варирање на странските валути

• Креатор на темата Креатор на темата Nikola61
  • Време на започнување Време на започнување
dali e vreme evrata da se smenat vo frankovu uli funti spored momentalnata sostojba vo grcka ?
Еврото е мртво ладно на Грција, но сепак не се лоши СЦФ и ГБП би требало да се пораснати до сега ама нешто не реагираат многу.

Што мислите за еврото тие што ги следите повеќе валутите?
Ме плаши сега со Грција и со мучките што ги прават, можно ли е да се случи слично сценарио со марките?

Какви ви се прогнозите за доларот?Од сега натаму само ќе паѓа или има надеж пак да се покачи?

Имaм нештo сoбрaнo денaри и сaкaм дa ги сменaм вo стрaнскa вaлутa, зa дa не ги трoшaм и сo нaдеж кoгa ќе ги сменaм вo иднинa дa бидaм вo плус. Пa кoјa вaлутa имa нaјгoлем пoтенцијaл зa рaст вo иднинa? Јa гледaм рубљaтa декa е мнoгу слaбa мoментaлнo, имa ли нaдеж вo иднинa дa се искaчи? Или дoлaрoт е сепaк пoдoбрa oпцијa? Или ќе предлoжите некoјa третa вaлутa? Блaгoдaрaм.

i sega sto pravime britanija glasat za izlrguvanje od eu . skotska i irska barat odcepuvanje od britanija. funta page evroto page site evropski valuti pagat. sega ke bide interesno

Podobra opcija e da ostanat parite vo evra otkolku vo denari.

i sega sto pravime britanija glasat za izlrguvanje od eu . skotska i irska barat odcepuvanje od britanija. funta page evroto page site evropski valuti pagat. sega ke bide interesno
И менде падна втор пат на возачки

до колку мислите ке пага еврото, до вчера со доларот беше 0.88 сега скоро 0.9, да се купат сега евра се или да се почека уште некоја недела?

...да прашам нешто , онака со гужвање капа во рака..: некој , било кој овде на муабетов за економија..., праи некоја пара на разлика на курсеви , продавајќи-купувајќи валути.., која некаде.., било кога ја укеширал.., па нека е колку за фишек семки... ????

ај ако може некој да ми објасни ако купам и ако продадам 100 евра колку ќе загубам ?

Како тргнало изгледа вредноста на еврото ќе опаѓа. Па прашањето ми е во која валута е најпаметно да се сменат еврата?:)

Знаев дека некој ќе го спомне тоа :P, ако можеш кај нас да купиш рубљи слободно и рубљи.
Можеш и Јуан и така Кинези доаѓаат, но ти знаеш која најмногу е посакувана во светот а и чија војска ја брани :cool:

Според тоа 2% е многу минимален пад на еврото и се очекува ЕУ на чело со Германија да го стабилизират сето тоа во нареден период па ќе покаже времето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom