Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Дечки, тоа за цд-ња на десктоп компјутерот не ми функционира односно детето што ми мењаваше еднаш матична, не го поврзало. Па сега сакам да прашам дали ќе умеам сам да го поврзам да го отворам куќиштето или е нешто посложено?

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Дечки, тоа за цд-ња на десктоп компјутерот не ми функционира односно детето што ми мењаваше еднаш матична, не го поврзало. Па сега сакам да прашам дали ќе умеам сам да го поврзам да го отворам куќиштето или е нешто посложено?
Што е тоа за цд-иња, првпат слушам за такво нешто. Отвори разгледај види што кај треба, поврзи.

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Што е тоа за цд-иња, првпат слушам за такво нешто. Отвори разгледај види што кај треба, поврзи.
Како се вика точно не знам ДВД РОМ или сл. Кај што се ставаат цедињата.

Т

Триптико

Гостин
Како се вика точно не знам ДВД РОМ или сл. Кај што се ставаат цедињата.
Види кој модел е лаптопот и каде е штрафот за драјвот. Едноставно е :)
Слепец :facepalm: десктоп било. Отвори куќиште, види ги каблите кај двд ромот. Ако нема кабли, види каков конектор имаш. Не е страшно, не можеш да утнеш

Последно уредено од модератор:
S

StormRage

Гостин
полесно од ова, здравје

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
утре пробај цел компјутер расклопи гo и пак склопи го, учи се. :D
Знаеш, ме интересираат компјутери и ради тоа сакав да студирам на Финки ама мислам дека во прав момент ја сменав одлуката оти сфатив дека ме интересираат само софтверски работи. Хардверот некако не ме привлекува а и не сакам да ѓибам.

Т

Триптико

Гостин
Знаеш, ме интересираат компјутери и ради тоа сакав да студирам на Финки ама мислам дека во прав момент ја сменав одлуката оти сфатив дека ме интересираат само софтверски работи. Хардверот некако не ме привлекува а и не сакам да ѓибам.
Џабе софтвер, ако не знаеш што се случува на самата машина ;) Не мора да си инжињер, ама чепкај по малку или гледај видеа, ако толку ти е страв :)

Член од
5 јануари 2015
Мислења
5
Поени од реакции
4
Може прашањето не е за овде ама се надевам знае некој...
Дали е можно да се вратат податоци и апликации од хард диск на Mac apple lap top во состојба пред да е преинсталиран?

Т

Триптико

Гостин
Може прашањето не е за овде ама се надевам знае некој...
Дали е можно да се вратат податоци и апликации од хард диск на Mac apple lap top во состојба пред да е преинсталиран?
Во каква состојба е дискот? Ако добро те разбрав, сакаш да ги добиеш податоците што биле пред инсталирање на "новиот" ос, така? Или сакаш да ги извадиш пред да го форматираш?

Член од
5 јануари 2015
Мислења
5
Поени од реакции
4
Во каква состојба е дискот? Ако добро те разбрав, сакаш да ги добиеш податоците што биле пред инсталирање на "новиот" ос, така? Или сакаш да ги извадиш пред да го форматираш?
Да, ако е возможно податоците и информациите од стариот ос, т.е. една апликација само ми треба...[DOUBLEPOST=1466980002][/DOUBLEPOST]
Да, ако е возможно податоците и информациите од стариот ос, т.е. една апликација само ми треба...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.046
Поени од реакции
6.073
Пред некој ден ми се укочи ПЦ-во играјќи Ф1 2015, сијаличето светеше црвено без трепкање, при што мораше рестарт. После рестартот, сијаличето светеше пак, но ПЦ-то беше укочено во оној момент кај што се бираат команди за во БИОС и сл.
Ова се случи уште 4-5 пати, од кои 2 пати беше при гледање на youtube видео full screen.

Мораше да го изгасам од копче, да го оставам 10-15мин да се стабилизира, па се пушташе нормално.

Што би можело да биде?

Најголема промена што направена брзо пред ова, е снимањето на најновите драјвери на АМД 16.6.1.
Дали може нешто до тоа да е, или пак некој хардверски проблем?

2 пати додека чекав при start up, се појави како да нема снимено windows, ми даваше опција да бирам boot device.....
Windows-ов е снимен на ССД, Кое е прилично тазе, лани овој период.

tooose

Dr_Go_FasT
Член од
26 август 2009
Мислења
55
Поени од реакции
11
Некоја препорака за USB 3.0 со поголема брзина на запишување во меморијата.
повеќето што ги продаваат се до 10MB/s

Член од
13 септември 2015
Мислења
1.056
Поени од реакции
2.550
Пред некој ден ми се укочи ПЦ-во играјќи Ф1 2015, сијаличето светеше црвено без трепкање, при што мораше рестарт. После рестартот, сијаличето светеше пак, но ПЦ-то беше укочено во оној момент кај што се бираат команди за во БИОС и сл.
Ова се случи уште 4-5 пати, од кои 2 пати беше при гледање на youtube видео full screen.

Мораше да го изгасам од копче, да го оставам 10-15мин да се стабилизира, па се пушташе нормално.

Што би можело да биде?

Најголема промена што направена брзо пред ова, е снимањето на најновите драјвери на АМД 16.6.1.
Дали може нешто до тоа да е, или пак некој хардверски проблем?

2 пати додека чекав при start up, се појави како да нема снимено windows, ми даваше опција да бирам boot device.....
Windows-ов е снимен на ССД, Кое е прилично тазе, лани овој период.
Mene taka mi pravese kompjuterot i otkako go iscistiv kujcisteto vnatre se(imas na youtube videa kako detalno da se iscisti) ne mi kocese i si terase normalno.

Kajgana Shop

На врв Bottom