- Член од
- 25 јуни 2012
- Мислења
- 2.513
- Поени од реакции
- 2.472
Ова више што го бараш е филозофска дискусија.Важи.
Докажи ми, преку твој личен опит, дали брзината од светлината навистина е 300 000км/сек.
Јас такво нешто не можам да сторам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова више што го бараш е филозофска дискусија.Важи.
Докажи ми, преку твој личен опит, дали брзината од светлината навистина е 300 000км/сек.
Јас такво нешто не можам да сторам.
Воопшто не е. Уште во 16-ти и 17-ти век постоеле луѓе што нашле начини да ја измерат брзината на светлината. Прочитај го ова: LinkОва више што го бараш е филозофска дискусија.
Не зборам за дали некој ја измерил или не, или кога ја измерил брзината на светлината...Воопшто не е. Уште во 16-ти и 17-ти век постоеле луѓе што нашле начини да ја измерат брзината на светлината. Прочитај го ова: Link
Ако можеш да го измериш, тогаш си го видел/искусил. Секој може да ја измери сам брзината на светлината, се што му треба се неколку ласери, рефлективни површини, сензори и простор кај што ќе го изведе сето тоа.Не зборам за дали некој ја измерил или не, или кога ја измерил брзината на светлината...
Реков филозофска расправа пошо тоа што го вика он значи -- дали ако нешто не можам самиот да го видам/искусам не постои или постои.![]()
Да да, па тоа ти зборам уствари. Дали ако до сега јас самиот не сум ја измерил таа е навистина со брзина 300,000 километри во секунда... Затоа спомнав филозофија.Ако можеш да го измериш, тогаш си го видел/искусил. Секој може да ја измери сам брзината на светлината, се што му треба се неколку ласери, рефлективни површини, сензори и простор кај што ќе го изведе сето тоа.
Поентата мене ми беше дека науката никогаш нема да ти каже дека несмееш сам да провериш било кое откритие. Ниту ќе те осудува ако откриеш нешто ново. Дали ќе и веруваш или не е сосем небитно, бидејќи науката не тврди дека е безгрешна, таа се базира на скептичност и проверка, не на догми и слепа верба во тврдења што никој не смее да ги оспори.Да да, па тоа ти зборам уствари. Дали ако до сега јас самиот не сум ја измерил таа е навистина со брзина 300,000 километри во секунда... Затоа спомнав филозофија.
Се согласувам со ова, да.Поентата мене ми беше дека науката никогаш нема да ти каже дека несмееш сам да провериш било кое откритие. Ниту ќе те осудува ако откриеш нешто ново. Дали ќе и веруваш или не е сосем небитно, бидејќи науката не тврди дека е безгрешна, таа се базира на скептичност и проверка, не ка догми и слепа верба во тврдења што никој не смее да ги оспори.
Штетна е. Доказ за тоа е масакрот кој се случи во Орландо пред некој ден. Убиецот, 29 годишен муслиман и терорист, оженет и татко на 3 годишно дете, во името на неговиот козоебачки бог влезе во геј клуб и уби 49 педери, а рани 53.Дали религијата им штети или им го сменува однесувањето на младината кон други?
Значи ти си креатионист..? Океј значи Господ ги направил и диносаурусите?Апсолутно е добро и корисно да се вметнува во образованието. Јас ја обожавам религијата во објаснувања во вистинско светло и смисла и сите религии не само Православното Христијанство. Така ке имаме феноменално општество.
Не тропај зелени, поглупа работа од внес на предмет религија во образованието не може да се направи.Апсолутно е добро и корисно да се вметнува во образованието. Јас ја обожавам религијата во објаснувања во вистинско светло и смисла и сите религии не само Православното Христијанство. Така ке имаме феноменално општество.
Да си жив и здрав.[DOUBLEPOST=1466028553][/DOUBLEPOST]Значи ти си креатионист..? Океј значи Господ ги направил и диносаурусите?
И ти да си здрав и жив.Не тропај зелени, поглупа работа од внес на предмет религија во образованието не може да се направи.
Во паметните држави ги учат децата тоа што им треба, ние уште ќе се закоравуваме со прикаски за госпо, од тоа само може да се затупи, а напредок послабо.
Феноменално општество нема и тешко да има, блиску до совршено ти се скандинавските земји, баш каде што религијата е најмалку застапена
зато стана рисјанин?
оти не можеше сам да ја измериш брзината на светлината?!?
http://video.mit.edu/watch/visualiz...of-light-one-trillion-frames-per-second-9742/@Ipsissimus,
a твојот одговор е?...
Го нема?[DOUBLEPOST=1466035254][/DOUBLEPOST]
Лет3,
у задње време, напросто ме фрапираш во ваквија „инелигентни„ закЉучци...
Јас сум сигурен дека ти не можеш да ја измериш таа брзина.
Ти, што велиш? Можеш? Не можеш?
Гравитацијата нема шанси да ја провериш, а?Велиш? Кој од оние славни „научни докази„ можеш самиот да го/ги провериш и да се увериш во нивната точност?