Zdravo
Ovde, vo arhivot na nasata tema, ce najdes dok. intervju i drugo ako nesto te interesira:
http://forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-Архива-на-документи-и-процедури.81252/
Okolu molbata, ovae daden tekst od nas kolega:
"Do
Miniserstvoto za blgarsko grazdanstvo ( ti najdi kako se pisuvaat pravilno zborcinjata)
Jas Walkmen go zamoluvam Ministerstvoto za bugarsko grazdanstvo, da mi bide razgledana prepiskata koja sto bese prekratena po nepoznati prichini.
E saa jas oddole napisah - VE MOLAM ZEMETE VO OBZIR DEKA podnesuvam dopolnitelni dokumenti TIE I TIE. I POKRAJ USPESNOTO INTERVJU, I GODINITE KOI GI POMINAV VO CEKANJE, SE NADEVAM DEKA KE BIDAM VRATEN VO PROCEDURA.
ADRESA: ( JA PISUVAS)
EMAIL: (PISUVAS TVOJ LICEN-NEKA BIDE PO MOZNOST TVOETO IME I PREZIME)
C УВАЖЕНИЕ
(КРАТОК ПОТПИС ЛИЧЕН)
JA PODDAVAS I KE TI KAZE ZENATA NA SALTER BROJ 5 DALI E SE V RED. I TI DAVA NOV BROJ.
AKO NESTO SI POPOLNIL NE KAKO STO TREBA KE TI KAZE ZENICKATA, PRIJATNA BESE NAJMNOGU OD SITE."
P.S. I, kolku sto razbrav, ovie dokumenti so molbata se ponesuvaat vo zgradata, dole na prizemje, kade sto prv pat dobivme kartonce broj. Za ova ne sum siguren dali e tocna informacija. Nekoj ako znae neka napise.