- Член од
- 3 март 2013
- Мислења
- 2.678
- Поени од реакции
- 1.357
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фала ти, само што немам продавница од Виталија кај мене близу, дали може во големите супермаркети по градовите да се најдат вакви да се продаваат?Ја најдов на нет сликава,вака изгледа некористам ваков моментално да ти сликам.Прегледај го приврзокот 150821
Баш сакам да го пробам протеинов, каде го зема пакувањето од 900 грама?Ја најдов на нет сликава,вака изгледа некористам ваков моментално да ти сликам.Прегледај го приврзокот 150821
Обично треба да го има по поголемите маркети како Тинекс,Веро,Сп, Кам и тн... иначе можеш и од нет да порачаш, ама не се исплаќа за едно паковање од 100г зошто 80/100 денари ке ти земат карго. А дали има од 400/500г незнам,немам досега загледано.[DOUBLEPOST=1466521874][/DOUBLEPOST]Фала ти, само што немам продавница од Виталија кај мене близу, дали може во големите супермаркети по градовите да се најдат вакви да се продаваат?
Мене ми е купен од Битола од продавницата за здрава храна.што е. Исто можеш и преку интернет да го порачаш 1100+- денари, и 100 карго ќе ти земи.Баш сакам да го пробам протеинов, каде го зема пакувањето од 900 грама?
Јас ќе ти одговорам лично за мене на некој од прашањата.Кога се загреа дискусијата за кој каков протеин пие/купил, неколку прашања за сите.
1. Колку грама протеин внесуваш на кило телесна тежина? Дали си пробал со пониска количина од тоа, на колку време и какви резултати си добил?
2. Зошто пиеш протеин? Рекла казала муабети од теретана/форуми/реклами или поради реална потреба? Дали е ова поврзано со наводно големата потреба на протеин за ставање на мускул (она 2kg/kg што е кажано на секој странски ББ форум на пример)?
3. Дали сметаш дека проблемите со дигестија (мека столица, подуен стомак) се знак дека телото се согласува со протеинот?
4. Какво е твоето познавање за исхраната? Од каде е стекнато ова знаење?
5. Последното и најважно, поврзано со првото. Дали сметаш нека имаш предност/повеќе резултати од некој што не пие протеин?
Кога се загреа дискусијата за кој каков протеин пие/купил, неколку прашања за сите.
1. Колку грама протеин внесуваш на кило телесна тежина? Дали си пробал со пониска количина од тоа, на колку време и какви резултати си добил?
2. Зошто пиеш протеин? Рекла казала муабети од теретана/форуми/реклами или поради реална потреба? Дали е ова поврзано со наводно големата потреба на протеин за ставање на мускул (она 2kg/kg што е кажано на секој странски ББ форум на пример)?
3. Дали сметаш дека проблемите со дигестија (мека столица, подуен стомак) се знак дека телото се согласува со протеинот?
4. Какво е твоето познавање за исхраната? Од каде е стекнато ова знаење?
5. Последното и најважно, поврзано со првото. Дали сметаш нека имаш предност/повеќе резултати од некој што не пие протеин?
Непишит колкава количина на лактоза имат, ама пишит дека е со лактозни ензими за луѓе со ниска толеранција на лактоза да им е полесен за пиење.Повели, тука имаш разни варијации на склековите, во домашни услови тие ти се доволни, ако можеш да си направиш и разбој би било одлично.[DOUBLEPOST=1466510003][/DOUBLEPOST]
Може да не си толерантен на лактоза, провери ја количината на лактозата во протеинот што го пиеш.
Не те прашав уште една работа, со што го пиеш, со млеко или со вода?Непишит колкава количина на лактоза имат, ама пишит дека е со лактозни ензими за луѓе со ниска толеранција на лактоза да им е полесен за пиење.
Ако неможам овај да го пијам ќе се префрлам на нешто друго, јбг.
А ефект ќе имат ако го пијам или да го исфрлам ?
Бре, шо е со ефтиниве протеини наеднашГо има пробано некој?
![]()
Со вода.Не те прашав уште една работа, со што го пиеш, со млеко или со вода?
Провери го рокот на траење, ако е ок и тој тогаш не знам од што ти е проблемот.
Ако те фаќа брзиот нема што да го пиеш, т.е зависи после колку време те фаќа, обично на протеинов му требаат 1-2 часа додека да се апсорбира во дигестивниот систем.
Епа пиј, немаш гајле, блага подуеност во стомакот имаат доста луѓе, посебно од вен концентрат.Со вода.
Не ме стегвит брзиот туку осеќам мала нелагодност после неколку саати и обично одам во вц пред спиење, или откако ќе станам, 5-6 саати или 10тина.
Непишит колкава количина на лактоза имат, ама пишит дека е со лактозни ензими за луѓе со ниска толеранција на лактоза да им е полесен за пиење.
Ако неможам овај да го пијам ќе се префрлам на нешто друго, јбг.
А ефект ќе имат ако го пијам или да го исфрлам ?