Posto povece clenovi prasuvaat sto da zemat eve ce napisam sto jas bi kupil da bi kupuval sega
Ako bi imal budzet do 35.000 bi se razmisluval pomegju gree lomo 12k i samsungot od neptun koj e so gratis montaza i cini 36.000 ali samo dodeka e gratis montaza. Gree Lomo moze bi ispadnala i vtora solucija bidejci imam samsung on/off doma koja raboti ne znam i jas vise kolku godini, mozebi 8 godini a mozebi i povece a e dosta mocna za tie pari i edinstven problem do sega bese kondenzatorot koj normalno e vreme da go izede. Gree Lomo veruvam deka e kilava bas kako sto e i gree change sto isto taka ja imam. Ona sto napisa
@Bobo 5 za hansolot e isto i za changeto, ona sto e stvarno turbo na samsungot ovde na gree-to ne znam sto e osven sto ventilatorot duva pojako a si prodolzuva so potrosuvacka ~470w i vremenski ne e ogranicena sama da presalta vo normalen mod kako sto e reseno na samsungot. Da ne pisuvam i koj sex go imav so defekt na nova gree change klima.
edit: uste ova eden mal detalj a mene mnogu mi znaci, dalecinskoto od samsungot faca vo bilo koj pravec da go svrtis i komandata najverojatno se potvrduva taka da nema na primer si pritisnal isklucuvanje, na dalecinskoto izvrsilo a klimata nema aber so primanje na takva informacija. e gree changeto e suprotno od ova sto go napisav, cesto pati i da nisanam nema da ja izvrsi komandata , ajde uste kogaj ja kupiv rekov da ne se stari bateriite pa kupiv toshiba alkalni ama pak isto, duri isto funkcionira i univerzalnoto od aliexpress
Mozebi samsungot e do -10 ama
@Bobo 5 ja ispofali pa treba de se zeme i toa vo predvid iako pokasno zabega
Lg-to sto se prodava te po 34.xxx te po 29.xxx ne bi go esapel kako seriozna klima
Ako bi zemal za ~40.000 den plus za montaza tuka redosledot bi bil vaka:
1. Hitachi RAC35WPB nekako mi izglea najsolidno napraven i euroventot ne e los i imame info tuka od strumicanecot plus eve rusko video
https://www.youtube.com/watch?v=DdDHAYuXQdI&index=46&list=WL
2. Mitsubishi
SRK35ZMP-S / SRC35ZMP-S taa
@gigovit sto ja posoci koja malku samo na izgled mi izgleda kako ponesimpaticna od hitachito ama sepak e Mitsubishi i euroventot e slicen kako na hitachito
3. Gree Hansol bi trebala da e pomocna od ovie dve pogore, toa go pisuvaat i nasi prijateli od forumov deka e
, ako ne se lazam ima i podolga garancija od prvite dve pogore ama nekako e pak gree bez eurovent i sex-ot go pamtam so gree a i parite ne se vece 40.000 tuku se skoro 50.000 i zatoa ja stavam na treto mesto