Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Oд истите причини зошто домородците од селото Хауменибук ја отфрлиле верата на нивните предци и го прифатиле Православието.

Како је муслиман постао православни архимандрит
Епа нели муабетот беше не се отфрла нешто кое им припаѓало на дедовците?

Oд истите причини зошто домородците од селото Хауменибук ја отфрлиле верата на нивните предци и го прифатиле Православието.

Како је муслиман постао православни архимандрит
се е то ланец на историски настани, православци отфрлиле католичанство и станале нововерци, католиците отфрлиле јудаизам и станале христијани, јудејците отфрлиле паганство и станале монотеисти....

Вие сте хумус за гревот, и само кај вас старо-еонските учења постои грев кон божественото преку кое ќе изумрете... не знам зошто се трудиш сам да си го поткопаш коренот на целата таа твоја машинерија која дава оправдување за христијанството.
За вас се е грев, со купишта бесмислени закони кон човекот само за да се држи да биде некаков вид на роб и преку тој грев вашиот бог има смисла да постои во вашата старо-еонска догма.
„Богот на Западот“, египетскиот Озирис, хебрејскиот бог прераскажан од христијаните како Месија, Христос - го одстапи местото и дозволи Синот конечно да ја игра играта, како дете ;)

Не постои грев опишан во стариот еон во однос на боговите денес.:love:
Запишав веќе зошто... да не се повторувам.

Последно уредено:
Вие сте хумус за гревот, и само кај вас старо-еонските учења постои грев кон божественото преку кое ќе изумрете... не знам зошто се трудиш сам да си го поткопаш коренот на целата таа твоја машинерија која дава оправдување за христијанството.
За вас се е грев, со купишта бесмислени закони кон човекот само за да се држи да биде некаков вид на роб и преку тој грев вашиот бог има смисла да постои во вашата старо-еонска догма.
„Богот на Западот“, египетскиот Озирис, хебрејскиот бог прераскажан од христијаните како Месија, Христос - го одстапи местото и дозволи Синот конечно да ја игра играта, како дете ;)

Не постои грев опишан во стариот еон во однос на боговите денес.:love:
Запишав веќе зошто... да не се повторувам.
Плач кајуштегосја грешника!

Ова е некој твој “христос“, нека ти е напомош!:несвест:

Немоќни сте да изградите идентитет, се прпелкате во туѓи гревови, еонски земено, уште сега умирате од досада..., ве живнуваме со малку внимание, типична адска парадигма, муви...:popce::ljubove:

Ова си го помешал со Уран, Хронос и Зевс.:)

Ова си го помешал со Уран, Хронос и Зевс.:)

Добро е што ги додаде... може да се најде нешто сличности, не сум многу проучувал за тоа ;)

Ова е оној „христос“ кој што имавте доволно време да го испеглате на различни начини и од него создадете „сончев мит“ за да издржи еонот, иако не разбирам зошто...

Да знаеше малку повеќе за Телема, тајни Редови, иницијации - да разберев дека нешто знаеш, па зборуваш, па да треба да развиваме дискусија. Вака, што да ти кажам... што да ти речам. Нормално дека така ќе зборуваш кога не си запознаен со философијата на Телема која што е Закон на новиот Еон.

Пустата желба да биде како што веруваш да биде ти ги мати сметките во однос на новиот еон и зборуваш сешто за пуста желба да ни покажеш како стариот еон и законот запишан од следбениците на вашиот „месија“, па и Мухамед после 600 години, е важечки закон и денес врз целото човештво...

Не е така денес и нема да биде никогаш така во иднина... и ти го знаеш тоа, инаку не би доаѓал тука и би ме заморувал со твоето незнаење за новиот еон и новото време.
Големиот страв од „крајот на времето“ навистина ќе создава фанатици уште барем минимум еден век, како што знае да каже еден мој пријател...
Се надевам дека греши... дека времето ќе биде пократко ;)

Бесцелно трошење време?
Или сепак нешто друго ќе да е...? :sneaky:
Не ќе да сме толку немоќни, како што сакаш ти да си веруваш, нели? ;)

се е то ланец на историски настани, православци отфрлиле католичанство и станале нововерци, католиците отфрлиле јудаизам и станале христијани, јудејците отфрлиле паганство и станале монотеисти....
И како цреша на тортата, двајца православни христијани отфрлиле се што не е материјално и те родиле тебе, врв на лутањето низ духовниот живот....

И како цреша на тортата, двајца православни христијани отфрлиле се што не е материјално и те родиле тебе, врв на лутањето низ духовниот живот....
моите не беа христијани а понајмалце, фала богу, - православни

Верувај во што сакаш, јас прашав каде пишува за „крви жртви“ од било каков вид поврзано со О.Т.О. и Википедија...
А тоа дека ти си исплашен од моќта на сексот, тоа е друга сказна - не е за тука.
.

Хепта, прболем ли ти е сам да прочепкаш што вели тета Вики за О.Т.О?
Што е полошо за тебе, текстовите од „Вики„ кон О.Т.О. не се пишувани од Црквата, така да немаш основ да ја обвинуваш Црквата за мразач на се‘ што не е црковно.[DOUBLEPOST=1465369929][/DOUBLEPOST]
Законот на Телема мислам дека нема ништо со Гревот! .

Тоа го открив одамна!
Према томе, терај, кој ти брани за било кое твое дејание?...

фала Богу... и од мене
многу си ми интересен да те читам било каде, ама едно ми е најчудно
што те тера да рчкаш толку често на овие теми... со години можда
јас во нешто што не вервам и не поддржувам еднаш ќе кажам можда еднаш ќе се вмешам во разговор од два дена и толку, вртам грб. А за со години да мислиш на истите работи и дури и вицој да кажвиш за истите работи, имаш нешто во потсвеста што ти поставува некое прашање, на прашањето немаш одговор и ти создава во тебе некоја лутина, некој бес и некоја потреба да ја навредуваш мојата религија во континуитет.
За тебе лично мислам, дека имаш торба со долари и евра до тебе до торбата од лаптопот, сигурно имаш. И имаш луѓе дома што прават се, бараш чиста маица ти носат, бараш јадење носат, не ти се свиѓа - ново носат. Може имаш робот. Немаш проблеми и немаш никаква работа си се зафатил со напад врз христијанството.
Нам не ни е прв пат, и не си најгласен против нас, цел свет е свртен против нас. Оправдано е да си од било која религија, од било која секта, од било која сексуална ориентација ама недај Боже да си православен и да си стрејт во заедница маж и жена, то не е баш нормално нели?

Имаш грешка у чекори: правосвлавието ја отфрли римо-католичката ерес и остана во вистината и со Вистината. Римо-католиците продолжуваат да битисуваат во својата ерес, а јудеите се‘ уште битисуваат во илузијата за својата одбраност, чекајќи во својот месија.

Имаш грешка у чекори: правосвлавието ја отфрли римо-католичката ерес и остана во вистината и со Вистината. Римо-католиците продолжуваат да битисуваат во својата ерес, а јудеите се‘ уште битисуваат во илузијата за својата одбраност, чекајќи во својот месија.
Да така и напишав, отфлија и напуштија римокатоличка вера и си оформија своја нова вера - прравославна[DOUBLEPOST=1465371441][/DOUBLEPOST]
фала Богу... и од мене
многу си ми интересен да те читам било каде, ама едно ми е најчудно
што те тера да рчкаш толку често на овие теми... со години можда
јас во нешто што не вервам и не поддржувам еднаш ќе кажам можда еднаш ќе се вмешам во разговор од два дена и толку, вртам грб. А за со години да мислиш на истите работи и дури и вицој да кажвиш за истите работи, имаш нешто во потсвеста што ти поставува некое прашање, на прашањето немаш одговор и ти создава во тебе некоја лутина, некој бес и некоја потреба да ја навредуваш мојата религија во континуитет.
За тебе лично мислам, дека имаш торба со долари и евра до тебе до торбата од лаптопот, сигурно имаш. И имаш луѓе дома што прават се, бараш чиста маица ти носат, бараш јадење носат, не ти се свиѓа - ново носат. Може имаш робот. Немаш проблеми и немаш никаква работа си се зафатил со напад врз христијанството.
Нам не ни е прв пат, и не си најгласен против нас, цел свет е свртен против нас. Оправдано е да си од било која религија, од било која секта, од било која сексуална ориентација ама недај Боже да си православен и да си стрејт во заедница маж и жена, то не е баш нормално нели?
аман бе се ви е потсвест
“пишува често на теми за хомосексуалство - мора да е потсвесно геј“
“пишува стално на теми за религија - мора потсвесно да бара одговори за госпот“
“пишува често на тема за готвење - мора да е потсвесно гладен“

форум е за дискусии, ако секој еднаш ќе напиши шо мисли за некоја тема - нема да постои повеќе, да беа ко тебе сите “еднаш ќе кажам можда еднаш ќе се вмешам во разговор од два дена и толку, вртам грб“ ќе замреше Кајгана после 3 месеци, секој ќе напишеше по едно - две мислења на тема и ајт готово, 50 теми по 2 мислења - 100 мислења и затварај акаунт.
Ај за мене да ти ечудно шо потсвесно баррам, али шопрајме со овие “верници“ кои само тука пишат, јас лутм низ теми “потсвесно си имам многу прашања“ али верник бе да пиши иљадници мислења за вера - шо иума тука потсвесно? сомнеж? несигурност? барање одговори?
Верник (према тебе“ на тема религија треба да напиши, “Ја вервам во госпот“ и толку. Евентуално уше едно мислење и да сврти грб (ко шо прајш ти шо немаш подсвест) а не вака од страна во страна да излегваат се посумњиви и посумњиви во подсвеста со стотици страни напишани на темата.

Последно уредено:
Е аман де, зашто ти требаше тоа фала богу да го кажеш..најбитно е да имаш нормални и добри родители а на која религија припаѓаат мене не ми е битно:)или сакаш да кажеш дека православците се најлошите родители по тебе:mad:

Е аман де, зашто ти требаше тоа фала богу да го кажеш..најбитно е да имаш нормални и добри родители а на која религија припаѓаат мене не ми е битно:)или сакаш да кажеш дека православците се најлошите родители по тебе:mad:

Зависи, не православците, но општо земаните христијански фамилии, посебно протестантите. Сум имал прилика да гледам сешто.Чување невиност пред брак во име на Бог , бришење пријатели од фејсбук во име на Бог и викање мајка на ќерка ,,како можеше да не го усовршиш свирењето на пијано до сега? Зар ти имаш направено нешто во својот живот за Исуса".
Девојката беше убава и беше моја потенцијална девојка, ама нејзините сакаа да ми дадат прстен каде што пишува True Love Waits демек да си дадеме завет дека ќе немаме секс пред брак, среќа што во меѓувреме налетав на тврдокорена атеистка и фармацевт! :цицки:

Зависи, не православците, но општо земаните христијански фамилии, посебно протестантите. Сум имал прилика да гледам сешто.Чување невиност пред брак во име на Бог , бришење пријатели од фејсбук во име на Бог и викање мајка на ќерка ,,како можеше да не го усовршиш свирењето на пијано до сега? Зар ти имаш направено нешто во својот живот за Исуса".
Девојката беше убава и беше моја потенцијална девојка, ама нејзините сакаа да ми дадат прстен каде што пишува True Love Waits демек да си дадеме завет дека ќе немаме секс пред брак, среќа што во меѓувреме налетав на тврдокорена атеистка и фармацевт! :цицки:
си ја продаде душата на сатаната за пи*ка !!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom