Корупција во високото образование (Апсења на Економскиот факултет)

• Креатор на темата Goldie
  • Време на започнување

Дали сметате дека има корупција во високото образование ?

• Да

Гласови: 171 92,4%
  • Не

Гласови: 7 3,8%
  • Незнам

Гласови: 7 3,8%

• Вкупно гласачи
    185

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.718
Ја економски факултет га остави заради карање бш сс еднога од тија уапсени проеисори.Да не га именују сестру ли му ебу ја гадну искомплексирану.
Куде њега у канцеларију се карасмо и ја у фацу му кажа дека знам дека зима 500 евра за шеску.
Чика смени боју на фацу моментално. Од куде ми била тај информација, алооо Македонија е овој не е Индија или Кина братеееееееее
И му кажа, најбогаташ на сфет да сам, на њега не му даам 500 евра па што сака нека е.
И му кажа дека кд тк ке искочи на бело, дечко што праи работе на црно : D
И еве искочи. Чул ме господ што викаф стари хаха

Maме ги га ебу еј, за едн потпис ме курецасфа по 3-4 дна. Морало оргинал књига да се купи ако сакаш оценку, 1200 денара даасмо за едну ебану књигу. На тија студенски прашања како на некој протест да си отишја, гужва, галама, чекање, карање.Учесмо задаче што у Насу и на Харвард не ги решааф.
Голем кур какфи по боју топчиња извлечеш од трету кутију, а укупно ги имало седам сс по пет шарени топчиња. Јапански топчиња у гз да си набутате!!!

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Јас гласав Не да биде малце шарено. :)

Криви се мислите или местенка е?

S

silmarillion

Гостин
Стари говеда прљави се овие, дел од нив директно одговорни за транзицијата од 90тите, ама тоа нема врска да речеме со случајов конкретен. Од купување на оценки до непримерни коментари поготово нослијата гаден по статистика кој од Вршац неможеш да го одлепиш од столче. Конечно можам да се согласам со една акција на МВР и да кажам браво.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.328
Поени од реакции
21.635
Pred poveće od 20 godini sum imal nezgodno iskustvo so Šuklev so togašnata moja devojka (jas bev na elektro). Nekolku pati ja povikuvaše na konsultacii, nešto kako za malku da e položena, i posledniot pat koga vleze po ocena(jas bev pred vrata, čekav po običaj) koga i go daval indeksot vo raka samo ja zgeapčil za grada. Stoel taka nekolku sekundi i ja puštil . Ništo ne rekol posle toa.
Mene devojkata mi kaža tek otkako izlegovme od Ukim, bidejći znaeše deka sum malku so kratok fitil.

Pravo gjubre e. No sa Taki ne mi se veruva deka ima nešto praveno
Чекај, чекај малку. Сакаш да кажеш дека Шуклев неколку пати ја викал девојка ти на консултации, ја месел за цицка (за ова ти кажала, за друго не знаеме што ѝ правел) и ти ништо не си направил во врска со тоа? Како ништо да не било, голема работа ако ја фаќал за цицка... И да ѝ го закачел, што има везе, професор е, треба почит да се има!? o_O

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Ајде која маца ќе го скрши мразот и ќе рече: ЈА МУ ДАДОХ НА ...
секако има такви и помеѓу нашите членки, 6-ката никој не ти ја брише.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.328
Поени од реакции
21.635
Ајде која маца ќе го скрши мразот и ќе рече: ЈА МУ ДАДОХ НА ...
секако има такви и помеѓу нашите членки, 6-ката никој не ти ја брише.
Ќерките твои (ако имаш), каков факултет имаат завршено?

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
Нека свратат малце и до ФТУ Охрид, а и правниот факултет.

Легална корупција!! Си напишаа книги професориве од 100тина странички и си ги продаваат на студентите. Нема да купиш нема да положиш, никој тоа не го вика, ама тоа се применува.
Нејсе, барем книгите да им беа троа корисни, граматички сосема погрешни, една реченица во 10 реда... Во една реченица 10 информации, абе ајде и вие после професори...

Срамота е ова што се дешава, после некој ќе ми каже дека се ценеле државните факултети. Абе ајде, пола студенти во моја генерација со бубици полагаат.

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Citam na fejsbuk komentari kako se sitat za Bobek kako imalo pravda, taka mu trebalo, i uste trista kletvi kon nego. A zosto? Zosto tolku omraza kon toj covek sto mozebi i najveke gi ceni svoite studenti, sto kako retko koj znae da mu iskoci u presret na sekoj student sto pred se e redoven na fax sto se trudi i dava maximum. Zosto omraza kon covek sto znae da izleze u presret ako imas problem, dal finansiski dal nekoj drug problem i da progleda niz prsti. Pak ke prasam zosto? Najtragicno e sto najglasni se onie sto idat na fax u mavrovka vo nekoj od amfiteatrite(kafici) ili mirno si spijat do 12 a moze i vise, koga onie drugite stanuvaat od 7 i dremat na fax do 12 ili vise. Tie li studenti ako moze da se narecat se najglasni i najradosni za toa? Pred nekoe vreme imase isto afera za potpisi ne daval, a zosto da dava na site koga ne zasluzuvaat. Bolonja sistemot e takov da sekoj student ide non stop na fax da istrazuva da bide celosno vklucen vo predavanjata, ama gi naucija nekoi drugi profesori sto ne se zamaraat i sega covekov e kriv. Da ti ebam mladinata sto e tolku neambiciozna, sto najbitna stvar e da iskoci u grad da bide pic pec doterana i da ligavi edna pijacka cela vecer i da si spie do 17h. MRCINI!!! Krivicno delo bilo nekoja kurva sto bez ucenje saka da polozi a ne e krivicno delo sto pola ministerstsva i slicno se nabutaa teski kurvista so nikakov moral i nikakva etika.
Celava prikaska e jasna, da se degradira Ekonomski , da se narusi edna institucija koja bukvalno znaci nepokor. Teska igra e ova no na kraj vistinata ke pobedi, kako shilo e neli? :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Студентите што даваат по 500-1000 евра, за да положат испит се полоши и од тие корумпираните професори.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Шемата што јас ја имам чуено беше далеку посложена од онаа што денес ја кажал Чавков, ако било толку едноставно парите да ги дадат во бифето и потоа да завршат кај професорот немаше оваа пракса да се провлекува со години. Исто така како може акцијата да трае 2 години а да биде толку едноставна работата.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.328
Поени од реакции
21.635
Citam na fejsbuk komentari kako se sitat za Bobek kako imalo pravda, taka mu trebalo, i uste trista kletvi kon nego. A zosto? Zosto tolku omraza kon toj covek sto mozebi i najveke gi ceni svoite studenti, sto kako retko koj znae da mu iskoci u presret na sekoj student sto pred se e redoven na fax sto se trudi i dava maximum. Zosto omraza kon covek sto znae da izleze u presret ako imas problem, dal finansiski dal nekoj drug problem i da progleda niz prsti. Pak ke prasam zosto?
И јас тоа се чудам друже, како може да мразат ваков човек!? Човек кој секогаш знаел да им излезе во пресрет на студентите. Ако студентот има финансиски проблем, ако во моментот нема 1000 евра да плати, секогаш знаел да го почека додека најде пари или додека му одобрат кредит. Ако девојка ти треба да земе 6ка, никогаш не ја ебе на лице место против нејзина волја, туку ја меси за цицка. Абе душа човек. :(

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сеа ми текна кога го видов на фаца сопствеников на бифето, па и на Електро истиов го држи :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom