MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
за текнуење треба основа и подлога, .
...која во твојов случај се севдува на „заклуцоци„ извадени од читање Богоборечка литература.
Стварно јака подлога..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
за текнуење треба основа и подлога, .
...која во твојов случај се севдува на „заклуцоци„ извадени од читање Богоборечка литература.
Стварно јака подлога..
Епа да дојдам дома и да ти нацртам тогаш? Бараше да ти кажам како може лично да ја измериш брзината на светлината, ти дадов информации како да го направиш тоа. Ти требаат ласери, сензори, рефлектирачки површини и простор за да се направи мерењето. Значи никој не ти тврди дека мкра да веруваш оти брзината на светлината е таа, напротив, објаснет е начинот како е измерена, и секој може сам да си провери.@Ipsissimus ,
кога ќе ми треба содржина од некој линк, самиот ќе ја најдам. Очекував да ми одговориш, а не да линкуваш туѓи одговори.
Ти требаат ласери, сензори, рефлектирачки површини и простор за да се направи мерењето.
и секој може сам да си провери.
Таква опрема немам по дома а и не можам да ја имам.
Дали ти ја имаш и дали ти лично ја имаш мерено предметната брзина?[DOUBLEPOST=1466071580][/DOUBLEPOST]
Дали и ти ја имаш проверено? Тоа ме занима...
....Дали сакаш, можеш, имаш можности и слично е друг муабет. Битно никој нема да те спречи, да те заплашува со казни, да те нарекува научноборец, еретик, научнохулник и слично.
Многу ти се детски прашањава, искрено.Клипчево веќе ми е познато. Туку, дали ти ја имаш дома оваа опрема и дали можеш да снимиш движење на неутрино по дома?...
И што има врска ако ја нема проверено? Еве јас ја немам проверено. И шо има врска тоа со религијата? Де малце објасни каква е врската на религијата со брзината на светлината.Таква опрема немам по дома а и не можам да ја имам.
Дали ти ја имаш и дали ти лично ја имаш мерено предметната брзина?[DOUBLEPOST=1466071580][/DOUBLEPOST]
Дали и ти ја имаш проверено? Тоа ме занима...
Многу ти се детски прашањава, искрено.
И што има врска ако ја нема проверено? Еве јас ја немам проверено. И шо има врска тоа со религијата? Де малце објасни каква е врската на религијата со брзината на светлината.
Мики е жив ходајучи доказ за тоа што може да му направи религијата на чоека, и добро е што редовно пишува за да можат сите наредни генерации да го посматраат и така да учат за штетата на религиите врз однесувањето и развојот на единката.
Многу ти се детски прашањава, искрено.
Едноставен е и фактот дека во едниот случај никој не ти забранува да се сомневаш, ниту те прогласува за еретик доколку решиш сам да ги провериш тие сознанија, додека во другиот(религискиот) сомнежот во "објавените вистини" се смета за најголем грев.Многу е едноставно (нели): она кое не е лично проверливо, а се прифаќа за вистинито, не е „знаење„ туку е „верување„.
Еве буквалистички да ти одговорам, ножот е предмет, нема емоции, нема добро и лошо кај него, ако лежи на тротоар, нема никој да го повреди (освен некој невнимателен ако на пр. го шутне или падне врз него), но ако го земе човек, тогаш е друга приказна. И чорапите и сапунот се ,,добри'' предмети, но ако му ги дадеш на некој што сака да ги употреби на инаков начин, ќе направи боздоган за да скапи некоја глава, дали во напад или одбрана не е битно.Секој ден се поглупи и поглупи теми се отвараат.
Дали ножот е добар?
Па добар е ако сечеш леб со него, ама лош е ако сакаш на некој зло да нанесеш.
Исто и со религијата.
Ако веруваш во нејзини начела, да помогнеш на послабите, да не нанесуваш зло, да не убиваш, да почитуваш родители тогаш е ок.
Додека ги има и оние другите "религиозни" што ке стават појас на себе и ке е.м. на се околу нив.
Религијата е ок, луѓето не се.
Едноставен е и фактот дека во едниот случај никој не ти забранува да се сомневаш, ниту те прогласува за еретик доколку решиш сам да ги провериш тие сознанија, додека во другиот(религискиот) сомнежот во "објавените вистини" се смета за најголем грев.
Првиот случај поттикнува нови откритија и резултира со напредок, вториот е пример за уназадување, репресија и декаденција.
стари добри времиња кога црквата можеше да затвара, мачи пали убива и осакатува сумњивциВо Црквата, сомничавите кон вистината можат да се покајат или да останат надвор од Црквата.
Тешка глупост и лага. Никаде непостои такво нешто! Секој може слободно сам да провери било кое научно сознание, ако докаже дека неговиот наод открива грешка, тогаш не само што нема да биде исмеван, туку ќе биде награден и запаметен во историјата.Погрешно.
Никој не смее да се сомнева во научните вистини, оти се веќе „докажани„, а кој ќе се посомнева, во најдобар случај ќе биде исмеван, а во најлош, ќе биде квалификуван за глупак, кој се дрзнал да се посомнева.
Во Црквата, сомничавите кон вистината можат да се покајат или да останат надвор од Црквата.
The Magus,
еве „една„ и од мене: ти си жив (!) доказ дека дееволуциојата веќе е започната, кај која ти си прв случај...