Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Zdravo
Ovde, vo arhivot na nasata tema, ce najdes dok. intervju i drugo ako nesto te interesira:
http://forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-Архива-на-документи-и-процедури.81252/

Okolu molbata, ovae daden tekst od nas kolega:

"Do
Miniserstvoto za blgarsko grazdanstvo ( ti najdi kako se pisuvaat pravilno zborcinjata)
Jas Walkmen go zamoluvam Ministerstvoto za bugarsko grazdanstvo, da mi bide razgledana prepiskata koja sto bese prekratena po nepoznati prichini.
E saa jas oddole napisah - VE MOLAM ZEMETE VO OBZIR DEKA podnesuvam dopolnitelni dokumenti TIE I TIE. I POKRAJ USPESNOTO INTERVJU, I GODINITE KOI GI POMINAV VO CEKANJE, SE NADEVAM DEKA KE BIDAM VRATEN VO PROCEDURA.

ADRESA: ( JA PISUVAS)
EMAIL: (PISUVAS TVOJ LICEN-NEKA BIDE PO MOZNOST TVOETO IME I PREZIME)

C УВАЖЕНИЕ

(КРАТОК ПОТПИС ЛИЧЕН)

JA PODDAVAS I KE TI KAZE ZENATA NA SALTER BROJ 5 DALI E SE V RED. I TI DAVA NOV BROJ.

AKO NESTO SI POPOLNIL NE KAKO STO TREBA KE TI KAZE ZENICKATA, PRIJATNA BESE NAJMNOGU OD SITE."

P.S. I, kolku sto razbrav, ovie dokumenti so molbata se ponesuvaat vo zgradata, dole na prizemje, kade sto prv pat dobivme kartonce broj. Za ova ne sum siguren dali e tocna informacija. Nekoj ako znae neka napise.
Walkman, мала исправка не постои министерството за блгарско гражданство туку дирекција блгарско гражданство при министерството на правос'дието

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
A ti bese vo Sofija otkoga te prekratoa? Toj nov broj znaci neso kao odpolnitelno brojce ili nanovo cekas so tie od ovaa godina?
Ne sum bil. Ova mi e informacija dadena od drug nas kolega ovde na forumot.

Gore se resava situacijata. Reakcijata ovie dena koja sto e aktivna e prvobitno zaradi stite prekrateni prepiski. ZOSTO? Se postavi vo petokot gore toa prasanje!

Ajde po logika, idemo dalje. Vo razgovorite sto se najveni deka ce se vodat ovaa nedela, temata ce bide -Generalno resavanje na situacijata -priznavanje na dokumenti od bratucedi, i ostala rodbina, kako i potvrdite.

Ako se dogovorat deka toa administrativno ce bide regulirano na nacin, vo idnina takvite dokumenti MP i Agencijata za grazdanstvo da gi priznavaat i deka site vo ovoj moment koj sto se so status cekanje, finalen itd, toa znaci deka ce im bide odobreno dobivanje na Blgarsko drzavjanstvo. Posekako deka, tema na razgovor ce bide, site prekrateni administativno, sistemski da bidat vrateni vo redovna procedura za dobivanje na BG grazdanstvo.

Idenjeto sega vo Sofija vo ovoj moment e golema dilema. Onoj koj sto ima stari dokumenti vednas moze slobodno da ide. Ostala raja moze samo da poceka da vidi sto i kako ce bide odluceno.[DOUBLEPOST=1465381368][/DOUBLEPOST]
Walkman, мала исправка не постои министерството за блгарско гражданство туку дирекција блгарско гражданство при министерството на правос'дието
Fala ti za korekcija. Se izvinuvam na ostanatite na forumot za napisan lapsus. Pozdrav @paparak

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Kako mislis ako ne pisuva nacionalnost blgarin ? Koga samite svidetelstva od krstevkite se na bugarski piseni i jasno pisuva bugarska egzarhija ..mnogu jasno deka se bugarska nacionalnost nemora toa da se potencira a i nikade vo dokumentot nema mesto za potenciranje tuku celiot dokument e na bugarski i e od bugarskata egzarhija taka da ..
Pa toa i jas mu go pisav na @paparak, toj tvrdi deka demek samo na tie dokumenti kaj sto pisuvalo nacionalnost blgarin, kako na negovoto sveditelstvo so piselo, samo tie pominuvale, demek, a drugive ami, voeni kniski ( koj se patem receno mnogu pojak dokument od svidetelstvo, ne pise nacionalnost blgarin) pa nema koj go odbile so takov dokument, isto i na krstenicite od blgarska egzarhija ne pise koja nacionalnost si, isto ne odbile do sea nikoj, @paparak pretera so zaklucocive.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Pa toa i jas mu go pisav na @paparak, toj tvrdi deka demek samo na tie dokumenti kaj sto pisuvalo nacionalnost blgarin, kako na negovoto sveditelstvo so piselo, samo tie pominuvale, demek, a drugive ami, voeni kniski ( koj se patem receno mnogu pojak dokument od svidetelstvo, ne pise nacionalnost blgarin) pa nema koj go odbile so takov dokument, isto i na krstenicite od blgarska egzarhija ne pise koja nacionalnost si, isto ne odbile do sea nikoj, @paparak pretera so zaklucocive.
Dobro, zatoa sme sie tuka pa i da se koregirame ako treba.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Јас не претерувам туку од правосадието. Ако се чита убаво на сите кандидати кои се вратени последните неколку месеци на дополнителна пишува да престават документ за взходашт блгарин. Знаеш што значи тоа. Има луѓе кои со воени книшки или венчаница од права линија се вратени. Како тоа да се објасни? И мене ме одбија со диплома на дедо ми офицер за происход, а се борел и на фронт. Сепак офицер е поголем чин од војник, кој служеле војска знаат. А лично Борис Вангелов го прашав минатата година на конференција во Битола зошто ДАБЧ не ми го призна тој документ ми рече дека може да ме вратат од правос'дието бидејќи не пишува националност.И он рече дека е лудило ама е бирократија и самоволие. Затоа го изнесувам проблемот, дај боже да се договорат да пуштат и со двајца сведоци ама ситуацијата е многу затегната во последно време.

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
дали некој знае кога била мобилизацијата за бугарски војници , негде од 1914 до 1920, ама тоцно ми треба , знам дека во тоа време мојот дедо бил бугарски војник ама незнам точно кога бил , се вратил од војска кога изгубила бугарија(капитилирала бугарија) бил во војска во варна нема ми одговори некој кој што познава историја

Член од
26 јуни 2015
Мислења
14
Поени од реакции
2
Zdravo
Ovde, vo arhivot na nasata tema, ce najdes dok. intervju i drugo ako nesto te interesira:
http://forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-Архива-на-документи-и-процедури.81252/

Okolu molbata, ovae daden tekst od nas kolega:

"Do
Miniserstvoto za blgarsko grazdanstvo ( ti najdi kako se pisuvaat pravilno zborcinjata)
Jas Walkmen go zamoluvam Ministerstvoto za bugarsko grazdanstvo, da mi bide razgledana prepiskata koja sto bese prekratena po nepoznati prichini.
E saa jas oddole napisah - VE MOLAM ZEMETE VO OBZIR DEKA podnesuvam dopolnitelni dokumenti TIE I TIE. I POKRAJ USPESNOTO INTERVJU, I GODINITE KOI GI POMINAV VO CEKANJE, SE NADEVAM DEKA KE BIDAM VRATEN VO PROCEDURA.

ADRESA: ( JA PISUVAS)
EMAIL: (PISUVAS TVOJ LICEN-NEKA BIDE PO MOZNOST TVOETO IME I PREZIME)

C УВАЖЕНИЕ

(КРАТОК ПОТПИС ЛИЧЕН)

JA PODDAVAS I KE TI KAZE ZENATA NA SALTER BROJ 5 DALI E SE V RED. I TI DAVA NOV BROJ.

AKO NESTO SI POPOLNIL NE KAKO STO TREBA KE TI KAZE ZENICKATA, PRIJATNA BESE NAJMNOGU OD SITE."

P.S. I, kolku sto razbrav, ovie dokumenti so molbata se ponesuvaat vo zgradata, dole na prizemje, kade sto prv pat dobivme kartonce broj. Za ova ne sum siguren dali e tocna informacija. Nekoj ako znae neka napise.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Јас не претерувам туку од правосадието. Ако се чита убаво на сите кандидати кои се вратени последните неколку месеци на дополнителна пишува да престават документ за взходашт блгарин. Знаеш што значи тоа. Има луѓе кои со воени книшки или венчаница од права линија се вратени. Како тоа да се објасни? И мене ме одбија со диплома на дедо ми офицер за происход, а се борел и на фронт. Сепак офицер е поголем чин од војник, кој служеле војска знаат. А лично Борис Вангелов го прашав минатата година на конференција во Битола зошто ДАБЧ не ми го призна тој документ ми рече дека може да ме вратат од правос'дието бидејќи не пишува националност.И он рече дека е лудило ама е бирократија и самоволие. Затоа го изнесувам проблемот, дај боже да се договорат да пуштат и со двајца сведоци ама ситуацијата е многу затегната во последно време.
Abe ti imas li 2 grama pamet sto izmisluvas tuka?
bile vrakjani so voeni kniski, koi se bre tie vrakjanite so voeni knisni? i so vencanici? DADA samo ti kje dobies, drugive nie nikoj, samo ti, i toa so svedelstvo, najslab od site stari dokumenti, abe begaj tamu, ne se cukaj u gradi, nemoj da places posle tuka, da ti dadat klocata i tebe.

E eve @bobi-skk e clenot odbien so takvo svidetelstvo, neka ti kaze bobi kako nego go prekratile so istoto svidetelstvo so koe sto tolku se cukas u gradi so nego.

Последно уредено:
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Abe ti imas li 2 grama pamet sto izmisluvas tuka?
bile vrakjani so voeni kniski, koi se bre tie vrakjanite so voeni knisni? i so vencanici? DADA samo ti kje dobies, drugive nie nikoj, samo ti, i toa so svedelstvo, najslab od site stari dokumenti, abe begaj tamu, ne se cukaj u gradi, nemoj da places posle tuka, da ti dadat klocata i tebe.

Не вреди да ти одговорам зошто имаш простачки вокабулар и ќе те замолам поради достоинство на форумот да се воздржиш од лични увреди. А дали јас ќе добијам или не, не е во моја надлежност и сигурно нема да плачам ако ме одбијат.

A

andrea85

Гостин
@paparak Tи се молам малце позитива. Тука такви информации не сакаме да слушаме негативни, да тоа е ситуација али се е можно , deja vu во Бг веке. да се поддржеме едни со други и мотивираме.Јас да ти кажам сега во среда ке закажувам за интервју само со потврда од БККС , со оглед на ситуацијава немам шанси но сепак не се откажувам ;) кај што е господ никој не е :angel:[DOUBLEPOST=1465385403][/DOUBLEPOST]
@paparak Tи се молам малце позитива. Тука такви информации не сакаме да слушаме негативни, да тоа е ситуација али се е можно , deja vu во Бг веке. да се поддржеме едни со други и мотивираме.Јас да ти кажам сега во среда ке закажувам за интервју само со потврда од БККС , со оглед на ситуацијава немам шанси но сепак не се откажувам ;) кај што е господ никој не е :angel:
И да, сигурно ќе има некои новини мојов посредник во Софија па ке пренесам

Член од
13 февруари 2014
Мислења
233
Поени од реакции
110
ПОСРЕДНИК ОД СТРУМИЦА СО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ АЦО МИЛАДИНОВ И ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ 070/214-992 Е ГОЛЕМ ИЗМАМНИК!!! Ова да си знаете сите што сте или сакате да одите преку него.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
@paparak Tи се молам малце позитива. Тука такви информации не сакаме да слушаме негативни, да тоа е ситуација али се е можно , deja vu во Бг веке. да се поддржеме едни со други и мотивираме.Јас да ти кажам сега во среда ке закажувам за интервју само со потврда од БККС , со оглед на ситуацијава немам шанси но сепак не се откажувам ;) кај што е господ никој не е :angel:[DOUBLEPOST=1465385403][/DOUBLEPOST]
И да, сигурно ќе има некои новини мојов посредник во Софија па ке пренесам
Јас сум секогаш оптимист, но гледате што се случува и јас не можам да ги затворам очите. Се борам за правата кои ни се ускратени. Пишував мејлови до весници, телевизии, комуницирав со парламентарни преставници, со проф. Божидар Димитров, со ВМРО., Петар Колев, Јулијан Ангелов итн се со цел да помогнам да се информираат и делуваат.И после јас сум се фалел со документи.Ако сум себичен мене ми одговара стариот закон зошто многу побрзо ќе дојдам на ред. Овој мој мал придонес и ангажман е за таквите како тебе со потврди, или разновидни документи. Не сакам ни еден блгарин од Македонија да не добие гражданство.

П. С. Ти посакувам да помине лесно интервјуто

Член од
17 мај 2016
Мислења
54
Поени од реакции
57
Znae li nekoj kolku se ceka otprilika od status Finalen eksperten pregeld do nareden status Molbata e uvazena, se ceka potpis od Viceprezident:mad:

Член од
7 јуни 2016
Мислења
73
Поени од реакции
104
Мислам дека е рано да донесуваме заклучоци дали одбиваат со први братучедовци тетки вујко бидејки само неколку членови се пожалија дека се одбиени но не дадоа целосна информација..можеби не им се добро поврзани со изводи документите или неуредно средени значи на крај краева подобро било каков документ отколку никаков а за оние што биле одбиени или дадете јасно објаснување или не го плашејте народот безвеза.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Мислам дека е рано да донесуваме заклучоци дали одбиваат со први братучедовци тетки вујко бидејки само неколку членови се пожалија дека се одбиени но не дадоа целосна информација..можеби не им се добро поврзани со изводи документите или неуредно средени значи на крај краева подобро било каков документ отколку никаков а за оние што биле одбиени или дадете јасно објаснување или не го плашејте народот безвеза.
A sto da ti kaze koga do vcera site so takvi dokumenti gi pustaa i vo eden den, ne znam tocna brojka, ali mnogu se prekinati.

Да те прашам, зашто се дигнаа претставниците на сите БКК-убови, евродепутати, бивш директор на Агенцијата за гражданство -писма до Премиерот на БГ, објави во медиуми, тв емисии, во петокот беа примени од Министер Г-а Захариева, заменик министер во МП Софија, со извештај за средбата на званичен веб на МП, еве вчера и поканата од Амбасадорот на РБ во МК до МБП за заедничка средба? Што ти мислиш?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom