Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
18 март 2015
Мислења
405
Поени од реакции
569
Кампањоло и Шимано имаат различен тип на монтажа на велосипед. Ланецот не би бил проблем, касетата дефинитивно нема да можеш да ја монтираш на постоечките тркала. Барај си Кампањоло касета.
Martinmkd , samo lanec menuvam,, jas vozam sram lanec na kampagnopo kaseta nemam problem, e sega najdov za dobra cena shimano lanec pa sakam nego da go zemam ama da prasam za sigurno ,,inaku ima i campy lanci ama pak mn poskapi se od shimano

Член од
5 септември 2012
Мислења
1.281
Поени од реакции
1.135
Абе за половен сите знаат да кажан тоа го знам и јас... За ново е работата.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Абе за половен сите знаат да кажан тоа го знам и јас... За ново е работата.
Поќе пари а послаба опрема. Исто разлика во колцата 26 инчи со 27.5.
Мене реално и не ми изгледа и овај така лош со оглед на то дека Трек прават и инвестират доста средства во нивните рамој.
Шо и да одбериш од некој супербренд, за тој ценовен ранг ќе добиеш најосновна опрема на точакот.

Martinmkd

Roadie
Член од
20 мај 2009
Мислења
296
Поени од реакции
412
Со дечки од форумов и плус друштво, изминатиов викенд се дружевме на Мавровскиот маратон. Јас си поминав прекрасно, и воопшто не ми беше криво што го пропуштив (веројатно) одличниот настан Алшар 2016.

Да не должам многу, да пуштам некое сличе, па и видео од дружбата во Маврово.

Сабота беше ден за аклиматизација и една фотографска тура околу Мавровско езеро, бидејќи гостинот бил само во Маврово, а не се прошетал околу целото езеро. :)

Вака започна саботата, со традиционална мавровска пита со спанаќ и сирење, комбинирана со домашно овчо кисело млеко. Ресторанчето се вика Два Соколи, и го препорачувам најмногу на светот бидејќи ги прават највкусните пити што сум ги пробал во животот. Киселото млеко е исто 10+, комбинација од соништата!
Лоцирано е во Маврови Анови, на самиот почеток од лева страна.

После тоа се возевме околу езеро, и запревме на неколкуте најубави точки за одмарање: Бојков кладенец, Црн Камен, и новата брана. :) Слики подоле:

Недела беше ден на маратонот. Слики не сликав воопшто, туку снимав видео. Како си поминав на маратонот можете да погледнете подоле. :)

Малиот маратон го завршија 105 учесници, јас успеав да се пласирам на 29то место со време од 2 часа и 31 минута. Презадоволен сум со оглед на претходниот тренинг.
Големиот маратон го завршија 30 учесници, меѓу кои и кајганџијата @Acohipmk со одличен пласман и време. :)

Поздрав до следната тура на слики (можеби и видео)!

Член од
19 март 2013
Мислења
333
Поени од реакции
185
Кај да најдам преста то шредер адаптер?

Член од
1 ноември 2014
Мислења
72
Поени од реакции
120
Некој да ми даде препорака за асална сајла за заклучување на велосипед до 300-400 денари.
Кажете некое место во Охрид @M-1 или дајте линк од страна што прават деливери, карго, пазар3, реклама5 и сл.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.458
Поени од реакции
2.013
Некој да ми даде препорака за асална сајла за заклучување на велосипед до 300-400 денари.
Кажете некое место во Охрид @M-1 или дајте линк од страна што прават деливери, карго, пазар3, реклама5 и сл.
Нема асална сајла за заклучување за тие пари. Сите тие се кинат за 5 секунди.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Види кј нас во Охрид и ти немат некој си голем избор. Но за тој ценовен ранг најдобро шо мојш да купиш на пазаров кај нас е сајла со должина од 1 метар, дебелина од 10-12мм и да бираш меѓу опција на закључвење со клуч или бројки.
Истава би требало да ја најш во Автомакедонија и не би требало да е над 400 денари.
Ако движиш по Питу Гули (та е улицана кај основно Христо и црква Св.Ѓорѓија) налетвиш одма на кружнион тек за општа болница, тука вртиш десно и поминвиш покрај берберницине на 100 метри од лева страна во зградата на приземје ги имаш овије Автомакедонија немојш да ги футниш.

Нема асална сајла за заклучување за тие пари. Сите тие се кинат за 5 секунди.
Ако те намерат да ти го чапнат шо сакаш клај Крипонит Јулок, Мастер Лок, Абас... со прав алат све се кинит за 5 секунди. До толку се испраксирани шо во период од година дена имет мавнато саглам точачиња од подруми, шупи и тераси.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
На брачедми од гаража од куќа му го чорнаја, бравата од вратата скршена и му го кренаја, тој беше поканет на свадба дома никој немаше. Интересно е што друго ништо не е чепнато освен точако, го изгорија 39k.

Така да убо пишаја погоре, ако намериле да го земат ти нема спас. Напредни се многу арамиве, имаат алати секакви. Си завршува раб и го.шитка у друг град за солидна а ефтина сума за тој велосипед. И ела барајго

Kajgana Shop

На врв Bottom