Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Поголем бајрамџија од тебе, кој реалноста ја мења за фантазија и за поезија, тешко дека има...[DOUBLEPOST=1467747196][/DOUBLEPOST]

Што мене ме засега тој преварант?
Како го препозна дека е преварант?
Ти текна?
На сон ти дојде?
Баба ти така ти рече?....
Па преварант и мафија е бе, има еден куп џепџии шо работат за него, исто ко Исус шо ги има попоите.

Па преварант и мафија е бе,

Знајш шо велеа елинските мудреци? „Слично се препознава со слично„! Не ме чуди што со леснотија прпеознаваш преваранти...:pos:[DOUBLEPOST=1467747535][/DOUBLEPOST]
Мики, ти веруваш во змии што муабетеле со луѓе, во мртовци што оживувале, во мориња што се разделувале! За тебе тоа е реалност!

Да, верувам во настани кои имаат свои сведоци и кои се забележани.[DOUBLEPOST=1467747606][/DOUBLEPOST]
Не за мене!
Ти си тој што одамна си ја сменил реалноста за фантазија.

Секако;: ти веруваш во настани кои ниту се случиле, ниту се случуваат, нити ќе се случат!

Спореди со мојот претходен допис: разликата е очигледна.

Последно уредено:
Е ајде де, стани како мене...Прпа, а?

Шо да прпа, греота за народот, да беше општеството троа попаметно ќе свиревте клавир за преварата шо ја праите со црквата. Рекетарство по верска линија...ни во УЈП пријавени ни оданочени :tapp::kluc:

Шо да прпа, греота за народот, да беше општеството троа попаметно ќе свиревте клавир за преварата шо ја праите со црквата. Рекетарство по верска линија...ни во УЈП пријавени ни оданочени :tapp::kluc:

Е ми шо чекаш, оти не е пријајш цела МПЦ-ОА у УЈП?...:pos:

Да, верувам во настани кои имаат свои сведоци и кои се ззбележани.
Ете и во куранот имаш настани за кои се тврди дека имале сведоци и се забележани. На пример разделувањето на месечината и нејзино спојување. Секоја религија тврди дека имало сведоци за фантазиите што се во неа, ништо поразлична не е ни твојата.
Секако;: ти веруваш во настани кои ниту се случиле, ниту се случуваат, нити ќе се случат!

Спореди со мојот претходен допис: разликата е очигледна.
Кој се тие настани?! Ајде да видиме, кажи! Во какви настани сум верувал?!

Џабе вие тука глаголате, МПЦ-ОА си принта крштеници како да Исус седи позади олтарите...
И потоа ќе ви викаат „не може човеку ти да раскинеш крштевање, тука се е запишано, па како ние ќе те броиме дека си наш ако раскинуваме туку така?“
Бројките се битна работа во стариот еон... не бидете дел од стариот еон. Друга е перспективата кога гледаш од перспектива на сонцето, друго е кога си заглавен во сенката на оваа планета.

Сешто се изначитав, та фантастики, та навреди, та глупости пишување за лично навредување на членот со кој муабетите... а зошто?
Заради „телесно мудрување“ тука :)
Грешници низаедни ;)

Ете и во куранот имаш настани за кои се тврди дека имале сведоци и се забележани. На пример разделувањето на месечината и нејзино спојување. Секоја религија тврди дека имало сведоци за фантазиите што се во неа, ништо поразлична не е ни твојата.

Обрати се кај верните во Исламот, има за тоа посебна тема.

Кој се тие настани?! Ајде да видиме, кажи! Во какви настани сум верувал?!

Треба да те потсетувам на твоите постови, полни со поезија, фантазија, со човекови права?...

Кажи ми што е разликата?! Ете и тие имале сведоци!

Обрати се кај нив, имаш посебна тема.[DOUBLEPOST=1467748245][/DOUBLEPOST]@SpaceTraveler ,

ш‘о е работа‘а? Се криеш ка‘ п***а испод кошуља и уредно ма‘аш „лајко‘и„ на све што е Богоборечко?...

Знајш шо велеа елинските мудреци? „Слично се препознава со слично„! Не ме чуди што со леснотија прпеознаваш преваранти...:pos:.

Иии да сибиш беснио, ова насон ти се сони или исус ти кажа дека сум превара?
Е ми шо чекаш, оти не е пријајш цела МПЦ-ОА у УЈП?...:pos:

ко ќе се видам со пастиро наш коле ќе му спомнам за ова, ќе закрпите голема дупка во буџето, не му има текнато досеа да ве оданочи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom