Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Пак ќе ти кажам, не го сфаќај ова како навреда ама можело да ти биде убаво само ако си научен како стока да живееш или ако искачаш од дома само за до продавница. Со нефункционално здравство, судство и крш образование никој не живее убаво, макар 10,000 евра земал месечно. Не ти посакувам ништо лошо ама ако продолжи режимов, ќе видиш колку е убаво кога ќе ти притреба хируршка интервенција или нешто на суд.
Другово левел разнебитување не го коментирам.
Јебига, во твој очи е најлошо, во мој не е, јас викам нека има избори нека си решат кој криминалци ќе владеат, јас ти викам очигледно на народов овие повеќе му одговараат.
ти ако си неутрална треба да прифатиш дека избори ќе одлучат а не улицата.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Јебига, во твој очи е најлошо, во мој не е, јас викам нека има избори нека си решат кој криминалци ќе владеат, јас ти викам очигледно на народов овие повеќе му одговараат.
ти ако си неутрална треба да прифатиш дека избори ќе одлучат а не улицата.
Изборите се клучен дел за тебе за решавање на кризата така, и напредокот на државата??

Друже прво одговорност за криминалците , после тоа ќе се.сложам со тебе за делот со избори.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Изборите се клучен дел за тебе за решавање на кризата така??? Прво одговорност за криминалците , после тоа ќе сесложам со тебе за делот со избори.
Мене не ми одговара тоа, јас не сакам ваква ситуација неодредена, прифати го и ти тоа,
Јас викам избори, а сјо нека продолжи нек си тера постапки за целото време

WeAreWhoWeAre

Mia san mia
Член од
12 јули 2015
Мислења
244
Поени од реакции
511
ехх мене ми кажуваш приказни како функционира подземјето, Чаирско дете сум, пред мене се случува све, не треба никој да ми кажува како е, едно ќе ти кажам нема Албанец што го сака Грујо, ама сите Албанци го обожаваат Зајко, ете почни од тој тука што се мотка дарди ...ако некој им го начукал на локалните наркоси во овие 10 години тоа е оваа власт, ако јас сум имал 10 пријателии што дилаат, сега истите тие возат такси или цепат дрва, со истите тие Бучко има доаѓано уште на времето да преговара за кланови, од тие исламисти што стојат до вас на протестите, нормалните Албанци не можат да отидат во џамија на молитва, прашај го дарди што ќе ти каже колку џамии им се заземени од тие исламисти, ако некој ви каже дека не чините и дека шлајм народ се збира околу вас одма е груевиста. сдсм си го има дадено газот под кирија е кај сите тие соросови организации, исламисти, лустрирани ликови е тоа е проблемот, иначе дпмне до сеа немаше да постои како партија, никој не би подржал криминал ама од другата страна кога имаш шлајм од народ, не знам што очекувате ? Вие посакувате што полошо да биде, ако треба и народ да се истепа, глумите лудило со 30 души ќе блокирале раскрсници, на скоро милионски град...
да е ситуацијата како што вие ја представувате, имаше 100 000 народ закрвен да искочи да запали се што државна институција,
а иначе запослен сум на https://www.upwork.com/ и во моментов зимам 2 000 до 2 500$, не чекам јас од партии и соросови организации пари.
Власта мрази конкуренција , целиот криминал го презедоа ВЕМЕРО(од кој најголемиот го контролира Мијалков) и таквите ситни риби ко локални дилери едноставно или мора да работат за нив или затвор.

Го мразат Грујо зашто таков филм им фураат од ДУИ демек тој е немезисот на албанците, а всушност се е тендер коалиција. Па на снимките имаше како го составуваат името на Македонија, Грујо, Мијалков и Милошевски договараа името да ни е ко некој бразилски фудбалер со 4-5 збора.

Ама тие се патриотите, а СДС ја продаваат државата. Со самото тоа што аргумент на просечен неписмен вмровец е дека СДС ја плаќа Сорос кога им објаснуваш све што имаат криминал направено оваа власт сфаќаш дека едноствно ние сме туп , глуп и неупотреблив народ.

Приказни за украинско сценарио, СОРОС, САД сака да не окрене против Русија се замо за залажување на овој народ дека ние сме некој битен фактор. Во земја во која моментално нема повеќе од 1 700 000 - 1 800 000 народ кој живее тука има 300 000 пензионери и 150 000 администрација очекуваш некаква иднина , па кога погледнеш во последните 20 и нешто години какви неписмени ликови успеа да дојдат на власт и да не покрадат сфаќаш дека сме или пак глумиме овци.

Во двете светски војни под окупација на Бугарија не успеаа Бугарите да направат да се декларираме како Бугари, ама затоа под "најпатриотскaта" власт пола Источна Македонија извади бг пасош.

Едноставно овие треба да легаат затвор за криминалот, кој и да дојде после нив дали ќе е ВМРО со нови паметни ликови кој не се до гуша вмешани во криминал или ќе е СДСМ или ќе трета опција ,пак ако повторно го прават ова што ни се прави 25 години повторно треба протести уште помасовни и пожестоки се додека не им дојде памет. Уште да не бевме pussy's ова сценарио е можно.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Makedonija moze da ja opravat samo makedoncite. Ne se nadevaj na stranci posto realno nie nemame nisto da ponudime. Za makedoncite da ja sredat drzavata prvo treba da se obedinat. Bidi sigurna deka zad sdsm toa nema da se sluci. Dijasporata nikogas nema da gi prifati posle se sto napravija ovie 25 godini. Nema da gi prifati ni ogromen del od makedoncite vo mkd od razni pricini da ne go tupime premnogu. Neka izlezat na izbori neka se stavi kraj na krizata i toa e toa, ke cekame podobri vreminja
А па едно обединување на дијаспората што направија овие што да ти кажам. Кој и да е на власт, Македонецот во странство ќе си остане истиот, џабе е.
И пак доаѓаме на истото, најдобро пастирот со екипата да остане. Народот, избори, народот, избори. Тоа и на палпем му цртам веќе саат време ама џабе е, се фатил избори, па избори. Океј е луѓе, да, избори, се согласувам, ама протестите се за да се пратат одредени во Шутка. Зошто не сакате да лежат затвор оваа гарнитура? Мене тоа ме фрапира.

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Зошто не сакате да лежат затвор оваа гарнитура? Мене тоа ме фрапира.
Затоа што Бранко не лежел, па така и овие не треба да лежат. :icon_lol::icon_lol:

WeAreWhoWeAre

Mia san mia
Член од
12 јули 2015
Мислења
244
Поени од реакции
511
Makedonija moze da ja opravat samo makedoncite. Ne se nadevaj na stranci posto realno nie nemame nisto da ponudime. Za makedoncite da ja sredat drzavata prvo treba da se obedinat. Bidi sigurna deka zad sdsm toa nema da se sluci. Dijasporata nikogas nema da gi prifati posle se sto napravija ovie 25 godini. Nema da gi prifati ni ogromen del od makedoncite vo mkd od razni pricini da ne go tupime premnogu. Neka izlezat na izbori neka se stavi kraj na krizata i toa e toa, ke cekame podobri vreminja
Ќе чекате подобри времиња од плажите во Австралија . ве сфаќаме колку ви е тешко, поголем апсурд што 5 000 - 6 000 гласови во дијаспората носат три пратенички места нема. Овде имаше партии со 20 000 гласа не добија ниедно пратеничко место. Ако толку ви е добро ВМРО која инвестија ја направи некој од дијаспората во последните 10 години ? Под инвестиција не се подразбира локален кафич или продавница.
Како што изминува времето за 20 - 30 години ако уште постоиме како држава овде нема да има повеќе од 1 000 000 народ.
И да и јас не ги прифаќам СДС на власт, ама не ги прифаќам ниту ВМРО. Решението го гледав во трета опција или да се приклучам на другарите кој се раселија по западна Европа па и јас да глумам патриот од некоја плажа како оваа дијаспора.
И биди сигурен за да се среди државата и под ВМРО тоа никогаш нема да се случи.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Кано, чекај си ти подобри времиња, твоја работа си е тоа. Прчи си го на плажа, клецај си филипинки за пари. Уживај на другата страна на светот. Ние што сле во државата ќе се помачиме тро да ги донесеме работите во прав колосек.Аир немаме ние од чекање.

Прво ќе си профункционира правниот систем. Ќе се расчисти криминалот преку суд. Нека се исчисти баграта без разлика која била. Ако Зајко е крив, нека одговара. Коле е крив - со Зајко цимери нека бидат. Ја капираш ситуацијата.

После тоа може да има избори.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Мене не ми одговара тоа, јас не сакам ваква ситуација неодредена, прифати го и ти тоа,
Јас викам избори, а сјо нека продолжи нек си тера постапки за целото време
1) Одговорност за криминалци
2) Избори

Колку побрзо го прифатиш ова горе, толку поубо за тебе.

Мора државата да се ослободи од секаков вид на притисок. Капираш? или послабо...

Член од
24 мај 2016
Мислења
49
Поени од реакции
42
Ne ograbija, si zemaa se sto nesto vredese vo drzavata pod svoe krilo ,ne zadolzija i parite si gi podelija ,ni se ponasaat deset godini ko da ne postoime ili ne sme bitni, a revolt kaj golem del od lugevo nema. Kako se narekuvate, i toa taka gordo, makedonci koga vaka ve shibaat i vi odgovara.
Koga ja dignaa triumfalnata kapija ja gledam i razmisljam za koj triumf ona stoi tamu? Nasata istorija i nasiot mentalitet ne se uspesni prikazni za triumf ,tuki za revolucija, za borba ,za stradanje i za nepokorlivost. Ako ima nesto za koe sum gord kako makedonec e sto sekogas vo makedonija, pod sekoja vlast i sekakva uzurpacija sekakvo ropstvo, sekogas imalo bunt. Sekogas imalo dvizenje revolucija. Naj vmrovskoto vo makedonecot e strasta da se bori protiv nepravedna vlast, kolku i da mu se mali sansite za triumf. Site vie picki sto go branite rezimov ili se plasite da izrazite revolt ste najlosata makedonska generacija sto nekogas postoela. I ironicno bas vie ste tie sto se pukate u grudi za nekakva patriotska ideologija. Stradajte be uste 25 godini stradajte decata vasi neka se sramat od vas. Samo toa za pickite u dusa.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
На граѓаните ? па и полицијата мењала страна, абе кој филмои ги терате, сами си верувате во тоа ?

тоа на улица е све само не обичен народ, на еден куп собрано lgbt заедница, радикални исламисти, лустрирани ликови, поранешни лопурди функционери, поранешно подземје и локални мафијаши...гнаса од народ и шлајмот се влечка по улиците, што со душа сака што полоша ситуација у државава мислејќи дека така ќе се довлечкат до власт,
сите останати против криминалот на власта ќе си гласат избори
Ни за трол не те бива. Да се пробаш на некое друго поле ?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.363
А па едно обединување на дијаспората што направија овие што да ти кажам. Кој и да е на власт, Македонецот во странство ќе си остане истиот, џабе е.
И пак доаѓаме на истото, најдобро пастирот со екипата да остане. Народот, избори, народот, избори. Тоа и на палпем му цртам веќе саат време ама џабе е, се фатил избори, па избори. Океј е луѓе, да, избори, се согласувам, ама протестите се за да се пратат одредени во Шутка. Зошто не сакате да лежат затвор оваа гарнитура? Мене тоа ме фрапира.

Bese dobar pocetok. Imase moznost da se nadgraduva i sa se gradat mostovi mesto razdor.

Protestite nema nikogo da pratat vo sutka. Naprotiv eve so ambulantava onie za koj toa bese iscenirano si ja sfatija porakata drugite se pomalku bitni za zal.

Jas nemam protiv da lezi vo zatvor sekoj sto napravil kriminal. Za toa si ima sudstvo, sjo neka se resava tamu a ne na ulica.[DOUBLEPOST=1466158074][/DOUBLEPOST]

Bese dobar pocetok. Imase moznost da se nadgraduva i sa se gradat mostovi mesto razdor.

Protestite nema nikogo da pratat vo sutka. Naprotiv eve so ambulantava onie za koj toa bese iscenirano si ja sfatija porakata drugite se pomalku bitni za zal.

Jas nemam protiv da lezi vo zatvor sekoj sto napravil kriminal. Za toa si ima sudstvo, sjo neka se resava tamu a ne na ulica.
Ќе чекате подобри времиња од плажите во Австралија . ве сфаќаме колку ви е тешко, поголем апсурд што 5 000 - 6 000 гласови во дијаспората носат три пратенички места нема. Овде имаше партии со 20 000 гласа не добија ниедно пратеничко место. Ако толку ви е добро ВМРО која инвестија ја направи некој од дијаспората во последните 10 години ? Под инвестиција не се подразбира локален кафич или продавница.
Како што изминува времето за 20 - 30 години ако уште постоиме како држава овде нема да има повеќе од 1 000 000 народ.
И да и јас не ги прифаќам СДС на власт, ама не ги прифаќам ниту ВМРО. Решението го гледав во трета опција или да се приклучам на другарите кој се раселија по западна Европа па и јас да глумам патриот од некоја плажа како оваа дијаспора.
И биди сигурен за да се среди државата и под ВМРО тоа никогаш нема да се случи.
Ne zbori za glasanje nadvor koga ne gi razbiras osnovnite problemi. Kako sakas da imas 20 000 glasa na primer vo aus koga otvaraat 2 izbiracki mesta (ambasada i konzulat) na koj kapacitetot im e 1000 glasaci maks. Fakt e deka se se pravi za da se izgubat tie 3 makedonski pratenicki mesta.

Treta opcija mozese da ima. Mozese toa da bide baranje koga se pravese przinskiot dogovor. Zosto ne bese? Na kogo ne mu odgovarase edna izvborna edinica i da se otvori sistemot?[DOUBLEPOST=1466158384][/DOUBLEPOST]
Кано, чекај си ти подобри времиња, твоја работа си е тоа. Прчи си го на плажа, клецај си филипинки за пари. Уживај на другата страна на светот. Ние што сле во државата ќе се помачиме тро да ги донесеме работите во прав колосек.Аир немаме ние од чекање.

Прво ќе си профункционира правниот систем. Ќе се расчисти криминалот преку суд. Нека се исчисти баграта без разлика која била. Ако Зајко е крив, нека одговара. Коле е крив - со Зајко цимери нека бидат. Ја капираш ситуацијата.

После тоа може да има избори.

Cekate veke cela godina i uste do nikade e revolucijata... Toa e problemot ostaj me ti mene jas odamna si go resiv mojot.

Jas kapiram i sum za toa, ne sum za blokiranje mostovi i farbanje spomenici kapirash?

Последно уредено:

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
На граѓаните ? па и полицијата мењала страна, абе кој филмои ги терате, сами си верувате во тоа ?

тоа на улица е све само не обичен народ, на еден куп собрано lgbt заедница, радикални исламисти, лустрирани ликови, поранешни лопурди функционери, поранешно подземје и локални мафијаши...гнаса од народ и шлајмот се влечка по улиците, што со душа сака што полоша ситуација у државава мислејќи дека така ќе се довлечкат до власт,
сите останати против криминалот на власта ќе си гласат избори
Така е , обичниот народ е во дпмне , таму нема педери , нема подземје , нема локални мафијаши. Таму нема криминал, криминалот е во сдс, во оваа вукојебина има само дпмне-овци! Нема неутрални , а тие од сдс се продадени на сорос, гнаса народ ,и шлајмот! Тоа се треба да исчезни од државава!

Јас искрено би го оставил дпмне, не би го чепкал , чисто онака да видам до кои крајности можи да оди со вакви како тебе!

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Грчката окупациона андартска банда кога ја окупира нашата егејска Македонија на најпримитивен и варварски начин од омраза кон македонските староседелци ги демолираше и уништуваше македонските историски споменици и обележја, почнувајќи од надгробните споменици па се` до уништување на фрески по црквите кои биле на македонски јазик.
За жал гледаме варваризам и денеска во 21 век, се уништуваат споменици и споменични обележја на македонскиот народ и држава во сред Скопје. Зарем толкава е омразата на “шареите“ кон македонскиот народ па мора да се уништуваат споменици???

Инаку во 21 век единствени други кои уништуваа споменици беа терористите од ИСИС и Талибанците.

Член од
24 мај 2016
Мислења
49
Поени од реакции
42
Грчката окупациона андартска банда кога ја окупира нашата егејска Македонија на најпримитивен и варварски начин од омраза кон македонските староседелци ги демолираше и уништуваше македонските историски споменици и обележја, почнувајќи од надгробните споменици па се` до уништување на фрески по црквите кои биле на македонски јазик.
За жал гледаме варваризам и денеска во 21 век, се уништуваат споменици и споменични обележја на македонскиот народ и држава во сред Скопје. Зарем толкава е омразата на “шареите“ кон македонскиот народ па мора да се уништуваат споменици???

Инаку во 21 век единствени други кои уништуваа споменици беа терористите од ИСИС и Талибанците.

Eve go vmrovskiot mozok na delo. Golemite patrioti ,svojot narod go izramnuvaat so teroristi. Ne se problem spomenicite be konj, problem e tamara! Problem e sto ni umiraat golem procent na zdravi novorodencinja! Problem e sto nemame avtopat! Problem e sto ucilistata ni se raspagaat! Problem e sto si odi kremot a ostanuvaat lopatarishtata ko tebe! Problem e sto protestantite se deca na 21vi vek pa farbaat spomenici. Kamo sreka da bea od 1945 pa da vi go vrzea patorot na kameni most da visi za muda dur ne snema boja vo nego. Da go odfarbaa. Problem e sto TI i takvite ko tebe ne se rodeni negde u nekoja vukojebina ko egipet kaj sto pripagate. Pa mora nie da si odime mesto vas. Da bevte od tamu ke mozevte da se kitite so anticka slava a nie ke napraevme moderna drzava. Ti si problem be skotu!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom