Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Не е. Само е моментално статус скво ситуација додека траат разговорите и преговорите во овој период. Кој тоа ти го кажал?[DOUBLEPOST=1465243702][/DOUBLEPOST]
Затоа сега убаво овде пишува - ќе седнат на маса за да го решат што побрзо за сегашните како и за иднинте апликанти:
"Минист'р'т на правос'дието Екатерина Захариева проведе днес работна срешта с представителите на македонските сдружение „Б'лгарскија културен клуб-Скопие“ и „Македонско - бугарско пријателство“ и албанското културно дружество „Просперитет-Голо Б'рдо“. По време на срештата беше обс'дено получаването на б'лгарско гражданство и какви казуси в'зникват в'в вр'зка с процедурите по кандидатстването за него. По време на дискусијата участниците стигнаха до обшто решение оште следваштата седмица с конкретни казуси да б'де запознат ресорнијат зам.-минист'р Вергинија Мичева-Русева, којато и днес прис'ства на дискусијата.
Тогава ште б'де обс'дено как тези казуси да б'дат решени оптимално б'рзо както сега, така и за в б'деште. Минист'р Захариева благодари за срештата и за пројавеното к'м неја и екипа ј доверие, като припомни, че подобрјаването на процедурите за кандидатстване и получаване на б'лгарско гражданство винаги са били приоритет за Министерство на правос'дието. „Оште штом разбрах за исканата от вас срешта, дадох п'рвата в'зможна дата в графика си, заштото вјарвам, че е важно да се срештаме и да изјаснјаваме ако има недоразуменија“, доп'лни правос'днијат минист'р." --http://mjs.bg/117/9622/See translation
WAKI кога сега подавав наново на шалтер знаеш што ми рекоја,,ме прашаја по кој пат подавам им реков по втор пат,,,знаеш што ми рекоја,,,АМАН КОЛКУ ВЕ ИМА ОД 2012(ПРЕКРАТЕНИ)...ако веруваш,,,,тогаш никој со прст немрдна за разлика од овојпат,,доброе што овојпат сите реагираат многу галама се дигна или ке го решат или ке го остават.......

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
We're reviewing your name change request
We're reviewing your Page name change request now. We'll send you a notification within 3 days when our review is complete.

Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
нов статус ма сестра ми.
дополнителни однесени пред година дена вклучувајќи го и актот за смрт на прадедо кој служел буг.војска исто однесен док.од воен архив од трново. може ли посредникот да не го поднел или пак службениците не го разгледале? појќе да е првото...
Moze!!! Idi licno u Sofija i zemi gi so tebe site dokumenti koi gi imas vo bilo koja forma(original&kopija),proveri sto e predadeno a sto ne e i podnesi licno sto imas od dokumentite i ke uspees.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
нов статус ма сестра ми.
дополнителни однесени пред година дена вклучувајќи го и актот за смрт на прадедо кој служел буг.војска исто однесен док.од воен архив од трново. може ли посредникот да не го поднел или пак службениците не го разгледале? појќе да е првото...
колку што разбирам ти бараат извод/умреница од тој што ти го навеле....се вади од матично.....

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
WAKI кога сега подавав наново на шалтер знаеш што ми рекоја,,ме прашаја по кој пат подавам им реков по втор пат,,,знаеш што ми рекоја,,,АМАН КОЛКУ ВЕ ИМА ОД 2012(ПРЕКРАТЕНИ)...ако веруваш,,,,тогаш никој со прст немрдна за разлика од овојпат,,доброе што овојпат сите реагираат многу галама се дигна или ке го решат или ке го остават.......
За да дејствуваш, треба да имаш некаква основа. Сега луѓето реагираат затоа што одпосле, на 16.09.2015 г. излезе тогашниот министер на правосудие на РБ и рече -Од сега, поинаку ќе се дава БГ државјанство. За тие кои што од икс причини немаат стари документи, можат да аплицираат со док. од братучеди, тетки, вујковци итн. Или, можат да приложат потврди кои што ќе ги издаваат БКК организации ополномоштени од страна на државата.
До пред 1 месец добиваа државјанство и со потврди, и со братучеди и со останата родбина, и наеднаш, пуи пике не важи, сега сите останати што останаа, ќе ги прекратуваме.

Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
kaj da se najde izvod na radjanje od 1880??? dali moze maticno vo ppsmrtnicata da dopise mesto i datum na radjanje ako nema izvod na radjanje???
Jas najdov vo crkovna arhiva i toa od 1856 godina.Arhivata se naogjase vo gradski arhiv.Najdov pop,go prasav za dokumenti koi mi se potrebni i me upati vo gradski arhiv kade mi gi najdoa dokumentite a potoa popot mi izdade uverenia i za ragjanje i za vencavanje vrz baza na tie.Najdenite dokumenti vo arhivot ne mozat da bidat fotokopirani zatoa popot gi zapisa site podatoci od tie dokumenti i mi izdade izvodi,zavereni od MK Pravoslavna Crkva vpisuvajki gi originalnite podatoci.Toa e moe iskustvo.Znaci takov(vi)dokumenti mozat da se kombiniraat so postoeckite i da se dokaze datata na ragjanjeto i povrze so dokumentot kade e navedena smrta na doticnoto lice.

Член од
13 февруари 2016
Мислења
8
Поени од реакции
1
atvitaberg ke sakas li da kazes kako i pisuvase na sestrati pred da i se smeni ovj status

Член од
17 мај 2016
Мислења
54
Поени од реакции
57
DALI NEKOJ IMA INFORMACIJA 2015 TA PREPISKITE DO KADE SE SOfinalen status?[DOUBLEPOST=1465301145][/DOUBLEPOST]Znae li nekoj da mi kaze kolku vreme se ceka od intervju do promena na prepiskata vo finalen status???
Do kaj se so 2015 ne znam.... Inaku od intervju do finale eksperten pregled edna godina...

Член од
7 јуни 2016
Мислења
73
Поени од реакции
104
Момци што се случува со 2013 ? Имам документ од дедо бугарска егзархија и документ од тетка на татко ми сестра што веке има бугарски пасош уште сум на дополнителна ке поминам ли понатаму или не ? Ве молам нека одговори некој што има искуство а не да трескате глупости безвеза и да го плашите народот.Благодара

Последно уредено:
D

Daniel_faca

Гостин
Ima novosti za novata sredba sto treba da se sluci ovaa nedela pomegu mjs i bg zdruzenijata da konecno veke znaeme na sto sme ili ke nema kraj...???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom