Дали религијата им штети или им го сменува однесувањето на младината кон други?

• Креатор на темата Креатор на темата hypoterrian
  • Време на започнување Време на започнување
Лет3,
у задње време, напросто ме фрапираш во ваквија „инелигентни„ закЉучци...

Јас сум сигурен дека ти не можеш да ја измериш таа брзина.
Ти, што велиш? Можеш? Не можеш?[/USER]
Ти мојш да измериш брзина од 300 километри на час.
лично со опит??
мојш да измериш 2000 метри висина лично со опит?
мојш да измериш лично 50 тони тежина?
мојш лично со опит да измериш 25 децибели?
мојш лично со опит да измериш 30 лумени светлина?
Мојш лично со опит да измериш 1 милисекунда?
мојш ично со опит да измериш растојание од 12 микрони или 3451,09 метри?

ако мојш тоа да го измериш лично со опит, ги користиш истите техники, методи, инструменти... кои науката ги користи и да измери се друго, ако не мојш, ти живееш во незнаење и несигурност цел живот, нит знаеш шо и колку се движи ни шо колку тежи ни шо колку трае....

Го има, ама ти треба акал за да го видиш, затоа не го гледаш.

Еве, ти имаш многу акал: 3500гр. мали сиви келии и И-КУ од 360 па повели, одговори на прашањето.[DOUBLEPOST=1466058422][/DOUBLEPOST]
Ти мојш да измериш брзина од 300 километри на час.
лично со опит??
мојш да измериш 2000 метри висина лично со опит?
мојш да измериш лично 50 тони тежина?
мојш лично со опит да измериш 25 децибели?
мојш лично со опит да измериш 30 лумени светлина?
Мојш лично со опит да измериш 1 милисекунда?
мојш ично со опит да измериш растојание од 12 микрони или 3451,09 метри?

ако мојш тоа да го измериш лично со опит, ги користиш истите техники, методи, инструменти... кои науката ги користи и да измери се друго, ако не мојш, ти живееш во незнаење и несигурност цел живот, нит знаеш шо и колку се движи ни шо колку тежи ни шо колку трае....

И така понатаму, од тука па до таму...[DOUBLEPOST=1466058570][/DOUBLEPOST]

Клипчево веќе ми е познато. Туку, дали ти ја имаш дома оваа опрема и дали можеш да снимиш движење на неутрино по дома?...[DOUBLEPOST=1466058617][/DOUBLEPOST]
Гравитацијата нема шанси да ја провериш, а?

Појма неам. Ти, како ја проверуваш гравитацијата?

Еве, ти имаш многу акал: 3500гр. мали сиви келии и И-КУ од 360 па повели, одговори на прашањето.
дали со личен опит измери 3500 грама и како одреди колку е тоа?

Одредив на вистинскиот начин.
и некој така да ти одговори тебе ќе биди
“и така понатаму... продолжуваме со монолог...“
стварно Мики како лично со опит ги спознаваш работите, пример ете пиши на некој звучник има 38херци do 22 килохерци, 91 децибел, 200 вати... и си велиш “како со кој личен опит овие вредности ги установија“
брзина, висина, далечина, време... се се тоа научни вредности кои науката ти ги дава како информација
- Пилотот - Авионот лета на 10.000 метри со брзина 920км/час
- Мики - Со кој личен опит тоа го установи?

- Женската - Ова траеше 3 ипол минути
- Мики - Со кој личен опит тоа го установи

- Попот - Исус воскресна и се вознесе на небото
- Мики - со кој личен опит тоа го установи

Ти мики му верваш ли на научните мерења и информации или ги отфрлаш и само на “лично опитување“ си го базираш животот?

Ти мики му верваш ли на научните мерења и информации или ги отфрлаш и само на “лично опитување“ си го базираш животот?

Let3,

ако безрезервно веруваш со секоја глупост запакувана во амбалажата со наслов „...научно е докажано...„, а при тоа не знаеш ниту кој, ниту каде, нити како, ниту зашто тоа го докажал, ето затоа нема поголеми верници од атеистите...

Let3,

ако безрезервно веруваш со секоја глупост запакувана во амбалажата со наслов „...научно е докажано...„, а при тоа не знаеш ниту кој, ниту каде, нити како, ниту зашто тоа го докажал, ето затоа нема поголеми верници од атеистите...
Имам ја библија дома, запакована в корици која тврди некакви глупости која никој не ја докажал нит може да ја докаже нит има било каков оригинален документ за неа нит се знае име презиме биографија на тој кој ја пишел нит се знае кога и каде ги пишувал тие глупости, нит има било каква поткрепа во независни извори.....
Не знам дали некој воопшто може да поверува во такво нешто

Еве, ти имаш многу акал: 3500гр. мали сиви келии и И-КУ од 360 па повели, одговори на прашањето.
Воопшто не е. Уште во 16-ти и 17-ти век постоеле луѓе што нашле начини да ја измерат брзината на светлината. Прочитај го ова: Link

Не знам дали некој воопшто може да поверува во такво нешто

Ако не знаеш, слободно кажи.

Ето, ја знам и велам дека постои цела Црква, која верува во запишаното во Писмото.

Сеа, шо ќе речеш? Ќе глумиш лудило дека Црквата е „као„ е измислена работа а Писмото дека е „као„ компилиран текст?[DOUBLEPOST=1466068553][/DOUBLEPOST]
@Ipsissimus ,

кога ќе ми треба содржина од некој линк, самиот ќе ја најдам. Очекував да ми одговориш, а не да линкуваш туѓи одговори.

Ако не знаеш, слободно кажи.

Ето, ја знам и велам дека постои цела Црква, која верува во запишаното во Писмото.

Сеа, шо ќе речеш? Ќе глумиш лудило дека Црквата е „као„ е измислена работа а Писмото дека е „као„ компилиран текст?
Секако дека црквата е плод на човечка измислица
Нема апсолутно никаков доказ дека било што надприродно кое е опишано во биоблиските легенди и прикаски навистина се случило, дури и историските факти кои се наведени во библијата се во најголема мера неточни и да не заборавиме дека самата библија во себе е толку конфузна, толку нејасна, толку контрадикторна шо то предизвика нејзино цепкање на преку стотина разноразни црквички кои сите на свој начин толкуваат тој нејасен контрадикторен текст и нудат свои “одговори“

Секако дека црквата е плод на човечка измислица

Трај си...
У секој случај, изненаѓуеш со „премудриве„ закЉучоци.

Туку, не ми кажа, како тоа ти текнува да не веруваш наместо да веруваш?
Изборот постои и како што можеш да видиш од членството на форумов (а и шире...), не се сите членови Богоборци, туку има и верни.

Трај си...
У секој случај, изненаѓуеш со „премудриве„ закЉучоци.

Туку, не ми кажа, како тоа ти текнува да не веруваш наместо да веруваш?
Изборот постои и како што можеш да видиш од членството на форумов (а и шире...), не се сите членови Богоборци, туку има и верни.
не е до изборот бе мики, седни прочитај и други книги и истории и други религии и нехристијански автори... имало доста и пред христијанство и за време на христијанство и после него, ќе видиш колку слични религии постоеле пред христијанството, ќе вдиш колку слични јунаци како Исус постоеле пред него, како слични прикаски ликови, пораки.. се превземаат од една вера во друга, како историски многу работи опишани и запишани не се точни, како општествено многу работи не можеле да се случат....
верување или не верување е работа на убеденост, ти си се убедил дека е се како шо е запишано во библијата пошто си ја прочитал, јас истражував појќе и заклучив дека не е така.

Тачно: не е до изборот, туку е до „....Миле, ми текна...„.
за текнуење треба основа и подлога, милијада ипол муслимани поверуваа во својата вера, нешо над милијарда хиндуси им текна дека нивната вера е правата, пола миљарда будисти знат дека будизмот е единствениот пат, има и некоја стотка милиони пагани и многубошци, тука се во купот и христијаните... се е то кој колку научил и проучил и каде се родил или со кој се дружел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom