Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Обрати се кај нив, имаш посебна тема.[DOUBLEPOST=1467748245][/DOUBLEPOST]@SpaceTraveler ,

ш‘о е работа‘а? Се криеш ка‘ п***а испод кошуља и уредно ма‘аш „лајко‘и„ на све што е Богоборечко?...
Да и се газам од смеење на твојот мизерен пад тука... Не можам да се воздржам, читам и не ми се верува... Ајнштајн добро рекол за Универзумот и човековата глупост.

П.С Исус ти го виде зборот пичка. Хаха.

Sent from my C2000 using Tapatalk

Иии да сибиш беснио, ова насон ти се сони или исус ти кажа дека сум превара?

Да сибиш спечало, ама глем дека со леснотија препознааш преваранти па веднага закЉучив дека си еден од нив...

„Слично на слично иде„, ти текиња?

А, како не ти текна да посочиш барем еден кој е чесен? Не ти текна? Не ти кажаа?...:sneaky:[DOUBLEPOST=1467748681][/DOUBLEPOST]
ко ќе се видам со пастиро наш коле ќе му спомнам за ова, ќе закрпите голема дупка во буџето, не му има текнато досеа да ве оданочи.

А ја се надеам дека пастиро ваш коле ќе свирит пијано шо поскоро...А можи и на кларинет ќе прејдит...
А можи и данок на држаата ќе платит...[DOUBLEPOST=1467748735][/DOUBLEPOST]

Ај и од мене: хахахаха...[DOUBLEPOST=1467748825][/DOUBLEPOST]
Смени под итно титулата во неодговарач на поставени прашања.

Важи...Од утре, жими мајка, мењам потпис под аватар.

Последно уредено:
Чекајте малку, да ве прекинам во телесното мудрување кој е подобар во навредување и зафркавање на другиот :)

„Ние телемитите ја охрабруваме секоја можна варијација; ние го поздравуваме секој нов “спорт”; неговиот успех или неуспех е наш единствен тест за неговата вредност.
Дозволуваме квачкиното чудно седело да го однесе водата и се смееме на нејзините крици за помош; од друга страна го штитиме “грдото пајче” знаејќи дека Времето ќе ни покаже дали од него ќе стане убав млад лебед.“

--- Стреми се секогаш кон повеќе, А. Кроули.

ш‘о е работа‘а? Се криеш ка‘ п***а испод кошуља и уредно ма‘аш „лајко‘и„ на све што е Богоборечко?...
Ти кај се скри, под која кошула за ова што те прашав:
Кој се тие настани?! Ајде да видиме, кажи! Во какви настани сум верувал?!
Или за тебе неважи криењето под кошула? Ти смееш?

Чекајте малку, да ве прекинам во телесното мудрување кој е подобар во навредување и зафркавање на другиот :)

„Ние телемитите ја охрабруваме секоја можна варијација; ние го поздравуваме секој нов “спорт”; неговиот успех или неуспех е наш единствен тест за неговата вредност.
Дозволуваме квачкиното чудно седело да го однесе водата и се смееме на нејзините крици за помош; од друга страна го штитиме “грдото пајче” знаејќи дека Времето ќе ни покаже дали од него ќе стане убав млад лебед.“

--- Стреми се секогаш кон повеќе, А. Кроули.

Хепта,
за околу 1,5 месец ќе почнат струшките вечери на поезијата. Слободно пријави се.

Да сибиш спечало, ама глем дека со леснотија препознааш преваранти па веднага закЉучив дека си еден од нив...

„Слично на слично иде„, ти текиња?

А, како не ти текна да посочиш барем еден кој е чесен? Не ти текна? Не ти кажаа?...:sneaky:[DOUBLEPOST=1467748681][/DOUBLEPOST]

А ја се надеам дека пастиро ваш коле ќе свирит пијано шо поскоро...А можи и на кларинет ќе прејдит...
А можи и данок на држаата ќе платит...[DOUBLEPOST=1467748735][/DOUBLEPOST]

Ај и од мене: хахахаха...[DOUBLEPOST=1467748825][/DOUBLEPOST]

Важи...Од утре, жими мајка, мењам постис под аватар.
Ако ако, нека свири чоеко, има фаца за музичар.
Туку кажи ми ти кај помага црквата, сите сме свесни дека се слеваат купишта пари во црквата, сите тие храмови се градени од грбот на народот, ете народот бил фер и коректен и ги градел храмовите, кажи ми ти кога црквата помогнала на народот?
Имаш секојдневно деца кои се на раб помеѓу живот и смрт, но за одредена сума медицината може да ги излекува, зошто црквата не помага на таквите луѓе?
Ете вие божјите луѓе сте по духовното, зошто не се откажите еден месец од средствата кои ги земате од црквата и да помогнете на некој бездомник, болен и слично?

Ти кај се скри, под која кошула за ова што те прашав:

Или за тебе неважи криењето под кошула? Ти смееш?

Веќе ти одговорив; не се преценуј, и да ти кажам нема да разбреш, туку ќе продолжиш со бесконечно препрепреповторување на веќе видени прашања.

Хепта,
за околу 1,5 месец ќе почнат струшките вечери на поезијата. Слободно пријави се.
Но библијата е пишувана во стихови, а ова е во проза. Што не ти е јасно?

Ако ако, нека свири чоеко, има фаца за музичар.
Туку кажи ми ти кај помага црквата, сите сме свесни дека се слеваат купишта пари во црквата, сите тие храмови се градени од грбот на народот, ете народот бил фер и коректен и ги градел храмовите, кажи ми ти кога црквата помогнала на народот?
Имаш секојдневно деца кои се на раб помеѓу живот и смрт, но за одредена сума медицината може да ги излекува, зошто црквата не помага на таквите луѓе?
Ете вие божјите луѓе сте по духовното, зошто не се откажите еден месец од средствата кои ги земате од црквата и да помогнете на некој бездомник, болен и слично?

А од кај си олку сигурен дека Црквата не помага по луѓето? Моево вродено око ми велиТ нешто сосема спротивно од твојава плачопојка.

Хепта,
Но библијата е пишувана во стихови, а ова е во проза. Што не ти е јасно?

Веќе ти одговорив; не се преценуј, и да ти кажам нема да разбреш, туку ќе продолжиш со бесконечно препрепреповторување на веќе видени прашања.
Јас не барам да ми објаснуваш нешто па да неразберам! Те прашувам да кажеш кои се тие настани во кои сум верувал и кои биле фантазија и поезија!

А што тебе не ти е јасно?
Мене што не ми е јасно прашувам соодветно лице, одам до библиотека, размислувам т.е медитирам над проблемот, не чекам од преблагиот бог да ме оправа, гледам колку те оправил тебе, ме изнасмеа за 500 денари интернет месечно хахаха, фала ти. +++

Јас не барам да ми објаснуваш нешто па да неразберам! Те прашувам да кажеш кои се тие настани во кои сум верувал и кои биле фантазија и поезија!

Ај да те видам колку разбираш:

- старозаветните пророци и патријарси, исто како и новозаветните Апостоли, беа очевидци, пишуваа како сведоци и сето тоа го чинеа под благодатната енергија Божја.
- муслиманските списи се пишувани од поедицни кои се во тешка прелест.

И сега што? Ме разбра?

Или пак ќе почнеш да препрепрепрепишуваш дека сме го имале нашиот збор против нивниот?...:pos:

А што тебе не ти е јасно?
Мики лесно му е на атеистите, викаат немало бог и стварно оди викај барај - го нема.
Нека пробаат да станат верници па да видат шо е мака да верваш во нешто шо го нема!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom