Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.513
Утопија ќе биде кога ќе дојдат и тие, можеби ќе им требаат неколку месеци додека да ги пуштат корењата и ти гарантирам дека исто како со овие пак ќе ни го тргнат сандакот на глава, ова ти е како да ставиш волк да ти ги чува јагнињата.Ниту сум портпарол на сдсм ниту сум советник на Заев да те убедувам зошто он е добар. За мене причината што ќе гласам ,,против ДПМНЕ" на следните избори (се навлажнија ботовите кога го прочитаа зборов) е целосната партизација на сите сфери во општествито, целосното ограбување на државата, и општо прекршување на сите вредности во кои верувам.
СДСМ кога би дошол на власт после ваков граѓански бунт, нема да смее да мрдне со прст, без да наиде на силна критика, а не па да спроведе дел од ова што ни се случува последниве 25 години (од кои последните 10 значително се издвојуваат).
За вториот дел околу револуциите. Од кога сите станавте толкави експерти за организирање на бунт и бутање на режим? Сите кажуваат вака требало, онака требало. Другар ако си толку паметен и ти смета режимот, слободно дојди и кажи го твојот став. Ќе те ислушаме, па може и ќе се согласиме ако кажеш нешто паметно. Дали имало грешки? Секако дека да, но фактот што 90% од барањата на шарената револуција се исполнија, доволно говори за тоа колку добро се организираше овој бунт.
Кој ќе ислуша, војниците од едната или другата страна, живееме во држава каде народот ти е задоен со политиката, на едните ветува едната партија, на другите другата партија, треба да имаш доверба во луѓето за да застанеш пред нив, а тука може само нож во грб да јадеш.