Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Тачно: повторувањето е мајка на учењето.
А вистинита не ја напиша...[DOUBLEPOST=1465386740][/DOUBLEPOST]

Тешко на родот човечки, кој западнал во лагата...[DOUBLEPOST=1465386811][/DOUBLEPOST]

Алал да ти е; дека лагата ти омилела, тоа е појќе од очигледно, ама баш и не е некоја причина за самопофалба...или можеби е‘?...

Тешко тебе кој шириш клевети и омзара! :)
тешко на Телемата со тебе

Тешко на христијанството со лицемери како тебе. Или се навикна истото, затоа и очигледни се неговите испади, од реалност па се до форум! :)

200 евра кеш плус ваучер од 100 евра за во Тинекс месечно од страна на Првата реформирана Зоостаријанска црква за чии цели пишувам овде
А за мене што те инспирирам?
Ни една милка.... убо. убо.
Ќе видиш кога ќе стигниме на оној свет после годиниве што идат. :)

Во моментов фала Богу немам некој тешкотии.
Со минатите тешкотии расчистив.
И само љубовта остана... ми остана само да ги сакам луѓето да се радувам на успесите и добрите работи кај блиските и да го сакам Бог. Немам причина да не Го сакам. И доброто и лошото што Бог ми ги подари се урамнотежија овде. На сите им ја посакувам истата рамнотежа во животот.

И јас ти посакувам рамнотежа, љубов и просперитет, а останатите се дојдени на форумот да тролаат и само за да навредат некого, не ме интересираат, ти си пример како некој треба да ги брани ставовите на својата религија! Продолжи да ги шириш своите крилја.. :)

А за мене што те инспирирам?
Ни една милка.... убо. убо.
Ќе видиш кога ќе стигниме на оној свет после годиниве што идат. :)
на различни места ќе ојме “онаму“, милката ќе ја јади некоја неваљала девојка...

Тешко тебе кој шириш клевети и омзара! :)

Потсети ме, кај ја виде омразата кај мене кон тебе? Кај ја виде клеветата?

Припадниците на „соседната„ религија на форумов, штом добијат некое незгодно прашање, истото тоа прашање го квалификуваат како „провокативно„, иако не можат да одговорат на истотото.

Зашто сметаш дека ширам омраза или клеветам? Зашто наместо одговор на поставено прашање, пишуваш свои фантазии?

Дали укажувањето на нечија заблуда е исто што и клеветење или омраза?

на различни места ќе ојме “онаму“
Незнам Лет 3
Пишуваше на фб
Душата кога ќе се најде во рајот или во пеколот е изненадена од две три нешта
1.од фактот дека е таму кај што е
2.тие што не ги очекувал се со него
3. тие што ги очекувал - не се
:)

Потсети ме, кај ја виде омразата кај мене кон тебе? Кај ја виде клеветата?

Припадниците на „соседната„ религија на форумов, штом добијат некое незгодно прашање, истото тоа прашање го квалификуваат како „провокативно„, иако не можат да одговорат на истотото.

Зашто сметаш дека ширам омраза или клеветам? Зашто наместо одговор на поставено прашање, пишуваш свои фантазии?

Дали укажувањето на нечија заблуда е исто што и клеветење или омраза?

Кога си поставил ти прашање со намера да добиеш одговор. Се трудев да одговорам кога ме праша за Кали, те снема без да кажеш ништо. Што имам јас ако ти одговорам на твоите прашања, ти си човек што без да знае тврди дека некаде се прават нешта за кои што тоа не е вистина! Со такви не се разговара, ти не знаеш да дискутираш. Да не се тука твоите соверници да те малку boost-нат ренде те направија сите!

Незнам Лет 3
Пишуваше на фб
Душата кога ќе се најде во рајот или во пеколот е изненадена од две три нешта
1.од фактот дека е таму кај што е
2.тие што не ги очекувал се со него
3. тие што ги очекувал - не се
:)
да не беше фејзбук и википедија ќе седевме неинспирирани во духовен мрак и незнаење

Кога си поставил ти прашање со намера да добиеш одговор. Се трудев да одговорам кога ме праша за Кали, те снема без да кажеш ништо. Што имам јас ако ти одговорам на твоите прашања, ти си човек што без да знае тврди дека некаде се прават нешта за кои што тоа не е вистина! Со такви не се разговара, ти не знаеш да дискутираш. Да не се тука твоите соверници да те малку boost-нат ренде те направија сите!

- Поставувам прашање од проста причина: за да добијам одговор. Просто и едноствао, нели?
- Што се тиче Кали, се утепа од препишување нешта, кои не ги знаеш од свој опит. Кога те прашав за твоите „импресии„ кога го гледаш ликот од Кали, пак почна со без везе одговори, така да нема потреба од дополнително коментирање...
- Нешта кои некаде се прават веќе се евидентирани, и тоа од полициските увиди и од истражувачите на тајните друштва. Сите тие нешта, за Црквата се одамна позната работа. Денес, тешко дека можеш нешто да сокриеш, а да остане тајно. Тоа Христос одамна ни го навести.
- Тоа правење „ренде„ е само твоја заблуда: ако некој не се согласува со мене а при тоа не може да одговори на тоа што е прашан, не значи дека ме направил „ренде„.
-Со моите соверници, како што гледаш, имам добар муабет.

да не беше фејзбук и википедија ќе седевме неинспирирани во духовен мрак и незнаење
Ти кажувам дека е чкртка од фб да не мислиш дека е некоја догма или некое мое мислење...
Некогаш има некоја скриена вистина во тие чкртки... не можеш за сигурно да знаеш дали е некој добар или лош по душа и не можеш да знаеш кој што мисли без разлика дали се декларира од некоја религија или како атеист, ни кој како ќе заврши во животов и после овој живот.

- Поставувам прашање од проста причина: за да добијам одговор. Просто и едноствао, нели?
- Што се тиче Кали, се утепа од препишување нешта, кои не ги знаеш од свој опит. Кога те прашав за твоите „импресии„ кога го гледаш ликот од Кали, пак почна со без везе одговори, така да нема потреба од дополнително коментирање...
- Нешта кои некаде се прават веќе се евидентирани, и тоа од полициските увиди и од истражувачите на тајните друштва. Сите тие нешта, за Црквата се одамна позната работа. Денес, тешко дека можеш нешто да сокриеш, а да остане тајно. Тоа Христос одамна ни го навести.
- Тоа правење „ренде„ е само твоја заблуда: ако некој не се согласува со мене а при тоа не може да одговори на тоа што е прашан, не значи дека ме направил „ренде„.
-Со моите совернци, како што гледаш, имам добар муабет.

Од каде ти Мики знаеш дека јас сум препишал нешто? Зарем ти твоите коментари не ги пишуваш од база на тоа што си прочитал во животот од некоја книга, доколу имаш воопшто прочитано освен библиски стихови на интернет! Теши се дека не те направиле ренде, така е кога шириш безсмислици, се си има баланс, а вистината си доаѓа на виделина! :)

Ти кажувам дека е чкртка од фб да не мислиш дека е некоја догма или некое мое мислење...
Некогаш има некоја скриена вистина во тие чкртки... не можеш за сигурно да знаеш дали е некој добар или лош по душа и не можеш да знаеш кој што мисли без разлика дали се декларира од некоја религија или како атеист, ни кој како ќе заврши во животов и после овој живот.

andrić.jpg

Ова е оној „христос“ кој што имавте доволно време да го испеглате на различни начини и од него создадете „сончев мит“ за да издржи еонот, иако не разбирам зошто...

Да знаеше малку повеќе за Телема, тајни Редови, иницијации - да разберев дека нешто знаеш, па зборуваш, па да треба да развиваме дискусија. Вака, што да ти кажам... што да ти речам. Нормално дека така ќе зборуваш кога не си запознаен со философијата на Телема која што е Закон на новиот Еон.

Пустата желба да биде како што веруваш да биде ти ги мати сметките во однос на новиот еон и зборуваш сешто за пуста желба да ни покажеш како стариот еон и законот запишан од следбениците на вашиот „месија“, па и Мухамед после 600 години, е важечки закон и денес врз целото човештво...

Не е така денес и нема да биде никогаш така во иднина... и ти го знаеш тоа, инаку не би доаѓал тука и би ме заморувал со твоето незнаење за новиот еон и новото време.
Големиот страв од „крајот на времето“ навистина ќе создава фанатици уште барем минимум еден век, како што знае да каже еден мој пријател...
Се надевам дека греши... дека времето ќе биде пократко ;)

Бесцелно трошење време?
Или сепак нешто друго ќе да е...? :sneaky:
Не ќе да сме толку немоќни, како што сакаш ти да си веруваш, нели? ;)
Бидете како децата радувајте се на Вистината, а вие старци чудни во своето неуко искуство, сеуште се радувате на магија и фантазми...:(

Крајот на времето е почеток на христијанската есхатолошка радост-мараната-дојди Господи, стравот е кај фантасите кои низ времето го изгубија идентитетот, одвреме навреме наѕирајќи го изгубениот лик при сожалувачко внимание на филантропите.:)

Научи прво што е магија, што е магика, што е јога, што е иницијација, што е О.Т.О., што е Телема, што е A.'.A.'. ...
На Google слободно напиши: Што е Магика или Што е Иницијација, што е О.Т.О. - ќе излезе нешто :)
Има книги од друга страна, лесно достапни, ако имаш време и потреба - научи.

Не мислам со тебе да „тепам“ сега мртов коњ со верување дека ќе трча.
Си кажавме што имаме да си кажеме, незнаењето за овие работи и фантастиката чувај си ги за во црква и за дома, со твоите ако те слушаат...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom