Фан Клуб: Интер

i sea sto ocekuvate od suning ili kako idas e vikaa? Kakvi vi se gledistata za idnite 5 godini na inter ? Ajde kazete pa da znaeme po nekoja godina dali sme naprav pat ili ne.Da ne bide po 5 godini : Inter se bori za ls konstantno i uspeshni sme.Zatoa sea kazete da znaeme kakvo e vasheto glediste.
I + me interesira,koga ocekuvate da bideme megu evropskite giganti i da sme sekoj godina vo 1/4 ili 1/2finale od ls.?

Во исто време си ми вратил во постот погоре, да не испадни те књавам намерно.
Во ред е, се разбравме. ;)

Мада и покрај се ПСЖ некако многу се издигна и покрај тоа ваше ФФП. И во многу кус период. Вистина ПСЖ можи немаше долгови но и тимов што го изградија вреди тешки пари. Што колку и да имаш пари сепак е ризик, ама ризик ствара капитал така да... :D[DOUBLEPOST=1465409257][/DOUBLEPOST]@Џони Вајсмилер еве дискутиравме, за нешто ти беше во право, за нешто можи и јас (еве поќето ти биди :D)
a дали се навредивме нешто? o_O
Мислам не. :cautious::D

Видиш...

Не бе другар зошто да се вреѓаме тамам работа,сепак сме тука да продискутираме и да размениме мислење во врска со нашиот омилен клуб :D

Јас ти го почитувам твоето мислење и верувај дека јас сум дупло повеќе од тебе исфрустриран за Интер што е во ваква состојба и ако имаш забележано дека неможам да се помирам со тоа што Рома и Наполи не доминираат со години и заради нив неможиме да фатиме ЛШ ..ама знам дека не се тие виновни туку нашите се неспособни и не знаат да водат клуб јбг а Морати и претходната управа верувај е 98% виноввна поради ова што ни се случува ..барем јас така мислам :D

Кај ПСЖ вредеше тој ризик бидејќи како што напоменав имаа сопствен стадион и мизерна конкуренција за место во ЛШ што се два огромни фактори во денешниот фудбал..па постепено ги вадат парите иако реално на арапите не ни му требаат бидејќи ионака се преполни :D

i sea sto ocekuvate od suning ili kako idas e vikaa? Kakvi vi se gledistata za idnite 5 godini na inter ? Ajde kazete pa da znaeme po nekoja godina dali sme naprav pat ili ne.Da ne bide po 5 godini : Inter se bori za ls konstantno i uspeshni sme.Zatoa sea kazete da znaeme kakvo e vasheto glediste.
I + me interesira,koga ocekuvate da bideme megu evropskite giganti i da sme sekoj godina vo 1/4 ili 1/2finale od ls.?

:pos:(y)

Што се однесува до мене,јас очекувам сериозно да загризат за поквалитетни играчи и да купат проверен напаѓач и добри крила каде можат лесно да се бушат помалите екипи и да се обезбеди ебаното 2-ро или 3-то место..и редовно учество во ЛШ бидејќи преку куро ми е од Наполи и Рома.

За подоцна со самото учество во ЛШ да се добиваат солиден прилив на финансиски средства и да се почни да се мисли за сопствен стадион бидејќи 2030 ќе дојди и уште на Меаца ќе играат овие нашите

Што се однесува до мене,јас очекувам сериозно да загризат за поквалитетни играчи и да купат проверен напаѓач и добри крила каде можат лесно да се бушат помалите екипи и да се обезбеди ебаното 2-ро или 3-то место..и редовно учество во ЛШ бидејќи преку куро ми е од Наполи и Рома.

За подоцна со самото учество во ЛШ да се добиваат солиден прилив на финансиски средства и да се почни да се мисли за сопствен стадион бидејќи 2030 ќе дојди и уште на Меаца ќе играат овие нашите

Е ова е веќе здрав навивачки став! (y)

Проблемот од 2011 до 2016 со трансферите беше дел во управата дел во финансиите. Нашиве кога требаше да земат некого они ги земаа Скелото и Роки, а некој ги зимаше Пирло и Барзаљи за ич пари, ако ми ја сфаќате поентата. Е сеа тука на сцена настапија и финансиите, се заинтересиравме за Дибала, дојде Јуве со појака понуда и чао, се заинтересиравме и за други, исто така добивме едно големо чао. Третата и најбитна причина беше неиграњето во ЛШ, што е сосема нормално. Многу јасно дека скоро секој би го избрал Јуве или Наполи пред Интер во претходниве 2-3 години. И двете екипи редовно играат ЛШ, стабилни финансиски, имаат добри проекти...

Е сеа од ланската сезона и нашиве почнаа да се оправаат на тоа поле, веќе не се земаат ретардирани играчи, сепак Љаиќ, Јојо, Муриљо, Миранда, Кондогбија..., се се тоа разумни и добри трансфери. Секако дека имаше и по некој кикс како Мело, али впрочем каде и ги нема? Битното е да не се 9 од 10 феил трансфери.

Сега со доаѓањево на жутиве мравки очекувам уште постабилен Интер на финансиски план и доаѓање на уште неколку добри играчи, пред се десен бек МОРА. Ај лево Еркин го пазарија, може ќе се погоди, кој го знае, во средина ете Банега и веројатно Јаја Туре, така да ќе мора еден десен бек и штопер обавезно. Не може само со Хуан, Муриљо и Миранда да останеме, мора бар уште еден централен.

Види вака Џонтрас,во клубот постојат еден куп скаути,тренери и менаџери кои треба да си ја бркаат работата во поглед на евентуалните нови играчи и како да се избалансира тимот..фала богу дека неможиме да ги доведиме Суарез и Агуеро ама затоа со тие пари можиме да доведиме некои други анонимци што треба во иднина да се погодат и да станат играчишта.

А Интер како клуб никој не му е виновен што досега не изградија еден систем со добар стратег што треба да функционира и да се доведуваат играчи што лесно ќе се вклопат во системот и во иднина ќе можат да се продадат за солидна сума..на пример ете Дибала,тој да дојдеше хипотетички кај нас ќе беше невиден флоп..бидејќи Интер како екипа нема изграден систем и стабилен тренер што за еден играч да можи да си ги искажи својте квалитети..тука проблемот е суштински и многу подлабок од тоа што го гледаме.

Си има таму скауди и треба да си има изграден план за во иднина на кој начин треба да се работи и како да се вложат евентуалните пари добиени од трансфери..со таква работа Манчестер Јунајтед и Баерн Минхен станаа гиганти рамо до рамо со Барса и Реал каде можат да му парираат финансиски..со таква работа Јувентус ќе стигни на тоа ниво а ние тука се расправаме за глупости од типот "уа Тохир срам да тие што го продаде Ковачич".
Муабетот ми е за Икарди, еве баш него го донесоа у период кога тимот е у хаос и не знае кај тера цела управа со трансферите. Трансферот на Икарди за 9-11 милиони е најбољи трансфер у последниве 5 години. Зицер трансфер, страва шпиц за тие пари и пази дечково дава по 20 гола у тим без грам креативци.
Замисли да има некој Озил позади него. :shook: Се смееше коа ти викав дека у Арсенал со таква тројка креативци позади него ќе даде 100 гола.

Зашто да го продадеш него за 50 милиони кога никако нема да можеш да најдеш квалитетна замена. Еве ја стварно не можам да се сетам на некој шпиц, доволно квалитетен што ќе ти гарантира 20+ гола у сезона во тим кој што не игра ЛШ, патем да се донесе за сума до 50 милиони евра, нели праиме муабет ако го шитнеме Икарди за 50.

Зошто да се продаде Икарди и да се донесе анонимец, пази шпиц играч е ова, не можеш да се коцкаш со анонимци.
Анонимци нека бидат некои крила, бекови пошто тоа неаме ни за лек.
Може да се скрпат пари и без да се шитне Икарди.
Еве на пример, земи им 10-15 милиони на ПСЖ плус Сиригу, земи пари од Брозовиќ некои 20 милиони или трампај го за Љајиќ, од тие мртвите Дамбо, Ранокија и компанија да собереш 10, шитни го Мело у Кина за 15.
Банега е договорен без пари, Еркин без пари, земи го Јаја Туре без пари, земи го Теишеира на позајмица, и со тие 30 милиони што си ги заработил почасти се со некој бек, Орие или тој од Монако од кај кур знам као се вика. :D

Е богами треба плеј...
А и не гледам на повидок некој таргет да имаат косоокиве.

Е со плеј не можеш да се коцкаш, нема анонимци, мора искусен.

i

Добро бе овој Манчини ќе умре ли некогаш ? Семката да му ја ебам .... кој кур пак копачи ко Туре ми бркаш да ти ебам се најмило по список, фризурчето да ти го наквасам со семен се да ти изнаебам ..... Зимај го Габриел да ти ебам се најмило!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom