Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Дај му честитка на која ќе пишува.. времето минува, но љубовта кон тебе не поминува.
 
Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
hehehe cestitka obavezno :wink:, prasanje e sto so nea :raz: ??? :icon_bigg
 

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
cd,kniga,igra za PC ili playstation, mecinja nemoj nikako,alka nekoja,stosno nesto,da se iznenadi........
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Hehehe... Fala i za ova do sea, ali jas ipak "baram" nekoe konkretno poklonce, nesto posebno, bar toj den da se pocuvstvuva sakan, a za seks... za toa i ne mora emocii, neli?
Е па, ако ти кажам јас што да му купиш, од мене ќе почувствува сакан. Затоа, прејди на другиот проблем (ако го имаш), а останатите отварајте нови теми со вашите дискусии дека се подзабега малку.
 
Член од
5 јуни 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Забранета личност

Vljubenost vo zenet covek,kako da prekinam so ovaa zivotna igra i da se smiram sebe si i da se ubedam deka postoi SREKA i podaleku od sredbite so nego!
Ve molam bidete seriozni!
 
F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
И што сакаш да слушнеш од нас? дека треба да останеш со него? дека треба да го оставиш.?
 

Johnnie Walker.

Keep Walking™
Член од
1 јуни 2008
Мислења
173
Поени од реакции
5
Bez razlika kolku godini imas,spored postov mislam deka si single i mlada pa zatoa moe mislenje e da prodolzis ponatamu da si ja baras srekjata so nekoj drug pristoen decko,zaso samo ti mozes da izgubis u vreme i raspolozenie,i mozes da dobies samo lazni vetuvanja zaso tosj covek vise se opredelil za nesto mn seriozno vo svojot zivot.
 

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Темава 100% ќе оди во канта... ама ај кога сум веќе тука, да се изјаснам.

Чупе, ништо повеќе не ти треба од добра волја и мотив. Мотивот го имаш, сакаш да раскинеш со него (што е правилно штом е женет), значи ти треба само уште добар текст, значи, да испланираш однапред што ќе му кажеш, и нормално, да бидеш психички спремна и што и тој да ти каже, да не потклекнеш. :toe:
Знам дека е тешко, ама и не е некоја филозофија, чупе. Едноставно е, поготово кога имаш толку јака причина.
 

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Otvori go Straiot Zavet tamu ubavo e objasneto kako se resavaat ovie problemi.
 
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Vljubenost vo zenet covek,kako da prekinam so ovaa zivotna igra i da se smiram sebe si i da se ubedam deka postoi SREKA i podaleku od sredbite so nego!
Ve molam bidete seriozni!
Конечно проблем шо вреди да се размисли...

Луѓето, жените особено, имаат една пасија односно фалинка у глаа, да сакаат да го имаа она што не смеат. Шо вика Д чоусен уан, и у библија го има истото спонато, делот со јаболкото, ти текнува.
Е сега, совет неможе ниеден форумџија да ти даде како да се ослободиш од тоа чувство. Ако си тип на човек кој сака да ужива во животот потешко ќе ти биде, ако си принципиелист и пресечеш во еден момент и решиш да не го гледаш, ќе ти помине полесно.
Е сега (2), не ја гледам пак причината зошто би требало да се откажеш од нешто што ти се допаѓа. Ако е женет не значи дека е неспособен да те прави среќна, напротив. Твое е да разбереш (од себе) што сакаш ти од него. Сметај на тоа дека ти за него си само ослобудвање од стегите на бракот и ужива во сексот со тебе. Можеби секогаш ќе останеш за него само девојката на страна со која може да се опушти и ужива. Секако, може да те засака па да ти се посвети комплетно и да се разведе, но тоа не е твој проблем воопшто. Не размислувај за морал (јас не би), затоа што тој е должен да го чува својот брак, а не ти. Значи ризик постои, како и секогаш, ако сакаш да се забавуваш, продолжи, ако сакаш сериозна врска, биди уверена дека си се заљубила во погрешен човек. А тоа за мене не е воопшто љубов, тоа е лудост... заљубеност е кога двајцата партнери го чувствуваат истото, во спротивно не е Љубов по дефиниција.

Животот носи разни проблеми. Некој е педофил, некој се заљубува во ист пол, ти си заглавила со женет човек. Проблематично е знам... но што можеш? :toe:
 

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Твое е да разбереш (од себе) што сакаш ти од него.
Јас сфатив дека е вљубена во него.

Значи ризик постои, како и секогаш, ако сакаш да се забавуваш, продолжи, ако сакаш сериозна врска, биди уверена дека си се заљубила во погрешен човек.
Ако сака само да се забавува, зар има малку НЕженети мажи кои би ја задоволиле? Вљубената жена сака сериозна врска. Ама зар се малку работите кои ги сакаме а ги немаме? Всушност повеќе не` привлекува она што го немаме отколку она што го имаме. Ама тоа е наш проблем, не можеме да создаваме среќа врз друга несреќа(ако е нормален бракот),и едноставно не можеме да учествуваме во прељуба зошто се` си има свои граници.
 
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Не гледам зошто би осудиле некого кој ни се отворил и доверил. Девојката праша, јас и дадов мое мислење. А дали крши морални норми... :toe: ама и не е важно, бидејќи не е тоа прашањето.
Natural-girl напиша:
Јас сфатив дека е вљубена во него.
После тоа дадов надоврзување на кажаното. Ако е заљубена, ќе треба да се соочи со некои работи кои ги напишав во претходниот пост веднаш после тоа шо го цитираше. :helou:
 
Член од
2 април 2007
Мислења
96
Поени од реакции
12
И јас како и останатите членови би ти советувала да си го решиш овој проблем што поскоро.
Имам близок пример од другарка. Таа е веќе 2 години со женет човеко кој има две деца. Нормално се што е забрането повеќе се сака, па така и таа него а и тој неа. Дури изнајмија и заеднички стан каде што ќе се среќаваат место да дремат по кафичи. Трагичното е тоа што и жена му дозна па имаа проблеми, но нели, со добра лажга ја излажаа жената дека не постои таква личност. Тешко и е многу, ја газат и годините, но сепак не се откажува од него. Како што кажа и претходниот форумџија, типот во неа гледа слобода, нешто што го тера да се чувствува повторно млад и способен за нови врски и добар секс. Таа е несреќна, со сите се искара заради него и сега го има само него. Закачена му е како пицајзла и само на него мисли, а тој нема намера да се разведе. Чаре и нема, џабе сите и збориме кога таа си го тера своето.

Затоа ти советувам, доколку не си решена, откачи се побрзо, не верувај на слаткоречивите зборови од типот, кој дур ги изговара си го полни своето его и се чувствува повторно млад, а не го мисли тоа 100 процентно! Откачи го и најди си некој на кого ќе му бидеш единствен свет и љубова не да го делиш со некоја друга која веќе има и семејство со него!
 
С

Сатори

Гостин
Vljubenost vo zenet covek,kako da prekinam so ovaa zivotna igra i da se smiram sebe si i da se ubedam deka postoi SREKA i podaleku od sredbite so nego!
Ve molam bidete seriozni!
Љубов, можеби.
Среќа, во никој случај.
Мир, никогаш.

Па сега ти види, вреди ли?
 
Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
Dobro lugeto se glupi ili nesto se udreni u mozok...
Prvo, taa zenska ako imala mozok, ke razmisli sto pravi na edno semejstvo....
Vtoro, toj kurnaz, ako ima custvo sto znaci "semejstvo" i go pocituva svoeto semejstvo nema da trcka po "picajzli"...
Tuku bootom line, zenskata si trcka po Dollaros, ovoj e nekoj parajlija, pa ja perka po zelba, i i glumi ljubov, a zenskava tolku mozok nosi pa se zaljubila....
Maaaa daaaaaj .... poznati prikaski za izgubeni luge....
Abe ako si karakter, seces pa kolku saka neka boli...
Prikazkite "lele kolku go/ja sakam..." na mali deca... u realen zivot, donasas odluki, podnesuvas bolki... zivees realen zivot... BORBA ZA SEBE...
Taka da za takvite koi upagjaat u vrski so zeneti etiketata za cena e NISKA... i opravduvanje ili sozaluvanje NEMA...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom