Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ова ти кажува јасно. Ако СЈО е всушност јавното обвинителство, тогаш што е „обичното“ јавно обвинителство? Едно е „вишок“. Јерго... не си во право, туку бараш „рачки“ за да го докажеш она што е сосема јасно секому.
Кога е форма во прашање, во право сум. Уставот "признава" јавно обвинителство и ние го имаме истото. Да можеби се јавува некаква дуалност, ама тоа формата не ја менува.
Ако правиме муабет за суштината на работите, тогаш ти не си во право.

Во принцип, исто ти се фаќа. Прифати си дека СЈО постои и функционира според законските правила. Прифати дека СЈО ќе продолжи да постои и ќе си ја брка работата.Таа е реалноста,ти не можеш да ја промениш. Можеш да продолжиш да лупаш глава во ѕид и да викаш "Неуставно!", ако ти е некаква утеха.

Леле мајко уште се дискутира за тоа дали СЈО било уставно или не :facepalm:

Абе цел свет, цел сончев систем го поддржува СЈО како институција.. Не му ни треба согласност од Уставен, пошо и да биде изгласана неуставноста на СЈО - за брзо ќе ја поништат. Освен ако се купува време, па секоја блокада на правдата е добредојдена.

СЈО (ќе морам вака да се изразам) е практично надуставна институција пошо чуварите на уставните вредности не се решение на проблемот, туку дел од проблемот.
Не е надуставна.
Кога е уставот во прашање, тро лабав(к)о е поставена, ама законски е пристојно укотвена. Нели,дур уставниот суд не пресече. Надворешниот фактор е башка во муабетов.

@Сталкерот не се јавува дуалност, дуалност е невозможно да се јави освен ако не збориме за некакви параинституции.

Пржинскиот договор и законот за СЈО се еден вид општествен договор меѓу политичките партии кои го претставуваат целиот "активен" народ.
Со тоа што секоја страна е согласна со свој потпис, договорот и предвидените закони и институции имаат приоритет над постоечките. Посебно над постоечките институции за кои сите се согласни дека се корумпирани.

Не треба никој да чека уставен да се произнесе, тие немаат надлежност да решаваат додека трае ситуацијава, де јуре не се хиерахиски повисок орган.

Не е надуставна.
Кога е уставот во прашање, тро лабав(к)о е поставена, ама законски е пристојно укотвена. Нели,дур уставниот суд не пресече. Надворешниот фактор е башка во муабетов.

Се е правно потковано а надворешниот фактор е токму тој што "сече" па затоа не може да биде башка во муабетов.

Уставен го видовме... си работи на џојстик :)

во зградата каде што живеам единствено е добар избирачкиот список по ЕМБГ...по адреси не функционира, пола луѓе не се прикажани. А тоа што имаме куќен број по старо и по ново е друга приказна, но и на двата броја да ставиш нема ни пола луѓе... едноставно многу луѓе воопшто и не ажурираа ако ги нема во избирачки список , а избирачкиот список по ЕМБГ е всушност реалниот...

Не може да има лажни ЕМБГ?

СЈО (ќе морам вака да се изразам) е практично надуставна институција пошо чуварите на уставните вредности не се решение на проблемот, туку дел од проблемот.
OK, тоа е твое мислење, немаат сите исто. Затоа постојат закони, за да има унифицираност. Да не толкуваме секој за себе, според наши мислења...[DOUBLEPOST=1465392538][/DOUBLEPOST]
Во принцип, исто ти се фаќа. Прифати си дека СЈО постои и функционира според законските правила...
Да, има закон за СЈО и тоа делува законски, но законот... хммм...
ОК... да ве прашам нешто. Сте помислиле ли дали на „чуварите“ на „пржино“ (ЕУ и САД) може некој да помисли да им каже да го прекршат уставот во нивна држава и уште да им се сугерира никако уставен суд да не донесе (правилна) одлука (за поништување). Ќе ги бомбардираат, како навредени до крајна граница. И место овде да се залагате за право и закон... се залагате за спротивното. Никој не вели да не се става ред, на криминал, на што и да е.. но не со незаконски средства.
ПС: Може ли некој да е осуден во РМ на смртна казна? (Заради државни „виши“ цели)

Последно уредено:
Не може да има лажни ЕМБГ?
какви лажни ЕМБГ, тука во 3 влеза и 24 стана живеат најмалку 90 луѓе а на ИЗБ.Список по адреса нема ни 30... каракаша се направи, ама луѓето не пријавуват...впрочем ако ме има по ЕМБГ не ме занима списокот по адреса или по име и презиме...

какви лажни ЕМБГ, тука во 3 влеза и 24 стана живеат најмалку 90 луѓе а на ИЗБ.Список по адреса нема ни 30... каракаша се направи, ама луѓето не пријавуват...впрочем ако ме има по ЕМБГ не ме занима списокот по адреса или по име и презиме...

Ништо не разбрав од ова, а и не ми одговори на прашањето.

Ништо не разбрав од ова, а и не ми одговори на прашањето.
abe istite luđe živeem tuka 27 godini ( vselena e zgradate 1989) i sega vo spiskovite po ime i prezime ima samo tretina luđe ..
lažni EMBG ne postojat, samo galamea nikoj ne dade nitu eden primer na lažen EMBG... drugo e falsifikat na isprava, toj identitet nema dokumentacija voMVR i ministerstvo za Pravda, kade se izdavaat EMBG ako ne si znael, MVR e samo servis za izdavawe na lični ispravi

Последно уредено:
abe istite lu]e \iveem tuka 26 godini ( vselena e zgradate 1989) i sega vo spiskovite po ime i prezime ima samo tretina luđe ..
lažni EMBG ne postojat, samo galamea nikoj ne dade nitu eden primer na lažen EMBG... drugo e falsifikat na isprava, toj nema dokumentacija vo ministerstvo za Pravda, kade se izdavaat EMBG ako ne si znale, MVR e samo servis
Мртви луѓе гласаа.

Сендвич, како влог е доволен за кладба со тебе.
а може и вака, прифаќам:

27443730232_04a441a773.jpg

naah, вас ви се доста ветувања и сендвич.
Тоа што стоите зад одроден кој и еба матер на земјава и народов, нема везе.

mrtvi luđe možebi imalo na izbirački spisok, no ne e dokažano deka glasale, a sega davam primer živi luđe ne se vo izb.spisok po ulica i broj , ime i prezime, samo po EMBG
тоа што не сте се одјавиле и пријавувале на фактичко живеалиште е ваша вина и подлежи на казна. Тоа за фиктивните мб, има. Бесполезно се враќаш на веќе утврденото од пред 2-3 месеци. Ене, Брвеница имаш 130 гласачи на една адреса. Утврдија нешто, ги избришаа?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom