Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
Dali ima nekoj nekoja informacija za so prvi bratucedi dali pominuvaat so bratucedi ili e se isto pozz i so srejka na site

Член од
20 мај 2016
Мислења
14
Поени од реакции
3
http://faktor.mk/2016/06/06/politsiska-aktsija-vo-skopje-uapseni-poveke-profesori-megu-niv-i-shuklev/
Dade gospod, Uste pred 10 godini na polozen ispit me zezase nekese da mi dade ocenka barase mito.
Eve od vakvi koi uste mnogu gi ima vo site sferi vo Mk sakam da zaminam nadvor od Mk makar i vo Bugarija, edinstvena motivacija mi e Bg drzavjanstvo. Kolku i da si ambiciozen ovde samo ke se zagushish!
Dali ima nekoj nekoja informacija za so prvi bratucedi dali pominuvaat so bratucedi ili e se isto pozz i so srejka na site
Moja drugarka podade vo 2013 . Dopolnitelni dade od prv bratuced blgarin vo 2015. Pa vo majot i se smeni vo prepiskata e prekinata.

Член од
16 април 2015
Мислења
64
Поени од реакции
40
kaj da se najde izvod na radjanje od 1880??? dali moze maticno vo ppsmrtnicata da dopise mesto i datum na radjanje ako nema izvod na radjanje???

Член од
7 јуни 2016
Мислења
13
Поени од реакции
24
Ima li nekoj od 2013 god. sso e dobil drzavjanstvo vo ovoj period ?

A

andrea85

Гостин
Некои претходно споменаа неажурност во статусите, па ако имате можност не е лошо да идете во Софија директно да прашате.
kaj da se najde izvod na radjanje od 1880??? dali moze maticno vo ppsmrtnicata da dopise mesto i datum na radjanje ako nema izvod na radjanje???
Ako se znaes so nekoj vo maticno i AKO sakaat da ti napravat usluga!
Jas imav slucaj prababa mi Lica vo izvod(Lika zpisana vo izvod na baba mi kako majka) , Lika vo umrenica i ne se sovpagaa, znaci ke bese problem so majka mi ne mozev da ja povrzam i vo opstinata mi prepravija kako sto odogovara oti sepak e istata licnost so pr ttatko Josho.
Samo haos e od toj period ralicno se zapisuvani vo izvodi, umrenici, i aj dokazi.
Znam isto vo maticnata vo mojov grad drugarka ne znaese prababa i data koga erodena pa i zavrsija rabota... treba da se znaes so niv i sepak da ne pravat i tie kriminal, tuku ako e nekoja manuelna greska od 19 vek da ispravat. Ova da im go kazeme na nasite blgarski sluzbi deka dokumenti ne e mozno da se dobijat i najdat i e mnogu mnogu tesko po srebrena linija, kamo li po Prava kako sto baraat!

Член од
29 декември 2015
Мислења
119
Поени од реакции
176
DALI NEKOJ IMA INFORMACIJA 2015 TA PREPISKITE DO KADE SE SOfinalen status?[DOUBLEPOST=1465301145][/DOUBLEPOST]Znae li nekoj da mi kaze kolku vreme se ceka od intervju do promena na prepiskata vo finalen status???

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
Moja drugarka podade vo 2013 . Dopolnitelni dade od prv bratuced blgarin vo 2015. Pa vo majot i se smeni vo prepiskata e prekinata.
Jas gi podadov dopolnitelnite dokumenti vo 2014 i koga gi podavav posredniko mi vijase deka ne e mn sigurno pa pocnaja da davaat a sega gledaj so se slucuva do koga vaka :([DOUBLEPOST=1465301347][/DOUBLEPOST]
Jas gi podadov dopolnitelnite dokumenti vo 2014 i koga gi podavav posredniko mi vijase deka ne e mn sigurno pa pocnaja da davaat a sega gledaj so se slucuva do koga vaka :(

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Јас сега вадев извод за раѓање на дедо ми кој е роден 1920.треба да одиш во општината каде е роден и да бараш препис од раѓањето и да извадиш извод од родени. Со тој извод и препис одиш во матичната служба каде е починат и ќе ти издадат посмртница. Или попросто пример роден е во тетовско село, во општина тетово има податоци за неговото раѓање и бараш извод и препис. А умрен е пример во Скопје, ќе одиш во матичната и вадиш умрени. Но може да ти бараат да знаеш каде е крстен, пошто старите документи ги бараат во црковните книги

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom