MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Тебе изгледа треба човек да ти нацрта што се случува околу тебе, јас те прашувам човечки, кои се благодетите на христијанството, како со истото ќе се направи светот поубав за живеење, која е програмата за подобра иднина на христијанството па да го одбереме?
.
Ако сметаш дека постирани „сликици„ се сами по себе доказ, тогаш далеку си дотуркал.[DOUBLEPOST=1466589609][/DOUBLEPOST]
Дај ми докази дека тоа што е напишано постои, дај ми доказ за рајот, за пеколот, дај ми доказ за животот после смртта, како да знам дека Ристе праел вино од водата со неговите супер моќи?
Доказ не им даде Христос на неверните евреи па нема ниту јас да ти докажувам.[DOUBLEPOST=1466589652][/DOUBLEPOST]
Дај ми доказ! .
Напиши како треба да „изгледа„ доказот и веднаш ќе го добиеш.[DOUBLEPOST=1466589722][/DOUBLEPOST]
Наспроти твоите претпоставки науката ти дава доказ за работите, не ти вика дека некој научник некогаш успеал да направи ракета туку ја испукува пред тебе, не ти вика дека некој некогаш успеал да излечи човек од каснување на змија туку ако тебе те касне ти става противотров и се спасуваш, за разлика од тоа кај вас во христијанството е се на доверба.
.
Науката не ти дава никакови докази, туку ти ( и сличните атеистички верници) верувате во секој „научен доказ„, кој никад не сте го виделе.[DOUBLEPOST=1466589798][/DOUBLEPOST]
Tака е мики, ако ти беше до утопистички преписи на преписи на преписи... без грам смисла ќе си ја читаше библијата
Освен твојава премудрост (читај: глупост) срочена во безвезни постови, кој е твојот доказ дека Писмото е утопија?
Последно уредено: