишана од личност што постоела пред Христос, и Ведите биле пишувани од луѓе што биле сведоци на визии кога медитирале... Читај за Гајатри мантра. И шо? Сепак ВАШИОТ ЗБОР ПРОТИВ НИВНИОТ. +++

Sent from my C2000 using Tapatalk

Почна да се губиш ало!!!

Ало?
Сврти „0„.
Веќе ти одговорив.[DOUBLEPOST=1467750426][/DOUBLEPOST]
Почна да се губиш ало!!!

Ало?
Сврти „0„.
Веќе ти одговорив.
Зошто јас? Ова што го споделив се зборови на Кроули, а тој е мртов - не би можел да се пријави на конкурсот за „Златен Венец“ :)
Не сум до толку добар поет јас секако, иако на блогот имам две-три поеми мои...

Ете една од нив, се вика: Дајте ми вина кои се пенат, можеби ќе се пронајдеш во неа ;)

Боље пробај вака:

https://www.youtube.com/watch?v=hnkY_TJ4whU[DOUBLEPOST=1467750526][/DOUBLEPOST]
Нека пробаат да станат верници па да видат шо е мака да верваш во нешто шо го нема!

Така е, така нека биде!
Ај и то‘ да го видам!...:pos:

Ало?
Сврти „0„.
Веќе ти одговорив.
Што си одговорил?! Изнесе клевета дека сум верувал во настани што не се случиле и што немало да се случат!! Те прашувам кои се тие настани?! Каде си ми одговорил?!

И Илијада и Одисеја е запишана од личност што постоела пред Христос, и Ведите биле пишувани од луѓе што биле сведоци на визии кога медитирале... Читај за Гајатри мантра. И шо? Сепак ВАШИОТ ЗБОР ПРОТИВ НИВНИОТ. +++

Разумната споредба помеѓу човечките записи, води до одредени заклучоци за записите.

А од кај си олку сигурен дека Црквата не помага по луѓето? Моево вродено око ми велиТ нешто сосема спротивно од твојава плачопојка.
Лично познавам неколку случаеви кои собираа пари за операција, црквата на ниту еден не се понуди да плати дел од средствата.
Второ, дали кога ќе почине некој прашувате дали има да ви ги плати парите шо ги барате за да дојде поп да го пее?
Дали за венчавање сте прашале дали имаат да ви платат толку пари колку што барате?
Не мики, јас два пати сум бил во црква да побарам поп да пее мртовец и двата пати ми кажаа да си платам, никој не кажа остај ако имаш, туку ми беше кажана сума. Попот што креваше вода и леб секогаш си кажуваше сума, не вика ако имате дајте, ако не да сте здрави живи.
Реално треба да бидете третирани како бизнис, многу очигледни преваранти сте, само нажалост има уште народ блее и може да се прелаже, во понапредните општества веќе влијанието ви е се помало и помало, а во овие попростичките земји ќе си клацкате уште некое време додека да се сменат генерации и дојдат поотракани.

Разумната споредба помеѓу човечките записи, води до одредени заклучоци за записите.
то ти велам ко ќе споредиш библиски старо заветнии новозаветни текстови со историски записи и записи од нехристијански извори ќе видиш дека библијските не се точни на многу места, погрешни се.

Ех, нашите Струшки вечери на поезијата се од светски калибар, не е ок да ги споредуваш со скечеви од К-15 во будалест обид да навредиш некој, мисли малку ... телесно ми мудруваш христијанину, и тоа слабо, ѓаолштино :)

П.С. Фати ти напиши нешто, духовно нормално, не толку „телесно“ како што глаголаш - да има аир од тебе и МПЦ-ОА, а и Исус... не вака по форуми се расправаш ко стара тетка за богови и демони...

Така е Мики земај сега чаталот да маваме педери и ќе им бегаме трчајќи по Брегалница и Вардар. +++

Така е Мики земај сега чаталот да маваме педери и ќе им бегаме трчајќи по Брегалница и Вардар. +++

Важи; почни од себе. „верувам„ дека ќе ни бидеш добар пример...[DOUBLEPOST=1467751140][/DOUBLEPOST]
то ти велам ко ќе споредиш библиски старо заветнии новозаветни текстови со историски записи и записи од нехристијански извори ќе видиш дека библијските не се точни на многу места, погрешни се.

Хмммм, да бе, како не ми текна.

Еве, ако ја споредиш приказната за „Волкот и Црвенкапа„ со приказната за „Силјан штркот„, ќе најш многу разлики...[DOUBLEPOST=1467751216][/DOUBLEPOST]
Лично познавам неколку случаеви кои собираа пари за операција, црквата на ниту еден не се понуди да плати дел од средствата.

Пу, ја‘зк!

А дали се обративте до Црквата или чекавте да и‘ текне?...:sneaky:

Последно уредено:
Важи; почни од себе. „верувам„ дека ќе ни бидеш добар пример...[DOUBLEPOST=1467751140][/DOUBLEPOST]

Хмммм, да бе, како не ми текна.

Еве, ако ја споредиш приказната за „Волкот и Црвенкапа„ со приказната за „Силјан штркот„, ќе најш многу разлики...[DOUBLEPOST=1467751216][/DOUBLEPOST]

Пу, ја‘зк!

А дали се обративте до Црквата или чекавте да и‘ текне?...:sneaky:[DOUBLEPOST=1467751286][/DOUBLEPOST]
Дали треба на газдата да му се обратиш секој месец за да ти пушти плата или треба него да му текне?

Второ, дали кога ќе почине некој прашувате дали има да ви ги плати парите шо ги барате за да дојде поп да го пее?
Дали за венчавање сте прашале дали имаат да ви платат толку пари колку што барате?
Не мики,

Сам прашал-само одговорил.
„Верувам„ дека одговоров (болдот) ти е точен...:sneaky:[DOUBLEPOST=1467751516][/DOUBLEPOST]
Дали треба на газдата да му се обратиш секој месец за да ти пушти плата или треба него да му текне?

Газдата не е обврзан од мене, туку од законскиот рок/датум во кој газдата мора да исплати плати за вработените.

Иако постави погрешно прашање, ето, бев коректен и ти одговорив.[DOUBLEPOST=1467751587][/DOUBLEPOST]
Реално треба да бидете третирани како бизнис, многу очигледни преваранти сте,

Да де, преварант проепознава преварант, то‘ веќе го утврдивне, не?...

MIKI1 ме боли препоната ќе сакаш ли да ја положиш твојата лековита дланка да ме исцелиш со дарот кој е даден преку Христа на следбениците хахаха... :D

во понапредните општества веќе влијанието ви е се помало и помало,

Во „напредните„ општества, кои одамна се откажале од Христа Бога, цветаат блудот, себичноста и клепократијата, кои, според твојата „логика„ се дел од „напредокот“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom