Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
A sto ako imas problem povrzan so nesto pogolemo i poseriozno od dalecina,neverstvo ili sl...sto ako na primer upoznavas super covek so kvaliteti koi vlijae na tvojot zivot go menuva na pobodro i na kraj ti veli deka porano ili podocna mora da te ostavi bidejki ne ste bile ista vera....
si minuval momenti so nego,ne bile cesti,dalecina imegu,ali koga ste bile zaedno ne mozete da zborite,prosto molcis pusis cigara i go gledas...imas cela kutija dzeb vozduh u gradite i on pred tebe so najubava nasmevka....e sega...posle nekoa vreme od taa sreka on se menuva drasticno i ne te pusta da mu dokazes deka mozes da se boris za nego...on ti pravi razni frki i podli stvari za da te oddaleci od tebe ...a ti ocajno sakas da mu dokazes deka MOZES....ne...ne e on problemot...verata e...ne mu dava da ostane so mene a toj se plasi ,mislam deka poveke za mene odkolku za sebe...zosto ovaa jacina vo ovoj borec koga ke popusti nervno ke kolabriram i pfffffff...tolku...
мој личен совет кој нели немора да го прифатиш,едноставно стави крај кога не е обострана љубовта и кога едниот се плаши од X причини заеби таа работа кога тогаш ќе пукне подобро да се спречи отколку да се лечи,take care ;)

A sto ako imas problem povrzan so nesto pogolemo i poseriozno od dalecina,neverstvo ili sl...sto ako na primer upoznavas super covek so kvaliteti koi vlijae na tvojot zivot go menuva na pobodro i na kraj ti veli deka porano ili podocna mora da te ostavi bidejki ne ste bile ista vera....
si minuval momenti so nego,ne bile cesti,dalecina imegu,ali koga ste bile zaedno ne mozete da zborite,prosto molcis pusis cigara i go gledas...imas cela kutija dzeb vozduh u gradite i on pred tebe so najubava nasmevka....e sega...posle nekoa vreme od taa sreka on se menuva drasticno i ne te pusta da mu dokazes deka mozes da se boris za nego...on ti pravi razni frki i podli stvari za da te oddaleci od tebe ...a ti ocajno sakas da mu dokazes deka MOZES....ne...ne e on problemot...verata e...ne mu dava da ostane so mene a toj se plasi ,mislam deka poveke za mene odkolku za sebe...zosto ovaa jacina vo ovoj borec koga ke popusti nervno ke kolabriram i pfffffff...tolku...
jas mislam deka ne te saka dovolno.jas znam mnogu brakovi koj se sklopeni bez razlika sto ne se od ista vera,pa da ti kazam dobro im odi.ako toj stvarno te saka toa nema da mu bide problem, a ako saka da te odaleci od sebe a toa deka ste razlicna vera samo mu e izgovor...togas napravi si ozbilen muabet so nego:iopliopp da znaes na sto si:)

Можда и не е проблем само верата?Од кај си баш сигурна дека само тоа е проблемот??
Има многу такви парови што издржале и поминале низ тоа и сега се среќни.Ако се сакате и вашата љубов е голема нема зашто и вие да не успеете да се изборите за љубовта и за вашата среќа.Добро размисли...сигурно нема ни на двајцата да ви биде лесно.Можно е да имате големи проблеми и предрасуди.Верата на некои луѓе многу им значи, можда ќе сакаат он и неговите да ја смениш дали мислиш дека можеш и вреди да го направиш тоа за него??

Mожеби донекаде и во право е што сака да се одалечи од тебе и да те заштити на некој начин, сфати го тоа дека тој ти донел срека ти го променил животот сте имале убави моменти и се друго, ТИ се испречил на патот во право време и место, уште од почетокот си требала да си свесна што и како ке биде,
НО не сакам да сум себичен АКО СИ СПРЕМНА да се бориш за него и целиот свет да е против вас, бори се за својата срека,
верата нема граници , љубовта не препознава вера и религија, на почетокот е тешко, се што се сака се може , но биди спремна дека можеш и све да изгубиш:nesvest:

Ако навистина постои тоа помеѓу вас ниту верата може да ви претставува проблем. Јас би ризикувала се и ако треба би отишла и на крај на светот ако тука не сме прифатени од верски побуди. Ако сметаш дека се сакате ризукувај.
Ама пак ако не постои истата страст како порано откажи се и прифати дека на сите работи им доаѓа крај.

koga ke ispustis eden avtobus doaga drug
vo edna vrska koga se bori samo edniot sekogas ne e vrska tuku trcanje po avtobusot . kolku poveke trcas toj pobrzo vozi :D

ni vera meni nisto ako se sakate ke izmislite nova vasa vera :D
---------------------------
od licno iskustvo

Well only one thing I gotta say... if I may, and while ur face is gray let me tell you that I`m not gay.
Okay, honey, your partner is like your nick name. BRAINLESS. Do you need brainless people?

Од друга страна и него го сфаќам, има фамилија позади која го притиска, ама јас сум растен во комунизмот, каде викаа љубовта ги победува сите граници. Ако тој не може да се соочи со една таква (Смешна) разлика, тогаш и не е доволно заљубен, прерипај го, и барај ја следната коцка во големото Лего царство... цмок цмок... :helou:

Немам ништо против врски кај луѓе од различни вери али јас не би си го дозволила тоа........ те советувам да си продолжиш во живот без неговото присуство и онака според опишаното не ни изгледа заинтересиран за влегување во врска со тебе

Љубовта е за силните луге а не за кукавиците. Ако те сака и ако му значиш тогаш ништо нема да може да ви застане на патот, но, личноста за која сметаш дека е твојот живот се плаши да ти каже дека ти не си неговиот живот. И црнците секогаш се вадат на тоа дека се црнци. Прашај го "колкав" верник е и колку гревови до сега направил, колку пати не ја исполнил волјата на родителите. Како верата не му била пречка да се смува со тебе?

п.с. доколку не сте подготвени да го понесете товарот на животот изберете ја полесната страна. Не тече вода само од еден извор па да мора да запрете таму и да го поминете животот околу него.

da, se soglasuvam so clenot nad mene
sepak, Vistinskata ljubov ne poznava ni dalecina ni starost ni vera
ako dvajca se sakaat nisto nema da gi spreci da se zaedno
ko na pr Romeo i Julija... :)

Koj so kupusi tikvi sadi prodava na bit pazar !

A more zeno nit te saka nit nisto, pominal kejfot sto se zalazuesh ? Udril tipot recka pa sea se vadi demek verata ne mi dozvolue , da bil fraer sto ne go kazel toa pred da go zbrca kopjeto ????

Ljubov nema granici a ova tvoevo e samo crtka i tolku . Surovo ama vistinito deal with that

hi people it's me again!iam nov problem se zacapav vo edno novo dete kaj mene u klas,dali on me sviga pojma neam ali nekako mi e neprijatno toa sto ucime zaedno sto da pravam?

hi people it's me again!iam nov problem se zacapav vo edno novo dete kaj mene u klas,dali on me sviga pojma neam ali nekako mi e neprijatno toa sto ucime zaedno sto da pravam?

Дали си спремна за таква врска?

Пошто ете да речеме се фатиш со него,што кога ќе заврши таа врска дали можеш после тоа да учиш во ист клас со него?
Од искуство ти кажувам не е најпаметно врска со некој што учи во ист клас со тебе. Од искуство:(

Ајде биди паметна каква што верувам дека си.
Што би можела да направиш? Ајде заедно :).
Да не учиш со него - не можиш, односно можиш ама би била најпростото суштество ти текнува и зошто...
Да му се пуштиш или да пуштиш некој во твое име - нема смисла, сепак ти не знаеш дали му се свиѓаш
Да извлечеш од него информација - ова ми изгледа најпаметно па после би решавале што потоа
Е сега да бидеш во врска со школски не мора да се сфати трагично но не е ни супер. Замисли што ќе се деси кога ќе се скарате и тој на ,,не сакање,, ќе издаде дел од вашите интимности на вашите другарчина. Не велам ова ќе се деси али е можно ама сепак зависи од чоекот и толкуу

Точно Ресенчанче... се сложувам со тебе.

Мисија извлекување на информации:
- знаеш како е во клас.... нека подбуцне некоја од твоите другарки, муабети во стил: „аааа колку си одговарате заедно“.... во почеток како на шега, а после доколку има некоја искра... напред.

Ич да не ти е гајле што сте во исти клас. Тоа е...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom