Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Izgleda nemale sredba niti nikakov sostanok u vezi ova teska situacija...se digna prasina dva dena i nastavile sve po staro....tesko ke se izborime so ova...sledna nedela ako nisto ne napravat toa e kraj

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
dali ima nekojj od 2013 so promena na status od finalen otprilika da znaeme dali ja rabota 2013 i dali ke vrata pak na dopolnitelna proverka neka pisi nekoj ako ima

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Другари, да помогнеме на наше другарче овде.

Поднесени молба-стари документи по прекината преписка. Картинчето е исто од интервју.

Како да провери статус, каде, која бројка треба да биде впишана?
25-A-124/ 06.06.2016
И на пер. нумер е напишан овој број со пенкало и ставен е плус и печат.

Член од
7 јуни 2016
Мислења
73
Поени од реакции
104
dali ima nekojj od 2013 so promena na status od finalen otprilika da znaeme dali ja rabota 2013 i dali ke vrata pak na dopolnitelna proverka neka pisi nekoj ako ima
И јас сум 2013 и сеуште чекам на дополнителна ...до кога ке трае оваа безизлезна ситуација незнам .. заглавивме нацело ..дали уопште има некој од 2013 што зедол во скоро време ?

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
Јас денеска поднесов документи, интервјуто ми е закажано за 3 октомври 2017. Многу напред отидоа со тие интервјуа. (n)

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
Јас денеска поднесов документи, интервјуто ми е закажано за 3 октомври 2017. Многу напред отидоа со тие интервјуа. (n)
neka e so srejka nesakam da bidam pogresno svaten tie gi srabotija 2012 i 2013 i tnt normalno e da zakazat intervju za narednata godina a jas koga bev za 4 meseci zakazuvaja intervju ali sepak so srejka od srce pozz[DOUBLEPOST=1465503373][/DOUBLEPOST]
neka e so srejka nesakam da bidam pogresno svaten tie gi srabotija 2012 i 2013 i tnt normalno e da zakazat intervju za narednata godina a jas koga bev za 4 meseci zakazuvaja intervju ali sepak so srejka od srce pozz

Член од
13 февруари 2014
Мислења
233
Поени од реакции
110
Тоа со баба ти е поверојатно, но дај ги и двата само поврзи се правилно со извод од умрени[DOUBLEPOST=1465488014][/DOUBLEPOST]

Со добиен происход мозе да се добие виза за постојан престој во бг, кое ги има истите права како бугарски граѓанин,има право да работи и живее во бг,само треба да имаш некоја сума на пари во прво време и платена кирија за стан за минимум 6 месеци,потоа медицински документ и потврда дека си неосудуван,со неограничен влез и излез од бг.Само прво даваат виза за 6 месеци ,а потоа за постојан престој и за 5 години автоматски добиваш пасош.А работа во бг има колку сакаш за сите профили,јас кога бев во Софија отидов во една фирма и реков дека сакам да работам имаа оглас,колку да пробам,нормално излазав дека имам постојан престој и возачка, прашав кои се условите и рекоа нема услови( замислете го тоа тука)само желба за работа.Осигуран,сабота и недела слободен,празници и плата 700 еу.Се работеше за фирма која доставува млечни производи во Софија и до други градови во бг ,но не подалеку од 150 мк.Па и не е така лошо.Сега не е Германија ама бар е подобро од тука
На муабетов ни сам неможеш да си поверуваш. Просечна плата на дистрибутер во добра фирма во Софија е 700 ЛЕВА а НЕ ЕВРА..

Член од
24 ноември 2015
Мислења
106
Поени од реакции
80
So sreka nekatije xaosje tamu kupista aplikacija.Jas bev na intervju na 2. Juli sega vo Sofija.[DOUBLEPOST=1465506598][/DOUBLEPOST]
So sreka nekatije xaosje tamu kupista aplikacija.Jas bev na intervju na 2. Juli sega vo Sofija.

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135

Поднесени молба-стари документи по прекината преписка. Картинчето е исто од интервју.

25-A-124/ 06.06.2016
Da se pomogne na najverniot clen na forumov WALKMAN moze ova go pisuvam posle par amsteli gledajki go David Getta na live stream,bilo peticii bilo sto no ve molime site da bideme dobrodusni kako sto e on i da pomogneme

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Ostatoci od bivsata preodna vlada vo MP izlegoa turci so pogolemi k.... Go smenija zakonot ekspresno i seuste se k..... A nie ovde moze da debatirame kolku sakame! Si go teraat svoeto i ocigledno nikoj nisto ne im moze!
WAKI почнавмо да тресемо глупости "ТУРЦИ" ај ти се молам,,зарем бугарите во минатото не ја исчистија бугарија од турците како хитлер со евреите,,2/3 турци ке правеле што сакале,толку било лесно,,,сепак мое мислење е,,,нели сега беа брзо нашиве гребатори во посета на БГ. секогаш кога ке отидат нашиве таму наредниот ден има проблеми,,ова е масло на нашиве дебутанти,,..,..,..,ГАРАНТ

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135

25-A-124/ 06.06.2016
Da se pomogne na najverniot clen na forumov WALKMAN moze ova go pisuvam posle par amsteli gledajki go David Getta na live stream,bilo peticii bilo sto no ve molime site da bideme dobrodusni kako sto e on i da pomogneme

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
На муабетов ни сам неможеш да си поверуваш. Просечна плата на дистрибутер во добра фирма во Софија е 700 ЛЕВА а НЕ ЕВРА..

toa 700 leva kolku e vo nasi pari ??[DOUBLEPOST=1465509045][/DOUBLEPOST]
Година и две недење ми помина од интервју и уште сам на "Образувана преписка".Не мрда никако за нас из 2015.До сега би век требало да сум на финални преглед али ништу још нема.

Mrda mrda ......Ti si posle avgust zapisan za proverka ?? zatoa ti se nema smeneto statusot ( vazno e koga te zapisale vo sistemot ) nema veze intevju koga si zapisan vo kompjuterot e vazno

Последно уредено:
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
So sreka nekatije xaosje tamu kupista aplikacija.Jas bev na intervju na 2. Juli sega vo Sofija.[DOUBLEPOST=1465506598][/DOUBLEPOST]
So sreka nekatije xaosje tamu kupista aplikacija.Jas bev na intervju na 2. Juli sega vo Sofija.
од интерес....кјажи како помина.[DOUBLEPOST=1465509386][/DOUBLEPOST]
toa 700 leva kolku e vo nasi pari ??[DOUBLEPOST=1465509045][/DOUBLEPOST]

мислам дека се 250/300 евра

Последно уредено:
Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338

25-A-124/ 06.06.2016

Te citam i te podrzuvam ama nisto ne pravis ako si sam i ako ne se objavi nekoj tekst vo bg novini tie najcitani a ne e loso i na TV da ima e togas mozebi nesto ce se smeni (moe mislenje)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom