- Член од
 - 18 јануари 2012

- Мислења
 - 381

- Поени од реакции
 - 653

Ќе идеш на плажа од сабајле до 11,12h максимум (кога е многу топло до 10h, пошо кожата ти е преосетлива), и попладне после 17h.  На тоа јако сонце после 12 не влагај у вода коа знаеш дека гориш, џабе ти е и 100 заштитен фактор. Некој пишал погоре да се мачкаш со 30, 50 фактор, тоа обавезно и цело време али да чекаш да ти упие едно 15-30 мин не одма у вода да идеш (пак за период кога не е јако сонцето). Коа ќе излезеш пак мачкање. И така..
Ја вака се справувам и никогаш не горам.
Ја нз која е таа мода идење на плажа у најжешкото.
А да, сенката од чадориве за сонце ама ич не штитат, моментот е дека не си апла директно изложен на сонце.

Ја вака се справувам и никогаш не горам.
Ја нз која е таа мода идење на плажа у најжешкото.

А да, сенката од чадориве за сонце ама ич не штитат, моментот е дека не си апла директно изложен на сонце.

Не само што горам, туку имам и алергија на сонце, веќе на третиот-четвртиот ден на одмор јас се исфрлам до толку што секое одење на плажа за мене е измачување. Чешање, печење, црвенило, ужас со еден збор, ни еден одмор во годината не можам да истерам како човек. Одам на плажа од 9 до 11 и попладне после 16 часот, и поголемиот дел од времето го поминувам под сенка. Бела сум како вампир, проѕирен тен имам. 
 Научив да си ја сакам природната нијанса на тенот, немам амбиции да бидам со чоколаден тен зашто и вака и онака не ми е изводливо. Не им обрнувам внимание на коментарите од типот "па нели беше на одмор, што си се вратила вака бела"