Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Висерис е исто толерантен на оган ама според мене тие шо немаат гајле од оган можат да "несат" змејски јајца. И нормално мора да биде женско

Имаше еден ненормален на ЈуТуб со теорија дека сите овие наследни особини кај Таргеријанци може да се објаснат преку основните генетски закони на Грегор Мендел. Дека дарбата за пилење змејски јајца може да ја има само некој што го наследил тој ген и од таткова и од мајчина страна. И цело семејно стебло од Егон Освојувачот до Денерис го имаше разглобено во обид да докаже дека само оние со овој ген имаат испилено змејчиња. И нормално, Денерис го има наследено истиов.

Познавајќи ја темелноста на Џоле Мартин, сосема е можно да го имал ова во предвид, но многу јасно, да го остави како скриен дел од приказната, зад параванот на (оган и) крв.

Lyanna-Stark-Jon-Snow-Mother.jpg

Кај ја одбрале глумицава ни приближно толку убава да биде „Елена Тројанска“ на Вестерос :cautious:

latest

Девојчево е илјада пати по симпатично, очекував подобар кастинг за неа после толку фалење на нејзината фамозна убавина :D

Се надевам 7ма сезона ќе го има и Принцот Регар..
е каква сакаш да биде жити се??
па знаејќи дека носела бебе 9 месеца(обично трудниците се здебелуваат и во стомак и во лице), и знаејќи дека е на смртна постела, како да изгледа??
таман си е..:D
aisling-flynet.jpg

е каква сакаш да биде жити се??
па знаејќи дека носела бебе 9 месеца(обично трудниците се здебелуваат и во стомак и во лице), и знаејќи дека е на смртна постела, како да изгледа??
таман си е..:D
aisling-flynet.jpg

Па не е ништо посебно искрено, ако за оваа се кренала војна тогаш за Марџери/ Денерис/Мисандеј треба цел Вестерос да изгори ако ја споредуваме убавината...

13473217_1590957127869737_240236108_n.jpg

Сепак ние поарно ќе си мислиме дека Џон ја наследил убавината од татко му ;)

Но јасно е дека 90% од актерите во ГоТ не се звучни имиња во Холивуд, не баш познати за публиката и нормално не очекувавме дека ќе земат некоја позната актерка за улогата на Лијана... А и зошто би трошеле од буџетот да платат некоја популарна актерка за 2 минути он-скрин кога можат да најдат некоја инкогнито и да ги кошта многу помалце..
Многу од ликовите што изгореа во палењето на Серси биле поради тоа шо мораа да заштедат на буџет заради white walkers статистите во следната сезона.

Имаше еден ненормален на ЈуТуб со теорија дека сите овие наследни особини кај Таргеријанци може да се објаснат преку основните генетски закони на Грегор Мендел. Дека дарбата за пилење змејски јајца може да ја има само некој што го наследил тој ген и од таткова и од мајчина страна. И цело семејно стебло од Егон Освојувачот до Денерис го имаше разглобено во обид да докаже дека само оние со овој ген имаат испилено змејчиња. И нормално, Денерис го има наследено истиов.

Познавајќи ја темелноста на Џоле Мартин, сосема е можно да го имал ова во предвид, но многу јасно, да го остави како скриен дел од приказната, зад параванот на (оган и) крв.
Ако мислиш на престон џејкобс каналот. Има интересни теории ама ги усложува работите
И кога реков дека висерис е огноотпорен мислев на може да седи во врела вода без проблем, не поти на жешко време, не гори на сонце не е нешто многу битно.

Ако мислиш на престон џејкобс каналот. Има интересни теории ама ги усложува работите
И кога реков дека висерис е огноотпорен мислев на може да седи во врела вода без проблем, не поти на жешко време, не гори на сонце не е нешто многу битно.

Тој е! Го најдов.

Друго шо извадивме од сезонава (па и од претходно), секад коа ставаат нови ликови кои се глумени од релативно познати глумци, знаеш дека нема да имаат долг век на траење и дека ги земаат само за сезона, мање-више. High Sparrow, Doran, оној што беше со the Hound што го обесија, па Оберин претходно, друг... хм... НЕД СТАРК!

Значи кое било јако име да го донесат у серијава следна сезона, знаеш дека ќе го крка.

Сцената кога сите северни лордови+The Free Falk(Тормунд ЦАРЕ):cool:+ Ser Davos,па дури и Витезите од Долината на чело со лордот Ројс:cool:(кој лик е овај):icon_mrgr:скандираа и мавтаа со долгите мечови "The King in the North",a Педерфингер како некое комунустичко учиниче избркано на магарешка клупа како мисир дреми.:pos:
Непроценлива глетка,најака сцена за мене во сите 6 сезони.
Крои некои планови лигушот,нема сомнеж овде,ама изгледа ги потроши сите џокери,нема бегање.
Од Кингс Лендинг веќе нема бекап,самиот го најави тоа во дијалогот со Санса,а и ЛУДА КУЧА е престолнината(или она шо остана од неа):pos:,каков Ерис д секонд оф хис нејм,кинг оф д андалс енд д фирст мен,лорд оф д севен кингдомс енд протектор оф д релм:kruna:, или АКА "Мад факинг Кинг":sneaky:
Серси е ШЕФ НА КАТЕДРА БЕ:cool:
Ќе заврши и тој како Рус Болтон:icon_lol:,Лорд Ројс ќе му го збрца долгиот меч(му го врие одамна):boksix:
Или уште подобро,како другарот The Late Lord Frey,"добар крај"за него би бил Санса да го избрца кога ќе проба пак да ја залапа,да "добиел што сака".:pos:
Е па "ЕВЕ ТИ,:kuracc:МАНИЈАКУ ЕДЕН ПЕДОФИЛСКИ".
В затвор се лежи бе за обид за полови дејствиа со помлад малолетник,криминалецу еден:kuracc:

Preston Jacobs има интересни видеа и теории но претерува со забегување и веројатно 90% од теориите нема никаква врска на крај да имаат со вистинскиот исход, но неговата патолошка омраза кон серијата оваа сезона е претерана, критикува неосновано и претерано, тоа што не даде пофалба за ништо барем во последните две епизоди веќе е чист инат и огорченост што серијата ги помина книгите и што сите негови теории ќе паѓаав во вода како ќе се ближи финалниот исход. Затоа јас негово видео повеќе нема да изгледам.

Ќе испадне работава како со LOST.
Кога J.J. Abrams разбра што се` зборуваат/толкуваат/докажуваат/истражуваат фановите на серијата, беше вчудоневиден, ги пофали фановите и рече ќе краде идеи :D

abe a zaso ne go ziame uvek u predvid faktot deka snow e kopilj i ima 21 godina, mislam apla mu vlagame so klizaci za nekoi nerezonski i izbrzani potezi, naivnost i slicno ali nikako da go zeeme u predvid i faktot deka e seuste mlad. Ako ne se lazam na 14 ili 15 godini otide na zidot, mentorstvo i nemase nekoe perfektno nit pak bese spremen za tovarot sto go nosi na sopstven grb. Pola mladost pomina na zidot, del na drugata strana, se sooci so niza golemi odluki i premnogu mlad bese vo pozicija na Lord Commander ...
Toa e valjda i pricinata zasto e pretstaven vaka nubski, ali slednive 2 sezoni bi trebalo uslovno kazano, da porasne.

Nego zenive be, pocnaa nekako da vladeat u ovoj got univerzum, samo sansa uslovno kazano, potfrlii, sersei sedna na tronot, daeneris klasika, sestra mu na grejdzoj najverojatno ke si go vrati prestolot so ogled na toa kakov veter u grb ima sega, Elaria so Dorn, Arja se vraka jaca nego ikada, ali niedna ne moze da se nosi so

tumblr_o922p1Z9qi1qbbotio1_540.gif

:kafence:
Ќе испадне работава како со LOST.
Кога J.J. Abrams разбра што се` зборуваат/толкуваат/докажуваат/истражуваат фановите на серијата, беше вчудоневиден, ги пофали фановите и рече ќе краде идеи :D
zatoa i se usra LOST, zasto gi provalija preku net posle 2 sezoni. Poveke bi rekol, za da ne '' krade '' idei, odnosno, da ne ispadne nivniot plan spored odredena teorija, imrpoviziraa i se izgubija vo vremeto i prostorot, strajkot na scenaristite samo gi dotolci.

Preston Jacobs има интересни видеа и теории но претерува со забегување и веројатно 90% од теориите нема никаква врска на крај да имаат со вистинскиот исход, но неговата патолошка омраза кон серијата оваа сезона е претерана, критикува неосновано и претерано, тоа што не даде пофалба за ништо барем во последните две епизоди веќе е чист инат и огорченост што серијата ги помина книгите и што сите негови теории ќе паѓаав во вода како ќе се ближи финалниот исход. Затоа јас негово видео повеќе нема да изгледам.
Батката вади по две видеа за епизодата, првата му е цинична и хумористична, има и нитпикинг и све а др. Видео му е посериозно, е сега човекот си е убеден во своите теории и затоа има работи шо му се нелогични. Јбг човек што ги прочитал скоро 80% од книгите на ГРРМ нормално дека се чувствува дека има престава што ќе се случи. Иако е нитпикер реално многу реални дупки му најде на сценариото во цела шеста сезона и ја укажува незаинтересираноста на авторите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom