Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
а си интелектуалец?
Не ја сум воајер. Чекам кога конечно ќе се самоуништите од двата тобара. Да можеме ние нормалните и независни да дишеме на раат.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
СДС(@Darko_ufo ,@Mafo1 ,@MDI ,@Almeida ...овие се знаменосците)
- 6 членови ватрени
ДПМНЕ(@Fringe ,@Ѓорѓи Н. @Ireal...овие се знаменосците) - 5 членови ватрени

Дајте бе луѓе договорете си ферка и удрете си ќотек ко луѓе. Остајте не на раат да живееме.
Моментално друга подобра партија која може да му се спротистави на овај режим, освен СДСМ нема. Затоа мојот.глас оди таму.

Секој еден што е против ова криминална власт, секој еден што чека одговорност за криминалците, секој еден што сака да живее во слободна и демократска Македонија треба да застани на страната на најаката опција моментално што може да се спротистави на овие бандити кој имаја можност, а не ја ичистија држава од криминалци.
Во спротивно, секој еден неутрален член, кој се залага за подобар живот, за одговорност на криминалците, никако не смее да глуми неутралност и да не гласа. Со тоа освен услуга на Дпмне, друго ништо не придонесува за доброто на сите.

Јасно е дека моментално неутралните се наоѓат во најтешка положба, јасно е дека меѓу нив преовладува омраза и кон едните и кон другите.
Ама едно сум најмногу сигурен, дека секој неутрален член се залага за правна и демократска држава и не гледам причина зошто да не се гласа, и да му се прави услуга на овај режим да ја пустоши Македонија, а сте против докажан криминал.

Вмро имаше можност во овие
10 години да се справи со сите криминалци од СДСМ, тоа не го направи,едноставно само го продолжија патот од кај што застана Бранко,ништо повеќе. И јасно е како ден после сите случувања во овие 10 години, секој глас за дпмне, е глас за поддршка на криминалци(кои освен што ништо не превзедоја за одговорност на криминалците од минатото, тие продолжија по ист пат) доволен доказ дека Дпмне не се залага за правна држава.

Сдсм влева малце надеж за конечна одговорност на сите кој се огрешиле по закон. Ова опција е моментално најсилна и единствена која можи да се носи , затоа треба да се поддржи.

А за последното ќе ти одговорам кратко и јасно.
Нема правда, нема мир.

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не ја сум воајер. Чекам кога конечно ќе се самоуништите од двата тобара. Да можеме ние нормалните и независни да дишеме на раат.
Ти нормален? :facepalm:

B

Bafra

Гостин
а сте против докажан криминал.
Само да те дополнам/прецизирам. Тука се работи за ОРГАНИЗИРАН КРИМИНАЛ .Организиран криминал значи дека луѓе од државни институции се замешани. Судии,обвинители,полиција, царина,лекари градоначалници и советниците итн итн.
Значи збориме за организација која има 180.000 членови, т.е судство, полиција а и војската си работи во нивна корист и секогаш се штитат без разлика на партиската определба ;)

Можно е Мир долго време нема да имаш оти менталитет кај народ не се менува со боја :D

Сдс ги постави основите на ова труло општество, дпмне ги усоврши зацврсти. Некој преферира сина боја, некој црвена, но се додека основата ни е ваква јбг

A

Aexil Kong

Гостин
Znaci si za sds lol...

Znaci si za sds i ti..

Ubavo vi napisa covekot pogore sto se bunite
Тие сме ние, еве и јас ќе гласам за СДСМ со две раце, гордо и достоинствено, против овој режим.
Не реков за било кој туку за тој што ке биде во квалиција со опозицијата, али знам дека е најдобро да се гласа за најјаката политичка партија за да собере доволно пратеници за да ги бутне овие идиотиве... Но на пример ако Левица може да освои 9 пратеници они секако би биле во квалиција со СДСМ. За мене лично зборам секој е подобар од овие.

Инаку да се сложувам со тебе дека за конечно да се избркаат криминалците треба да се гласа за СДСМ.
Ако гласаш за левица, десница, средница ташак што ќе ја бутнеш оваа власт, какви 9 пратеници, Левица дали 2ца пратеници ќе освојат.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.552
Поени од реакции
24.896
Тие сме ние, еве и јас ќе гласам за СДСМ со две раце, гордо и достоинствено, против овој режим.

Ако гласаш за левица, десница, средница ташак што ќе ја бутнеш оваа власт, какви 9 пратеници, Левица дали 2ца пратеници ќе освојат.

Taka de, jasno i glasno, gordo i dostoinstveno. Koj te stopira?

D

Darko_ufo

Гостин
Taka de, jasno i glasno, gordo i dostoinstveno. Koj te stopira?
А ти со ќебапчињата за кој ќе гласаш или ти не си ДПМНЕ? Трошите народни пари за да ти да шеташ, измисливте нова гранка ''Економски Промотор'' за децата на функционерите да го видат светот... Е за тоа сите у затвор ќе завршите.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.552
Поени од реакции
24.896
А ти со ќебапчињата за кој ќе гласаш или ти не си ДПМНЕ? Трошите народни пари за да ти да шеташ, измисливте нова гранка ''Економски Промотор'' за децата на функционерите да го видат светот... Е за тоа сите у затвор ќе завршите.

Jas sum nadvor od vremeto na sdsm. Nitu ke glasam za nekoj nitu nekoj mi plaka mene za da go setam svetot. Se sto imam e moe, zaraboteno vo stranstvo. Ti ratuvaj na forumi so mafo za 200e partiska plata i moli boga za cudo posto isto sranje se i dvete opcii.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Само да те дополнам/прецизирам. Тука се работи за ОРГАНИЗИРАН КРИМИНАЛ .Организиран криминал значи дека луѓе од државни институции се замешани. Судии,обвинители,полиција, царина,лекари градоначалници и советниците итн итн.
Значи збориме за организација која има 180.000 членови, т.е судство, полиција а и војската си работи во нивна корист и секогаш се штитат без разлика на партиската определба ;)

Можно е Мир долго време нема да имаш оти менталитет кај народ не се менува со боја :D

Сдс ги постави основите на ова труло општество, дпмне ги усоврши зацврсти. Некој преферира сина боја, некој црвена, но се додека основата ни е ваква јбг
Се сложувам со тебе.
Ако одиме од гледиште на неутрлен член, по моја проценка гласот би требало да оди кај СДСМ, сега ќе ти кажам зошто.

-Вмро е 10 години на власт, ни со еден криминалец од минатото не се справи, ни еден криминалец не осудија а ги имаше премногу,немора од нивен табор, нека апсеја од опозиција,нека ја чистеа државата од криминалци лека полека, па со промена на власта ќе биди обратно, и ќе цутеше Македонија, ако веќе неможи поинаку да се најде компромис.Секој криминалец, мора да сноси одговорност, дали порано или подоцна мора одговорност за сите без разлика од која партија се.

Намерата на Груевски беше поинаква, да продолжат онаму кај што застана Бранко. Тоа беше единствената цел, и клучен доказ дека Дпмне неможе никогаш да се залага за правна и демократска држава, имаја можност за тоа да го докажат ништо не направија. и кој е крив сега за нивната лакомост и неспособност Цацко? или Заев?

За разлика од нив, сегашното СДСМ, колку толку влева надеж и се борат за првда и демократија, и огромни се шансите да излезат на крај со криминалците (веќе почнаја). Тоа е главна причина,поради која секој неутрален и паметен.човек треба да застани зад оваа опција, зошто е единствена која можи да се справи со овај режим, и поддшката во овај момент е најпотребна. Од некаде мораше да се почни.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.552
Поени од реакции
24.896
Се сложувам со тебе.
Ако одиме од гледиште на неутрлен член, по моја проценка гласот би требало да оди кај СДСМ, сега ќе ти кажам зошто.

-Вмро е 10 години на власт, ни со еден криминалец од минатото не се справи, ни еден криминалец не осудија а ги имаше премногу,немора од нивен табор, нека апсеја од опозиција,нека ја чистеа државата од криминалци лека полека, па со промена на власта ќе биди обратно, и ќе цутеше Македонија, ако веќе неможи поинаку да се најде компромис.Секој криминалец, мора да сноси одговорност, дали порано или подоцна мора одговорност за сите без разлика од која партија се.

Намерата на Груевски беше поинаква, да продолжат онаму кај што застана Бранко. Тоа беше единствената цел, и клучен доказ дека Дпмне неможе никогаш да се залага за правна и демократска држава, имаја можност ништо не направија. и кој е крив сега за нивната лакомост и неспособност Цацко?

За разлика од нив, сегашното СДСМ, колку толку влева надеж и се борат за првда и демократија, и огромни се шансите да излезат на крај со криминалците (веќе почнаја). Тоа е главна причина,поради која секој неутрален и паметен.човек треба да застани зад оваа опција, зошто е единствена која можи да се справи со овај режим, и поддшката во овај момент е најпотребна. Од некаде мораше да се почни.

Ako sakase zaev mozese da insistira na edna izborna edinica vo przino i da otvori prostor za treta opcija sto ne gi saka ni vmro ni sdsm. NEKESE, zatoa ke nemame treta opcija use dolgo vreme.

Ova ne e borba za pravda i demokratija nego za selektivna pravda, diktatura vo mediumskiot prostor i prodolzuvanje na duopolot vo politikata vmro/sdsm.

Sdsm nema ni sila ni mok da se spravi so vmro, fakt e deka cela borba se vodi so strancite. Onie koj podobro lizat gz na kale tie ke dobijat.

A realno da, IMASE sansa zaev i sdsm da go otvorat sistemot kako konzerva vo przino ama pobitni im bea nekoj drugi raboti.

D

Darko_ufo

Гостин
Jas sum nadvor od vremeto na sdsm. Nitu ke glasam za nekoj nitu nekoj mi plaka mene za da go setam svetot. Se sto imam e moe, zaraboteno vo stranstvo. Ti ratuvaj na forumi so mafo za 200e partiska plata i moli boga za cudo posto isto sranje se i dvete opcii.
За човек што не е Економски Промотор, и не живее долго во државава а и не се замара за политика, премногу долго си на темава. Ама знам како е ти гори под нозе, ќе ги враќаат Економските Промотори од Азија дома.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Ako sakase zaev mozese da insistira na edna izborna edinica vo przino i da otvori prostor za treta opcija sto ne gi saka ni vmro ni sdsm. NEKESE, zatoa ke nemame treta opcija use dolgo vreme.

Ova ne e borba za pravda i demokratija nego za selektivna pravda, diktatura vo mediumskiot prostor i prodolzuvanje na duopolot vo politikata vmro/sdsm.

Sdsm nema ni sila ni mok da se spravi so vmro, fakt e deka cela borba se vodi so strancite. Onie koj podobro lizat gz na kale tie ke dobijat.

A realno da, IMASE sansa zaev i sdsm da go otvorat sistemot kako konzerva vo przino ama pobitni im bea nekoj drugi raboti.
Видовме колку нема сила и моќ да се справи, видовме колку актуелни членови ги отпиша од политичката сцена, се видовме ова веќе година и пол е, не е од вчера ова.
Не е битно од каде е помошта, ако се работи за доброто на државата, секоја помош е добредојдена без разлика од каде е. За др не коментирам дека ќе нема крај.

Времето најдобро ќе покаже кој како и зошто.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.552
Поени од реакции
24.896
За човек што не е Економски Промотор, и не живее долго во државава а и не се замара за политика, премногу долго си на темава. Ама знам како е ти гори под нозе, ќе ги враќаат Економските Промотори од Азија дома.
A ti preci toa sto ima luge so sprotivno mislenje? Komunjarska skola, zaev saka da cenzurira mediumi a ti ako mozes forumdzii[DOUBLEPOST=1466425055][/DOUBLEPOST]
Видовме колку нема сила и моќ да се справи, видовме колку актуелни членови ги отпиша од политичката сцена, се видовме ова веќе година и пол е, не е од вчера ова.
Не е битно од каде е помошта, ако се работи за доброто на државата, секоја помош е добредојдена без разлика од каде е. За др не коментирам дека ќе нема крај.

Времето најдобро ќе покаже кој како и зошто.

Ah ne izvini. Mnogu e bitno od kade e pomosta kako i sto e veteno za nea. Jas sakam drzavata da odi napred, mene toa mi e vazno tebe ti e bitno sdsm da tepa za da te vrabotat lebarko partiska. Zhabe ucis faksot, so 200-300e ne se zivee eden den ke ti dojde valjda pamet.

Последно уредено:
Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Ah ne izvini. Mnogu e bitno od kade e pomosta kako i sto e veteno za nea. Jas sakam drzavata da odi napred, mene toa mi e vazno tebe ti e bitno sdsm da tepa za da te vrabotat lebarko partiska. Zhabe ucis faksot, so 200-300e ne se zivee eden den ke ti dojde valjda pamet.
Ти да сакаше државата да оди напрет ќе се вратеше во Македонија. Ти кажав и некни и сега, да беше малце попаметен ќе плукаше по режим.што.не.ти овозможил услови за да се вратиш во.твојата родна.земја.

Друго, немој да бериш за мене гајле, гледај ти да се вратиш тука. Не е убаво вака многу предавнички изгледа кон државата, а ви е тешки патриоти сте, не се поклапа нешто :)

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom