Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
ЕНЕРГИЈА,мене ме интересира цената (може и во приватна порака или јавно) на BREZZA 12 AS18BS4HRA/ 1U12BS3ERA.
и така сум за купување клима

Собите ќе бидат посебни секоја за себе. Во опција е само една клима за една соба. Буџетот не е дефиниран, се бара бест бај опција.
Барем ценовно бест бај на сите им е јасно дека е Change x4, а како што Gree имаат нов салон отворено во Гевгелија па уште за 4ри вероватно и попуст ке фатиш или некоја акција заради новиот салон, треба само да отидеш до таму за конкретна понуда ;)

HAIER AS12GB3HRA/1U12BE6ERA, ova e oznakata na onoj osporuvaniot model na bugarinot sto mu riknal i tuka na nasiov forum HAIER e proglasen za "ruzno pace", pa za x-y firma, pa za najdolna kineska. .............Gledam, vo ubavo uredeniot prospekt, nema ni traga od ovoj model, poznato mi e deka se raboti za ozbilna firma (stoi ramo do ramo so MIDEA i GREE) i so ovaa nova ponuda ce se zbogati siromasnata ponuda na nasiov pazar.Preostanuva da vidime kade se so cenite vo odnos na konkurencijata......
Eve gi cenite za polska http://haier-ac.pl/Haier/pliki/Haier cennik 2016.pdf, zemete vo obzir deka odnos polska zlota/denar e 1/14. Da vidime sega sto ni pripremile nasive uvoznici.
Pr. BREZZA 12-ka tamu e 3800 zloti x 14 = 53200 den sto e prilicno ozbilna cena za nasi uslovi.

Последно уредено:
Haier AS12GB3HRA во Сет е 24.000 денари.

Инаку климата е модел 2015 год.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Знае некој што е разликата на моделот

Gree Lomo GWH12QC-K3DB4G и помеѓу моделот GREE LOMO GWH12QC-K3DNA1G

Последно уредено:
Некој плински уред што ме труе како сите други сте сретнале да препорачате или не постои

]Кој вика дека неможело клима во затворен простор да се стави? Ова е позади продавниците во ГТЦ, цел ходник е со клими :)
Може како не?! Еве и надворешната и внатрешната.... во иста просторија! :)
ImageHandler.ashx

Која буква фали?[DOUBLEPOST=1467505574][/DOUBLEPOST]
Која буква фали?
Imas 6 karaktera vo oznakata a treba da se 7 vkupno...K3DNB4G e oznaka na vnatresna edinica koja ide so nadvoresna K3DNA1G. Imas tuka na temava postiran test report za Lomo i tamu ima navedeno povekje(8) kombinacii na oznaki za model=indoor +outdoor....modelot ja nosi istata oznaka kako indoor edinicata no nadvoresnata e edna. Modelot na panelot vo slucajov so K3DNB4G e B4(5ta i 6ta pozicija vo oznakata) G oznacuva serija na proizvodstvo, sto pogolema bukva ponova serija.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Здраво на сите.
Ми треба совет во врска со греење/ладење. Планирам реновирање на стан па идејата ми е да сменам досегашно греење на радијатор од железара на мултисплит систем. Во предвид доаѓа и единица за санитарна вода.
Ситуацијата е следна (или барем ќе биде) простор 2.6м висок.
ef01207cb1ff87309613f35daa3003e8_1.jpg

1. 30 м2 дневна соба со отворен простор кон кујна и ходник
2. 12 м2 спална (црвена)
3. 10м 2 спална (портокалова, може таванска единица)
4. 9м 2 спална (пурпурна, може таванска единица)

Размислувам за GREE и DAIKIN, но секаков совет е добредојден

Благодарам однапред

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom